Home ΗΠΑ Οι ΗΠΑ διέρρευσαν την συνομιλία Ερντογάν-Μπάιντεν: ”Να αποσύρεις τους S-400”

Οι ΗΠΑ διέρρευσαν την συνομιλία Ερντογάν-Μπάιντεν: ”Να αποσύρεις τους S-400”

by _
0 comment 114 views
Οι ΗΠΑ διέρρευσαν την συνομιλία Ερντογάν-Μπάιντεν: ”Να αποσύρεις τους S-400”
Οι ΗΠΑ διέρρευσαν την συνομιλία Ερντογάν-Μπάιντεν: ”Να αποσύρεις τους S-400”

Κόσμος 

 Ενημερώθηκε στις: 

Οι ΗΠΑ διέρρευσαν την συνομιλία Ερντογάν-Μπάιντεν: ”Να αποσύρεις τους S-400”


Kαι επίσημα τέλος στα όνειρα για ”πολιτική ρύθμιση” στο ζήτημα των S-400 που απέκτησε η Τουρκία από τη Μόσχα. Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε πριν λίγο το whitehouse.gov, το θέμα αφορά τους αμερικανικούς νόμους, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στη διάρκεια ενημέρωσης στην πτήση του προεδρικού αεροπλάνου Air Force One, από τις Βρυξέλλες στη Γενεύη.

Ταυτόχρονα, Αμερικανός Αξιωματούχος διέψευσε ότι υπάρχει συμφωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν να βοηθήσει τους Αμερικανούς στο θέμα της ασφάλειας του αεροδρομίου της Καμπούλ, και σε αντάλλαγμα να διατηρήσει (προφανώς) το ρωσικό σύστημα στο τουρκικό έδαφος. 

Οι εξής ερωτήσεις που έγιναν σε αξιωματούχο του Λευκού Οίκου:

Ερώτηση: Έγινε συγκεκριμένη αναφορά για τους S-400 (που αγόρασε) η Τουρκία στη συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν; Και θα τεθεί αυτό το ζήτημα στη συνάντηση με τον Πρόεδρο Πούτιν;



Αξιωματούχος: Υπήρξε αναφορά στο ρωσικό σύστημα S400. Αυτό είναι ένα ζήτημα μεταξύ μας και της Τουρκίας που σχετίζεται με τους νόμους του κράτους. 

Ερώτηση: Έγινε κάποια συμφωνία με τον Πρόεδρο Ερντογάν για τους ρωσικούς S-400 με αντάλλαγμα την τουρκική παρουσία στο αεροδρόμιο της Καμπούλ;

Αξιωματούχος: Όχι, δεν υπήρξε σχέση μεταξύ των S-400 και του αεροδρομίου της Καμπούλ.

Εδώ και ημέρες, υπήρχαν έντονες φήμες, ότι θα υπάρχει συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ-Τουρκία για το ζήτημα. Μάλιστα οι διαρροές ήταν πολλές.



”Υπάρχουν δύο επιλογές για να ξεπεραστεί η διαφορά  των S-400, η μία από αυτή είναι να τοποθετηθούν οι S-400 στη βάση του Ιντσιρλίκ, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα χρησιμοποιούνται και θα είναι προσβάσιμοι σε συνεχή έλεγχο, και η άλλη να μεταφερθούν στο Κατάρ στοχεύοντας το Ιράν”, διέρρεαν τουρκικά και αμερικανικά ΜΜΕ.

Εν συνεχεία, υπήρχαν πληροφορίες  ότι η τουρκική κυβέρνηση θα πρότεινε στις ΗΠΑ την εγκατάσταση των ρωσικής προέλευσης πυραύλων τύπου S-400 στα κατεχόμενα, φέρνει σήμερα στο προσκήνιο της τουρκικής επικαιρότητας η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα «Τζουμχουριγιέτ»!

Όμως τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει, το ερώτημα πλέον που τίθεται είναι τι θα πράξει ο Ερντογάν. Εποστροφή στο ”μαντρί”, ή στο πλευρό Μόσχας και Κίνας;

Πηγή >> https://www.pentapostagma.gr/kosmos/7017863_oi-ipa-dierreysan-tin-synomilia-erntogan-mpainten-na-aposyreis-toys-s-400

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr