Home Greek News “Προνόμια” Δικτατόρων…

“Προνόμια” Δικτατόρων…

by _
0 comment 123 views
Προνόμια Δικτατόρων
Προνόμια Δικτατόρων

Προνόμια Δικτατόρων – Άρθρο του Ναθαναήλ Συκεώτη


Το politispress.gr δεν υιοθετεί, αλλά ούτε λογοκρίνει τα όσα αναφέρει ο εκάστοτε αρθρογράφος…

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό ακούμε για “προνόμια των εμβολιασμένων”, και δυστυχώς υπάρχουν πολλοί που δε φαίνεται να αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο που αποτελεί για τη δημοκρατία μια τέτοια λογική.

Και μόνο η χρήση του όρου “προνόμια” για δημοκρατικά κατοχυρωμένες ελευθερίες -ειδικά όταν ακούγεται από επίσημα χείλη- αποτελεί απόδειξη ότι αυτός που τον χρησιμοποιεί θεωρεί τον εαυτό του ένα είδος ισόβιου μονάρχη ο οποίος μπορεί να αποφασίζει ποιοι από τους υπηκόους του δικαιούνται να ζουν και ποιοι όχι. Στην ουσία από τη στιγμή που κάτι τέτοιο θα εφαρμοστεί η δημοκρατία θα έχει και επίσημα καταλυθεί. Αυτός είναι κι ο λόγος που αυτοί που προσπαθούν να το εφαρμόσουν επιμένουν να ακροβατούν πάνω στη διαχωριστική γραμμή, ουσιαστικά επιβάλλοντας μέσω προστίμων στους εργοδότες και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να επιβάλλουν αυτοί τον διαχωρισμό μεταξύ των ομάδων, ώστε να μη χρεωθούν αυτοί την επιβολή της δικτατορίας που αργά αλλά σταθερά επιβάλλουν εδώ και ενάμιση χρόνο. Το επόμενο βήμα θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το να υποχρεώσουν τους ανεμβολίαστους να φοράνε αστέρι.

Επειδή όμως ξέρω αρκετούς που θα πουν ότι όλα αυτά γίνονται “για υγειονομικούς λόγους”, πάμε όμως να δούμε και το θέμα πρακτικά. Τι ακριβώς προσφέρει το εμβόλιο; Την πιθανότητα αν ο εμβολιασμένος νοσήσει να περάσει την ίωση πιο ελαφρά. Δεν εξασφαλίζει ούτε ότι δε θα νοσήσει, ούτε, πολύ περισσότερο, ότι δε θα μεταδώσει τον ιό σε άλλους. Άρα προς τι ο διαχωρισμός τη στιγμή που και οι δύο ομάδες είναι εξίσου “επικίνδυνες”; Ακόμα περισσότερο, με ποια λογική ο διαχωρισμός αυτός γίνεται για την “προστασία” των ήδη “προστατευμένων” και εις βάρος των άλλων; Μήπως επειδή οι “ανυπάκουοι” πρέπει να εξοστρακιστούν από την κοινωνία ως τιμωρία επειδή δεν αποδέχτηκαν τους “σωτήρες” της κυβέρνησης;

Μα, θα πουν κάποιοι, θέλουμε να δημιουργήσουμε τείχος ανοσίας και οι ανεβολίαστοι δε μας αφήνουν. Κι εδώ βλέπουμε τη μεγαλύτερη πλάνη: τείχος ανοσίας μέσω των εμβολιασμών μπορεί να δημιουργηθεί μόνο όταν οι ιοί μεταλλάσσονται με αργούς ρυθμούς. Μπορέσαμε μήπως ποτέ να δημιουργήσουμε τείχος ανοσίας απέναντι στη γρίπη; Όχι, γιατί πολύ απλά οι μεταλλάξεις είναι πάρα πολλές και πάρα πολύ γρήγορες ώστε να μπορούμε να τις εμποδίσουμε όλες. Και εδώ κρύβεται μια ακόμα μεγαλύτερη παγίδα που πολλοί δεν λαμβάνουν υπόψη: ας υποθέσουμε ότι έχουμε δέκα μεταλλάξεις με δύο από αυτές να είναι οι επικρατέστερες. Φτιάχνουμε ένα εμβόλιο που να προστατεύει από τις δύο αυτές μεταλλάξεις. Αν το κάνουν μόνο όσοι κινδυνεύουν σοβαρά αποκτούν ένα ποσοστό άμυνας, ενώ οι υπόλοιποι περνούν την ίωση φυσιολογικά. Τι θα γίνει τώρα αν εμβολιάσουμε με το ζόρι τους πάντες; Επειδή οι συγκεκριμένες μεταλλάξεις δε θα μπορούν πια να επεκταθούν, θα εξαφανιστούν και τη θέση τους θα πάρουν κάποιες από τις υπόλοιπες από τις οποίες δεν μας προστατεύει το εμβόλιο. Αποτέλεσμα θα είναι ότι και οι λίγοι που θα μπορούσαν ίσως να προστατευτούν αν έκαναν μόνο αυτοί το εμβόλιο τώρα δεν προστατεύονται. Τι ακριβώς νομίζουν κάποιοι ότι παρατηρούμε στη Βρετανία και το Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες, αν όχι ακριβώς αυτό; Ο ιός έκανε αυτό που όποιος καταλαβαίνει πέντε πράγματα από ιατρική περίμενε ότι θα έκανε: μεταλλάχθηκε για να παρακάμψει το εμβόλιο, και απ’ ότι φαίνεται το πέτυχε. Επιπλέον όλη αυτή η άνευ λόγου μασκοφορία και αντισηψία φαίνεται να δημιούργησε ακόμα περισσότερα προβλήματα, μιας και αποδυνάμωσε το ανοσοποιητικό του κόσμου με αποτέλεσμα να βλέπουμε τη γρίπη να επιστρέφει στη μέση του καλοκαιριού. Και όλα αυτά επειδή κάποιοι επέβαλλαν είναι σύστημα “προνομίων” για τους εμβολιασμένους χωρίς αυτό να έχει την παραμικρή υγειονομική λογική από πίσω.



Είναι λοιπόν κατανοητό ότι τόσο όσοι ενδιαφέρονται για την υγεία τους όσο και όσοι ενδιαφέρονται για τη διατήρηση της δημοκρατίας θα έπρεπε να είναι εναντίον όλης αυτής της λογικής. Πού είναι λοιπόν όλοι αυτοί οι “προστάτες των δικαιωμάτων” που εξεγείρονται τακτικά για να προστατεύουν τις “διωκόμενες μειονότητες”; Θα σας πω εγώ πού είναι: πρώτοι στην ουρά των εμβολιασμών, όχι επειδή πιστεύουν ότι κινδυνεύουν αλλά επειδή ελπίζουν ότι έτσι θα κερδίσουν πίσω κάποιες -ούτε καν όλες- από τις ελευθερίες που τους πήραν. Μόνο που αν ήταν όντως “αγωνιστές” όπως αρέσκονται να λένε θα έπρεπε να ξέρουν ότι στις δικτατορίες οι ελευθερίες δεν επιστρέφονται. Κερδίζονται μετά από αγώνες και θυσίες, και πάνω απ’ όλα μετά από άρνηση συνεργασίας με τα δικτατορικά συστήματα. Γιατί πιστεύουν ότι θα τους επιστραφούν οι ελευθερίες τους όταν το σύστημα βλέπει ότι μπορεί να συνεχίσει να τους τις στερεί χωρίς να υπάρχει αντίδραση; Και κάπου εκεί είναι που όποιος παρακολουθεί τα πράγματα καταλαβαίνει κάτι πολύ βασικό: οι άνθρωποι αυτοί δεν νοιάζονται για τη δημοκρατία. Ποτέ δε νοιάστηκαν. Νοιάζονται μόνο να είναι οι φίλοι του δικτάτορα και να απολαμβάνουν τα “προνόμιά” του την ώρα που οι άλλοι θα υποφέρουν. Και βέβαια άνθρωποι με τέτοιο τρόπο σκέψης είναι αστείο να ισχυρίζονται ότι “νοιάζονται για την υγεία των άλλων”. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το παραμύθι της “ατομικής ευθύνης” έχει αρχίσει να σβήνει και να αντικαθίσταται με τη “θυσία” που κάνουν εμβολιαζόμενοι “για να κερδίσουμε τις ελευθερίες μας”, αλλά “οι κακοί που δεν εμβολιάζονται καταστρέφουν την προσπάθεια”.



Και επειδή ξέρω ότι το “εσύ δηλαδή τι προτείνεις;” έρχεται τρέχοντας, προτείνω πολύ απλά αυτό που γινόταν πάντα: τα εμβόλια να διαχωριστούν άμεσα από κάθε κυβερνητική πρακτική, τα “πιστοποιητικά” και τα “προνόμια” να πάνε στα σκουπίδια, οι δικτατορίσκοι “ειδικοί” να απολυθούν και να σταλούν πίσω στις σχολές τους για να μάθουν τι σημαίνει ιατρική δεοντολογία και τι ορκίστηκαν όταν αποφοίτησαν, και όποιος θέλει να εμβολιαστεί να το κάνει για τον εαυτό του και μόνο χωρίς κανένα “προνόμιο” πέρα από την όποια πιθανή επιπλέον προστασία προσφέρει στον ίδιο. Διότι αν συνεχίσουμε αυτή την πορεία θα ξυπνήσουμε ένα πρωί με τα τανκς στους δρόμους και θα αναρωτιόμαστε πώς φτάσαμε ως εδώ χωρίς να το καταλάβουμε. Μόνο που η απάντηση θα είναι πολύ απλή: το καταλαβαίναμε από την αρχή, αλλά η αντίσταση ήθελε κόπο και εμείς δε θέλαμε να κοπιάσουμε και να μας λένε “ψεκασμένους” οι πολιτικοί. Ας αντιδράσουμε λοιπόν τώρα, προτού να είναι πολύ αργά. Αλλιώς προετοιμαστείτε, γιατί από Σεπτέμβριο θα έχουμε νέο γύρο περιορισμών επειδή “οι νέες μεταλλάξεις θα μας σκοτώσουν και τα εμβόλια δεν τις πιάνουν”. Τώρα που βρήκαν τον τρόπο να μας στερούν τις ελευθερίες μας, μην περιμένετε ότι θα τον αφήσουν.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr