Home Greek News ΓΟΥΡΟΥΝΙ Χαρδαλιάς: Μόνο με καθήμενους θα λειτουργούν τα μπαρ από την Πέμπτη – «Λουκέτο» από την 1η παράβαση

ΓΟΥΡΟΥΝΙ Χαρδαλιάς: Μόνο με καθήμενους θα λειτουργούν τα μπαρ από την Πέμπτη – «Λουκέτο» από την 1η παράβαση

by _
0 comment 120 views
Χαρδαλιάς: Μόνο με καθήμενους θα λειτουργούν τα μπαρ από την Πέμπτη – «Λουκέτο» από την 1η παράβαση
Χαρδαλιάς: Μόνο με καθήμενους θα λειτουργούν τα μπαρ από την Πέμπτη – «Λουκέτο» από την 1η παράβαση
Σχολιάζει το GreekNewsOnDemand.com: Διαβάστε επίσης το άρθρο μας με τίτλο Η ένωση των ιατροδικαστών ζητά με επίσημο έγγραφο το γονιδίωμα του «ιού» και…ΔΕΝ το δίνουν και…ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ…!!!. ΔΕΝ μπορούν να υπάρχουν «κρούσματα» ενος ΨΕΥΤΟ-ιού αφού είναι….ΨΕΥΤΙΚΟΣ!!! ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!


Πρώτο Θέμα: Χαρδαλιάς: Μόνο με καθήμενους θα λειτουργούν τα μπαρ από την Πέμπτη – «Λουκέτο» από την 1η παράβαση


Η ιχνηλάτηση για εκατοντάδες κρούσματα  οδήγησε σε χώρους διασκέδασης – Στο 6,1 % ο δείκτης θετικότητας στον Άλιμο και 8,4% στη Γλυφάδα – Πρόστιμο και αναστολή λειτουργίας από 7 ημέρες έως και αφαίρεση άδειας λειτουργίας οι κυρώσεις για τα «απείθαρχα» μαγαζιά – Δυνατότητα επιβολής κυρώσεων και εκ των υστέρων με υλικό από τα social media

Μόνο με καθήμενους πελάτες θα λειτουργούν από την Πέμπτη, 8 Ιουλίου, οι χώρτοι διασκέδασης (μπαρ, κλαμπ κ.λπ), ενώ αυστηρές θα είναι οι ποινές για τους ιδιοκτήτες που δεν θα τηρούν τα μέτρα. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε εκτάκτως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, θα επιβάλλεται αναστολή λειτουργίας από την πρώτη παράβαση.

Η εκτόξευση των νέων κρουσμάτων, που έφτασαν τα 1.797, σήμανε συναγερμό στην κυβέρνηση, καθώς φαίνεται ότι η διασπορά, ιδιαίτερα στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, είναι πλέον μεγάλη, λίγες μόλις ημέρες μετά το άνοιγμα του συνόλου των δραστηριοτήτων.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε μέτρα για τη λειτουργία των νυχτερινών κέντρων. Πιο αναλυτικά δήλωσε:

«Η μετάλλαξη Δέλτα έχει αρχίσει να επικρατεί και οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν. Από την περασμένη Δευτέρα έχουμε καταγράψει αλματώδη αύξηση στα νέα κρούσματα, που σχεδόν έχουν τριπλασιαστεί.

Τα νέα κρούσματα εντοπίζονται κυρίως σε νεαρές ηλικίες και κυρίως σε δραστηριότητες διασκέδασης σε κλαμπ και μπαρ, που λειτουργούν ως εστίες υπερμετάδοσης.

Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων είναι στα 27 έτη.

Το τελευταίο διάστημα καταγράφησαν εκατοντάδες κρούσματα από χώρους διασκέδασης. Στον Νότιο Τομέα Αττικής η θετικότητα αυξήθηκε σημαντικά. Η θετικότητα πήγε στο 6,1% και στο 8,4% στους δήμους Αλίμου και Γλυφάδας αντίστοιχα.



Η κυβέρνηση αποφάσισε:

Από την Πέμπτη όλοι οιχώροι εστίασης, μπαρ, κέντρα δοιασκέδασης, θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχουν οριστεί.

Όσοι ελέγχονται και παραβιάζουν τα μέτρα, θα έχουν άμεσα προσωρινή αναστολή δραστηριότητας, από την πρώτη παράβαση και από την επόμενη ημέρα.

-Καταστήματα κάτω των 200 τμ, πρόστιμο 2.000 ευρώ και και άμεση σφράγιση, από την επόμενη ημέρα, για 7 ημέρες,

-Για τα καταστήματα άνω των 200 τμ, με την πρώτη παράβαση θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και 7 ημέρες αναστολή λειτουργίας.

-Σε περίπτωση υποτροπής (δεύτερη παράβαση), το πρόστιμο θα είναι ενιαίο, 5.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη ημέρα και για  15 ημέρες.

-Στην τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας.

Στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί, θα περιλαμβάνεται και η δυνατότητα επιβολής κυρώσεων εκ των υστέρων, με βάση υλικό που θα προκύπτει παράβαση (σ.σ. social media, βίντεο και καταγγελίες)».

To  πλήρες κείμενο των ανακοινώσεων του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ακολουθεί: 



Όπως έχουμε πει, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας παρακολουθούμε καθημερινά τα επιδημιολογικά δεδομένα. Τις τελευταίες ημέρες τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης και των επιδημιολογικών διερευνήσεων του ΕΟΔΥ προκαλούν ανησυχία και απαιτούν εγρήγορση από όλους μας.

Όπως γνωρίζετε, η μετάλλαξη Δ έχει εντοπιστεί και στη χώρα μας και είναι ζήτημα χρόνου να γίνει και εδώ όπως και σε άλλες χώρες η επικρατούσα μετάλλαξη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όσοι είναι ανεμβολίαστοι διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να μολυνθούν και να νοσήσουν σοβαρά. Θυμίζουμε ότι είναι 100% πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος του ιού και 60% πιο μεταδοτική από το βρετανικό στέλεχος. Ήδη από την περασμένη Δευτέρα 28 Ιουνίου βλέπουμε μια αλματώδη και ταχύτατη άνοδο των κρουσμάτων που σχεδόν έχουν τριπλασιαστεί.

Η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων από το Εθνικό Κέντρο Ανάλυσης Δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, δείχνει ότι αυτά εντοπίζονται σε πολύ νεαρές ηλικίες και σχετίζονται κυρίως με δραστηριότητες διασκέδασης. Οι μεγάλοι χώροι των κέντρων διασκέδασης, τα κλαμπ και τα μπαρ εμφανίζονται ως οι βασικοί χώροι υπερμετάδοσης του ιού. Προς το παρόν η αύξηση αυτή δεν συνοδεύεται και από σημαντική αύξηση νοσηλειών, ενώ οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι παραμένουν σε πτωτική πορεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο 10ήμερο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, παρατηρείται σημαντική πτώση του μέσου όρου ηλικίας των κρουσμάτων, ο οποίος πλέον αγγίζει τα 27 έτη. Ταυτόχρονη αύξηση έχει παρατηρηθεί και στα κρούσματα που ανήκουν σε συρροές, ενώ το 32% των καταγεγραμμένων κρουσμάτων αναφέρουν σαν πιθανή πηγή έκθεσης, συνάθροιση σε εξωτερικό χώρο. Τα τελευταία 24ωρα καταγράφηκαν εκατοντάδες κρούσματα τα οποία κατόπιν διερεύνησης εστιάζονται δυστυχώς σε χώρους διασκέδασης. Ενδεικτικά σας ενημερώνω ότι από τις σημερινές ανοικτές δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ στο Νότιο Τομέα Αθηνών -που σημειωτέον το 66% των κρουσμάτων είναι ηλικίας 15-24 ετών- και πιο συγκεκριμένα στους Δήμους Αλίμου και Γλυφάδας προέκυψε θετικότητα 6,1% και 8,4% αντίστοιχα.

Να τονιστεί ότι όσο ένα 40% των ενηλίκων παραμένει ανεμβολίαστο, η μετάλλαξη Δ απειλεί άμεσα και ευθέως την υγεία τους. Να δώσω και ακόμη ένα κρίσιμο στοιχείο: το τελευταίο τρίμηνο μελετήσαμε αναλυτικά τις νοσηλείες σε ΜΕΘ και τους θανάτους λόγω COVID στις ηλικίες 60-80. Τα συμπεράσματα είναι ότι το 99% των βαριών περιστατικών που δυστυχώς καταλήγουν είναι ανεμβολίαστοι, ενώ έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν.



Γι’ αυτό το μήνυμα για να έχουμε ένα ασφαλές και ελεύθερο καλοκαίρι είναι τριπλό: εμβολιαστείτε άμεσα, ειδικά οι νεότεροι προστατέψτε τους γονείς και τους ηλικιωμένους συγγενείς σας που δεν έχουν εμβολιαστεί αποφεύγοντας αυτή την περίοδο την στενή επαφή μαζί τους, και κάνετε τακτικά τεστ πριν και μετά από κάθε κοινωνική δραστηριότητα.

Θυμίζουμε ότι υπάρχουν άμεσα δεκάδες χιλιάδες διαθέσιμα ραντεβού εμβολιασμού για όποιον αποφασίσει τώρα να κάνει εμβόλιο. Επίσης υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι νέοι 18-30 ετών και όλοι οι εργαζόμενοι δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που δεν έχουν εμβολιαστεί είναι δικαιούχοι 4 self test για τον μήνα Ιούλιο που μπορούν να προμηθευτούν άμεσα από τα φαρμακεία έως τις 10 Ιουλίου. Τονίζουμε εδώ ότι το 60% των θετικών κρουσμάτων εντοπίζεται χάρη στα self test. Άρα η τακτική διάγνωση είναι πολύ σημαντική και πρέπει να γίνει κομμάτι της καθημερινότητας πρωτίστως εκείνων που δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη τον εμβολιασμό τους.

Ειδικότερα για τις δραστηριότητες διασκέδασης προκειμένου να ελέγξουμε αυτή την αλματώδη αύξηση, η Κυβέρνηση αποφάσισε και σας ενημερώνουμε ότι από την Πέμπτη 8 Ιουλίου όλοι οι χώροι εστίασης, τα μπαρ, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το Υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να περιορίσουμε τον συγχρωτισμό και την υπερμετάδοση που παρατηρείται σε αυτούς τους χώρους, έτσι ώστε να έχουμε μια ασφαλή και προστατευμένη διασκέδαση. Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας από την πρώτη παράβαση και την αμέσως επόμενη ημέρα.

Κάθε παραβίαση που αφορά στα μέτρα δημόσιας υγείας -όπως η μη τήρηση του όρου της απαγόρευσης ορθίων καθώς και του ανώτατου ορίου αριθμού πελατών ανά κατάστημα- θα επιφέρει κύρωση για μεν τα καταστήματα κάτω των 200 τετραγωνικών μέτρων πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεση σφράγιση -από την επόμενη ημέρα της παράβασης- για 7 ημέρες για δε τα καταστήματα άνω των 200 τετραγωνικών πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση σφράγιση -από την επόμενη ημέρα της παράβασης- για 7 ημέρες. Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στα 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη ημέρα και για 15 ημέρες, ενώ σε τυχόν τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί στις επόμενες ώρες, θα είναι δυνατή η επιβολή των παραπάνω κυρώσεων και εκ των υστέρων και βάσει υλικού από το οποίο θα προκύπτει η παράβαση.



Το έκτακτο αυτό μέτρο έχει σαν στόχο να περιορίσει τη μεταδοτικότητα του ιού στις νεότερες ηλικίες και να περάσουμε όλοι ένα πιο ασφαλές και κυρίως, για ένα ελεύθερο καλοκαίρι. Μην ξεχάσετε όσοι δεν το έχετε κάνει έως τώρα να μπείτε στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr και να κλείσετε το ραντεβού σας για το εμβόλιο.

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι νέοι μας θέλουν να ξεσκάσουν, να διασκεδάσουν. Απευθύνουμε, λοιπόν, για ακόμα μία φορά έκκληση, παράκληση, θερμή προτροπή να εμβολιαστούν άμεσα. Όσο σεβαστή και αν είναι η επιθυμία και η ανάγκη για ψυχαγωγία, εξίσου σημαντικός και αναγκαίος είναι και ο άμεσος εμβολιασμός τους και η συχνή διενέργεια test μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος εμβολιασμού.

Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Εμβολιαζόμαστε, κάνουμε τακτικά test και προστατεύουμε τους μεγαλύτερούς μας κρατώντας αποστάσεις και τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα».

Πηγή > https://www.protothema.gr/koronoios-live/article/1140670/ektaktes-anakoinoseis-apo-ton-niko-hardalia-meta-tin-exarsi-ton-krousmaton-deite-live/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr