Home Greek News Ο διάτρητος Παππα-τζής εισαγγελέας, το ατόπημα της Τουλουπάκη και ο εναγκαλισμός της με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο διάτρητος Παππα-τζής εισαγγελέας, το ατόπημα της Τουλουπάκη και ο εναγκαλισμός της με τον ΣΥΡΙΖΑ

by _
0 comment 136 views
Ο διάτρητος Παππα-τζής εισαγγελέας, το ατόπημα της Τουλουπάκη και ο εναγκαλισμός της με τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο διάτρητος Παππα-τζής εισαγγελέας, το ατόπημα της Τουλουπάκη και ο εναγκαλισμός της με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο διάτρητος Παππα-τζής εισαγγελέας, το ατόπημα της Τουλουπάκη και ο εναγκαλισμός της με τον ΣΥΡΙΖΑ

ΠΙΣΩ ΑΠ΄ ΟΛΑ Ο ΠΟΡΝΟΛΑΔΑΣ ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ;;;…

Σημείωση της «Α»: Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι οι Αμερικανοί εκπρόσωποι πριν από τη συζήτηση, αλλά και κατά τη διάρκεια αυτής, δεν γνωστοποίησαν τα ονόματά τους, την ιδιότητά τους και την ατζέντα της συζήτησης, επιδεικνύοντας κάποιο σχετικό έγγραφο των προϊσταμένων τους. Και γεννάται το ερώτημα: Ήταν πράγματι εκπρόσωποι των Αμερικανών, ή «εκπρόσωποι» του κ. Ρουμπάτη της ΕΥΠ, αφού οι συνομιλίες του κυρίου αυτού με την τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αρείου Πάγου κας Δημητρίου, κυρίως τις βραδινές ώρες, ήταν τις ημέρες εκείνες πολύ πυκνές και πολύωρες…!!! …


Δεν έχουν περάσει ούτε 15 ημέρες, από τότε που ο εισαγγελέας Σπύρος Παππάς έκανε πρόταση για άσκηση δίωξης στον αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή με το αιτιολογικό ότι «παρεμπόδισε τους Αμερικανούς εκπροσώπους να παραδώσουν στοιχεία για την υπόθεση Novartis» στους εισαγγελείς Διαφθοράς, Τουλουπάκη, Ντζούρα και Μανώλη.

Την επόμενη μέρα της πρότασης δίωξης, τα ΣΥΡΙΖΑϊκά Μέσα έκαναν «πάρτι», κάνοντας λόγο για «σκευωρία εις βάρος της Τουλουπάκη» εκ μέρους του Γ. Αγγελή«παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης», και άλλα ευτράπελα που ούτε ο μέντοράς τους κ. Καρτερός δεν θα τολμούσε να τα μνημονεύσει στην αρθρογραφία του.

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ της η «Α» είχε παρομοιάσει την τακτική του κ. Σπ. Παππά που χρησιμοποίησε στο πόρισμά του με τις τακτικές των γνωστών παπατζήδων που κάποτε κυριάρχησαν στους πέριξ της Ομονοίας δρόμους.

Προφανώς, η «Α» δικαιώθηκε για τον χαρακτηρισμό του Παππά-τζή εισαγγελέα, αφού η εξέλιξη της υπόθεσης είχε μορφή καταιγίδας για αυτόν.

Η Δικαιοσύνη, όσο και αν χαρακτηρίζεται ως τυφλή, έχει και ασφαλιστικές δικλείδες για την απόδοσή της.

Η πρόταση για δίωξη του Γιάννη Αγγελή έπρεπε να εγκριθεί από ανώτερο εισαγγελέα, δηλαδή εισαγγελέα Εφετών.

Ο φάκελος της πρότασης χρεώθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Γεώργιο Οικονόμου, ο οποίος κυριολεκτικά «κονιορτοποίησε» λέξη προς λέξη την πρόταση δίωξης του Σπύρου Παππά. Μάλιστα, οι επισημάνσεις για τις παραλείψεις του «πρόθυμου» εισαγγελέα Σπύρου Παππά το πιθανότερο είναι να τον οδηγήσουν σε αίθουσες δικαστηρίων, ως απολογούμενο και όχι ως εισαγγελέα.



Επιγραμματικά, ο εισαγγελέας Οικονόμου στέλνει στα αζήτητα την πρόταση δίωξης, επισημαίνοντας τα εξής:

1] Οι Αμερικανοί ενημέρωσαν προφορικά και μόνο για κάποιον λογαριασμό συγγενούς πολιτικού προσώπου, χωρίς να δώσουν το παραμικρό στοιχείο γι’ αυτόν.

2] Ποτέ δεν παραδόθηκε, ούτε καν προτάθηκε, το περίφημο στικάκι με το οποίο, λόγω του δημοσιεύματος της εφημερίδας «Δημοκρατία» στις 6/1/2019 περί ύπαρξής του και άρνησης του Γ. Αγγελή να το παραλάβουν, οδήγησε τον εισαγγελέα σε παραίτηση.

3] Ουδέποτε ο Γ. Αγγελής παρενέβη και απαγόρευσε την άμεση λήψη στοιχείων.

4] Ως είχε δικαίωμα και νομική άποψη, έκανε γνωστή τη θέση του για την παράδοση οιωνδήποτε στοιχείων μέσω της Εurojast.

Σημείωση της «Α»: Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι οι Αμερικανοί εκπρόσωποι πριν από τη συζήτηση, αλλά και κατά τη διάρκεια αυτής, δεν γνωστοποίησαν τα ονόματά τους, την ιδιότητά τους και την ατζέντα της συζήτησης, επιδεικνύοντας κάποιο σχετικό έγγραφο των προϊσταμένων τους. Και γεννάται το ερώτημα: Ήταν πράγματι εκπρόσωποι των Αμερικανών, ή «εκπρόσωποι» του κ. Ρουμπάτη της ΕΥΠ, αφού οι συνομιλίες του κυρίου αυτού με την τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αρείου Πάγου κας Δημητρίου, κυρίως τις βραδινές ώρες, ήταν τις ημέρες εκείνες πολύ πυκνές και πολύωρες…

5] Ότι η πρόταση για δίωξη του εισαγγελέα Παππά, πέραν των ουσιαστικών ελλείψεών της, εμπεριείχε και μια κραυγαλέα αντίφαση, διότι αφ’ ενός μεν διαπιστώνει ανυπαρξία δόλου για τα άλλα «αδικήματα» που καταλόγιζε η κα Τουλουπάκη εις βάρος του Γ. Αγγελή, αλλά διαπιστώνει δόλο(!!!) για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος με σκοπό τη βλάβη της υπηρεσίας(!!!) και του κράτους(!!!).

Η «Α» παραθέτει σήμερα τα βασικότερα σημεία της εισήγησης του εισαγγελέα Οικονόμου προς το Συμβούλιο Εφετώνγια απόρριψη της πρότασης του εισαγγελέα Σπ. Παππά, που μια ανάγνωσή του και μόνο είναι αρκετή για να αντιληφθεί κάποιος το «σφιχτό» δέσιμο λειτουργών της Δικαιοσύνης με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Όπως έχει γραφτεί, ο εισαγγελέας Παππάς κράτησε επί δύο χρόνια τον φάκελο και δημοσιοποίησε μέσω διαρροών την πρότασή του για δίωξη του Γιάννη Αγγελή λίγες ημέρες πριν η κα Τουλουπάκη διαβεί την πόρτα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για να δώσει κατάθεση ενώπιον της ανακρίτριας του Πενταμελούς Ανακριτικού Συμβουλίου που διερευνά την υπόθεση Novartisκαι τις τυχόν ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ως ηθικού αυτουργού στις ενέργειες της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς:

Πατήστε στο pdf  για να δείτε την εισηγητική πρόταση του εισαγγελέα Οικονόμου

Η «ΣΥΡΙΖΑϊκή» προστασία της Τουλουπάκη και το ατόπημά της για την «υφαρπαγή» της πρότασης Οικονόμου

 Μόλις η κα Τουλουπάκη πληροφορήθηκε από διαρροές κύκλων του Εφετείου ότι υπάρχει απορριπτική εισήγηση του εισαγγελέα Οικονόμου, προχώρησε σε ενέργειες που πλήττουν κάθε στοιχείο αξιοπρέπειας που πρέπει να διέπει τους δικαστικούς λειτουργούς.

Με το πρόσχημα ότι έχει έννομο συμφέρον ως μηνύτρια(!!!) και χωρίς να καταθέσει αίτημα στον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών  για να της χορηγηθεί το έγγραφο τηςεισήγησης του εισαγγελέα Οικονόμου, υφήρπασεαπό τον γραμματέα του Εφετείου το σχετικό έγγραφο, γεγονός το οποίο υποχρέωσε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών να καλέσει και να κάνει δριμύτατες παρατηρήσεις στον εν λόγω γραμματέα.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί η Τουλουπάκη προέβη σε αυτό το ατόπημα. Η απάντηση δόθηκε λίγες ώρες αργότερα, όταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Λάππα, Θ. Ξανθόπουλος, Δ. Αυγέρη, Γ. Γκιόλας και Γ. Ραγκούσης με ερώτηση που κατέθεσαν, σε κάποιο σημείο της αναφέρονται στην εν λόγω εισήγηση του εισαγγελέα Οικονόμου διατυπώνοντας την απορία αν αυτή είναι νόμιμη και επιτρεπτή, αφού –σύμφωνα με την άποψή τους– «η υπόθεση ανατέθηκεσε εισαγγελέα του Εφετείου Αθηνών, δηλαδή σε εισαγγελικό λειτουργό που υπηρετεί στην ίδια Εισαγγελία που υπηρετεί και η μηνύτρια κα Τουλουπάκη».

Είναι προφανές ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετούντες επί μία πενταετία τις δικαστικές πρακτικές του κ. Παπαγγελόπουλου του τύπου «άσκησε τη δίωξη και άσε τον ανακριτή να τα βρει»δεν φρόντισαν να επιμορφωθούν περαιτέρω.

Και αυτό γιατί μία συζήτηση για την ερώτηση αυτή στα έδρανα της Βουλής μόνο χλευασμό εις βάρος τους θα μπορούσε να προκαλέσει.

Ας ενημερώσουν έστω και καθυστερημένα οι ίδιοι αλλά και οι νομικοί συμβουλάτορές τους ότι στην πρόταση δίωξης του Γ. Αγγελή η κα Τουλουπάκη δεν είναι παθούσα,αφού θεωρητικά και μόνο παθούσα είναι μόνο η Υπηρεσία,και κατ’ επέκταση το Κράτος. Εκτός και αν για τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη Κράτος εξακολουθεί να είναι η Τουλουπάκη… Θα ήταν πιο πετυχημένη η έκφραση «παρακράτος»…

Κατά συνέπεια, νομίμως ασχολήθηκε με την υπόθεση και προχώρησε στην εισήγησή του προς το Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Γ. Οικονόμου.

Ωστόσο, η άγνοια τόσο της Τουλουπάκη όσο και των ερωτώντων βουλευτών είναι πολύ χρήσιμη, και αυτό επειδή για μια ακόμη φορά έφερε στο φως τον «σφιχτό» εναγκαλισμό της εισαγγελέως με τον ΣΥΡΙΖΑ, εναγκαλισμό που οδήγησε στη μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους.



Τώρα, όσον αφορά τον καταλογισμό ευθυνών της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς για τις ενέργειες που προαναφέραμε, δηλαδή για το ατόπημά της, είναι προφανές αφού το παρελθόν εν πολλοίς οδηγεί στο παρόν, ότι δεν πρέπει να περιμένουμε ενεργοποίηση των δικαστικών οργάνων, όπως το υπουργείο Δικαιοσύνης, η Εισαγγελία του ΑΠ, η Επιθεώρηση των Δικαστηρίων του ΑΠ.

Δείγμα γραφής φρόντισε να δώσει ο υπουργός κ. Τσιάρας, ο οποίος σε σημερινή εμφάνισή του σε τηλεοπτικό σταθμό αναμάσησε για μια ακόμη φορά την καραμέλα, όταν ερωτηθείς για το αίτημα των 6 πολιτικών προσώπων, να αρθεί η προστασία από τους μάρτυρες Σαράφη και Κελέση, απάντησε ότι «το θέμααφορά τη Δικαιοσύνη».

Ξέχασε όμως να αναφέρει ότι, σύμφωνα με τον νόμο, αυτός είναι αρμόδιος να θέσει σε αργία δικαστικό λειτουργό που διώκεται.

Με την αδράνειά του να θέσει σε αργία την εισαγγελέα Τουλουπάκη, που διώκεται για κατάχρηση εξουσίας, και πολλά άλλα πλημμελήματα, και με το ατόπημα του ιδίου πάλι να παραμείνει η εν λόγω εισαγγελέας από τον Ιούλιο του 2020 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020 ως διευθύνουσα την Εισαγγελία Διαφθοράς, στην υπόθεση Novartis, υπόθεση για την οποία διώκεται για το παραπάνω αδίκημα, αβίαστα μπορεί να συμπεριληφθεί στο βιβλίο Γκίνες ως υπουργός Δικαιοσύνης που δεν άκουγε, δεν έβλεπε, δεν μίλαγε…



Όσον αφορά τις «κεφαλές» της Δικαιοσύνης, είναι γνωστό ότι ουδέποτε ασχολήθηκαν με τα πειθαρχικά αδικήματα της Τουλουπάκη, αν και αυτά διαπιστώθηκαν το 2019 μέχρι σήμερα δεν έχουν καν ξεκινήσει, αλλάζοντας συνεχώς «χέρια» από Δασούλα, Πλιώτα, Παπαγεωργίου, Σοφουλάκη και άλλους αρεοπαγίτες.

Μια ερμηνεία για την αδράνεια αυτή των ταγών της Δικαιοσύνης είναι το γεγονός ότι, αν εξεταστούν τα παραπάνω πειθαρχικά της κας Τουλουπάκη, δεν υπάρχει σήμερα Γαλάνη-ος ουρανός ώστε να αθωωθεί όπως συνέβη σε προηγούμενα κατορθώματά της…

Πηγή >> https://www.iapopsi.gr/o-diatritos-pappa-tzis-eisaggeleas-to-atopima-tis-toyloypaki-kai-o-enagkalismos-tis-me-ton-syriza/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr