Home ΚΟΣΜΟΣ Σε 50 εκατ. Τούρκους πολίτες χορηγήθηκε το θανατηφόρο εμβόλιο κορωνοϊού! Θέλει να αποδεκατίσει τον πληθυσμό εκεί ο Ερντογάν;;;

Σε 50 εκατ. Τούρκους πολίτες χορηγήθηκε το θανατηφόρο εμβόλιο κορωνοϊού! Θέλει να αποδεκατίσει τον πληθυσμό εκεί ο Ερντογάν;;;

by _
0 comment 134 views

Turkish President Recep Tayyip Erdogan makes a speech after cabinet meeting at Presidential Complex in Ankara on November 3, 2020. (AFP)

Σε 50 εκατ. Τούρκους πολίτες χορηγήθηκε το θανατηφόρο εμβόλιο κορωνοϊού! Θέλει να αποδεκατίσει τον πληθυσμό εκεί ο Ερντογάν;;;


Η Τουρκία έχει χορηγήσει 50 εκατομμύρια εμβόλια κοραναϊού στις προσπάθειές της να επιστρέψει δήθεν στην κανονικότητα και να μειώσει τις λοιμώξεις, τους θανάτους και τις νοσηλείες.

Εν τω μεταξύ, η ίδια η χώρα βρίσκεται σε κλινικές δοκιμές φάσης-3.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μοιράστηκε το ορόσημο στο Twitter την Πέμπτη, λέγοντας: «Δόξα τω Θεώ, έχουμε ξεπεράσει 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, το οποίο είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο μας για την καταπολέμηση της επιδημίας του κορωνοϊού».

Από την 1η Ιουλίου, περισσότερα από 35 εκατομμύρια άτομα είχαν λάβει την πρώτη τους δόση, ενώ 15.188.756 είχαν λάβει τη δεύτερη δόση τους, που αντιστοιχεί στο 42,3% της χώρας που έχει εμβολιαστεί με μία δόση και το 18,4% εμβολιασμένο πλήρως με δύο. Στις 24 Ιουνίου, η Τουρκία πέρασε το ορόσημο των 30 εκατομμυρίων ατόμων που έχουν λάβει τις πρώτες δόσεις τους.

Σε ένα Tweet δίνοντας συνέχεια σε αυτό το θέμα, ο Ερντογάν ανακοίνωσε την επόμενη κίνηση της Τουρκίας για την καταπολέμηση του κοροναϊού: το Turkovac που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα. Χάρη στο εγχώρια κατασκευασμένο εμβόλιο, ο Ερντογάν δεσμεύθηκε ότι «θα φέρουμε την Τουρκία σε ένα πιο υγιές μέλλον».

Το Turkovac είναι ένα εμβόλιο κοροναϊού δύο δόσεων που εισήλθε στην τρίτη φάση της δοκιμής του στις 22 Ιουνίου, με τη συμμετοχή 40.800 συμμετεχόντων στην ομάδα ηλικίας 18 έως 55 ετών.

Εάν αυτή η φάση αποδειχθεί επιτυχής, το εμβόλιο θα ενταχθεί στη λίστα των τριών άλλων εγκεκριμένων εμβολίων για χρήση στην Τουρκία, μαζί με το Sputnik V της Ρωσίας, το Sinovac της Κίνας και τα εμβόλια της Pfizer / BioNTech.



Στα τέλη Απριλίου, η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία για 50 εκατομμύρια δόσεις Sputnik V. Ένα μήνα αργότερα, υπέγραψε παρόμοια συμφωνία για 50 εκατομμύρια δόσεις Sinovac, με τον κινεζικό κατασκευαστή να της παραχωρήσει αργότερα το δικαίωμα να παράγει το εμβόλιο στην εγχώρια αγορά. Η Τουρκία υπέγραψε επίσης συμφωνία με τη BioNtech για να λάβει 120 εκατομμύρια δόσεις του τρυπήματος της Pfizer τον Μάιο.

‘Αρα, φαίνεται τελικά πως είναι ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας που κάνει…ΠΟΛΕΜΟ ενάντια στον τουρκικό λαό (χρησιμοποιώντας το εμβόλιο-ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΠΛΟ) και ΔΕΝ είναι απαραίτητο η Ελλάδα να πάει σε πόλεμο μαζί τους;;; Αυτό μένει να το δούμε!!!

___

-με πληροφορίες από >> https://www.rt.com/news/528108-turkey-reaches-50-million-covid-vaccines/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr