Οι Σημαιοφόροι μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!

Οι Σημαιοφόροι μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!

Οι Σημαιοφόροι μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!

Ύψιστη τιμή για Πετρούνια & Κορακάκη!

Ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Άννα Κορακάκη θα ηγηθούν της παρέλασης των αθλητών στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, κρατώντας ψηλά την Ελληνική Σημαία.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, δύο αθλητές από κάθε αποστολή θα κρατούν τη σημαία της χώρας τους στην Τελετή Έναρξης. Η σχετική απόφαση πάρθηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή στο πλαίσιο της Ισότητας των Φύλων.

Με την Ελλάδα να μπαίνει πάντα πρώτη στην παρέλαση των αθλητών, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή κλήθηκε να επιλέξει ποια μέλη της αποστολής θα έχουν αυτή την ύψιστη τιμή. Και κατέληξε ομόφωνα στον Λευτέρη Πετρούνια και την Άννα Κορακάκη!

«Νιώθω τεράστια τιμή που θα κρατήσω την Σημαία μας καθώς εκπληρώνεται ένα όνειρο που είχα από παιδί! Θέλω κι εγώ να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και είμαι σίγουρος ότι αυτή η στιγμή θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό και την καρδιά μου», δήλωσε ο Λευτέρης Πετρούνιας, χρυσός Ολυμπιονίκης στο Ρίο.

«Είναι πραγματικά σπουδαία η τιμή που μου κάνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και θέλω να την ευχαριστήσω που με επέλεξε. Θα είναι σίγουρα μοναδικό το συναίσθημα να κρατάς τη Σημαία της πατρίδας σου στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων σε μία μάλιστα ιστορική στιγμή, καθώς αυτό θα το κάνω μαζί με τον Λευτέρη», ήταν οι ατάκες της Άννας Κορακάκη που κατέκτησε δύο μετάλλια (χρυσό και χάλκινο) το 2016.

Οι δύο σπουδαίοι αθλητές ετοιμάζονται να κρατήσουν ψηλά την γαλανόλευκη στις 23 Ιουλίου κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εκεί όπου θα πάρουν μέρος με εξαιρετικές προοπτικές για νέες διακρίσεις!