Home Greek News Καταργούν τα self-test για τους εμβολιασμένους – Παύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 28 Ιουνίου. Χωρίς μάσκες στους εξωτερικούς χώρους από 24 Ιουνίου

Καταργούν τα self-test για τους εμβολιασμένους – Παύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 28 Ιουνίου. Χωρίς μάσκες στους εξωτερικούς χώρους από 24 Ιουνίου

by _
0 comment 122 views
Καταργούν τα self-test για τους εμβολιασμένους – Παύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 28 Ιουνίου.  Χωρίς μάσκες στους εξωτερικούς χώρους από 24 Ιουνίου
Καταργούν τα self-test για τους εμβολιασμένους – Παύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 28 Ιουνίου.  Χωρίς μάσκες στους εξωτερικούς χώρους από 24 Ιουνίου

Καταργούν τα self-test για τους εμβολιασμένους – Παύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 28 Ιουνίου

Χωρίς μάσκες στους εξωτερικούς χώρους από 24 Ιουνίου…


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η ενημέρωση για τον κορονοϊό από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου επιβεβαίωσε πως η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε το τέλος των self test για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Παράλληλα η επιτροπή προχώρησε στη σύσταση να μην φοράνε οι πολίτες μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, όπου βέβαια δεν υπάρχει συνωστισμός, αλλά παραμένει υποχρεωτική στους δημόσιους εσωτερικούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις.

Πιο συγκεκριμένα και όπως ανακοίνωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου οι εμβολιασμένοι πολίτες δεν θα υποχρεούνται να κάνουν self test για να προσέλθουν στην εργασία τους.

Όσον αφορά την χρήση μάσκας η επιτροπή εισηγήθηκε τη μη χρήση μάσκας σε περιοχές που δεν υπάρχει συνωστισμό για όλους τους πολίτες (εμβολιασμένους και μη), τονίζοντας όμως πως «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δοθεί το μήνυμα πως πετάμε τις μάσκες». Ενώ παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς, δημόσιους χώρους και όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Τα παραπάνω μέτρα ισχύουν από Πέμπτη 24 Ιουνίου, ενώ στη συνέχεια ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως αίρεται το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από την Δευτέρα 28 Ιουνίου.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Τα μέτρα αναλυτικά

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκινώντας την τοποθέτησή του είπε ότι αίρονται από αύριο τα εξής μέτρα:

Αναστέλλεται η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από αύριο Πέμπτη εφόσον δεν υπάρχει συγχρωτισμός από τις πέντε το πρωί.

Από 28 Ιουνίου αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας

Δεν θα κάνουν self test οι εργαζόμενοι και διπλά εμβολιασμένοι αν έχουν περάσει 15 ημέρες από την 2η δόση

Μέχρι 10 άτομα ανά τραπέζι στην εστίαση

Δεξιώσεις με 300 άτομα σε γάμους και βαπτίσεις

Για τις οργανωμένες παραλίες 120 άτομα ανά 1.000 τ.μ επιφάνειας παραλίας.

Το μέτρο για τις μάσκες αναλυτικά:

Αναφορικά με το αίτημα για την αναστολή υποχρέωσης χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν σημειώνεται συνάθροιση ή συγχρωτισμός, τα μέλη της Επιτροπής μετά από διαλογική συζήτηση εισηγήθηκαν ομόφωνα τα ακόλουθα:



Την διατήρηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις.

Την διατήρηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, με μόνη εξαίρεση εξωτερικούς χώρους όπου δεν παρατηρείται συγχρωτισμός/συνωστισμός.

Το μέτρο ισχύει από αύριο Πέμπτη 24 Ιουνίου στις 5 το πρωί.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν από την Δευτέρα 28 Ιουνίου

Αίρεται ο περιορισμός της νυχτερινής κυκλοφορίας.



Εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζομένοι από την υποχρέωση διενέργειας self – test σε χώρους εργασίας και των αθλουμένων σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων).
Αλλάζει το πρωτόκολλο στην εστίαση με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι δέκα (10) άτομα ανά τραπέζι, από έξι (6) άτομα που ισχύει σήμερα.

Για δεξιώσεις σε εξωτερικούς χώρους το ανώτατο όριο ατόμων θα είναι 300 άτομα, και με τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Για τις οργανωμένες παραλίες ορίζεται μέγιστος αριθμός εκατόν είκοσι (120) ατόμων ανά 1.000 τ.μ. επιφανείας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.
Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι, υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου (Β κατηγορία), μπορούν να επανέλθουν στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία.

Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι, υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου (Α κατηγορία) μπορούν επίσης να επανέλθουν στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία, αλλά σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με κοινό.



Ειδικά για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό θα κρίνεται από την Διοίκηση κάθε υγειονομικού σχηματισμού η αξιοποίησή τους στις κατάλληλες θέσεις αναλόγως της κατηγορίας κινδύνου που ανήκουν.

Αλλάζει ο τρόπος εξυπηρέτησης σε δημόσιες υπηρεσίες
Η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και των κανόνων που ισχύουν για το λιανεμπόριο (1 άτομο ανά 16 τ.μ.), για τον αριθμό των εξυπηρετούμενων πολιτών και την υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο εφόσον παρατηρούνται ουρές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/politiki-prostasia/996761_live-i-enimerosi-kai-oi-anakoinoseis-toy-nikoy-hardalia

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr