Home ΔΙΕΘΝΗ Άνοδος της τουρκικής λίρας με τους επενδυτές να πιστεύουν ότι η “κρίση των S-400” θα λυθεί τη Δευτέρα

Άνοδος της τουρκικής λίρας με τους επενδυτές να πιστεύουν ότι η “κρίση των S-400” θα λυθεί τη Δευτέρα

by _
0 comment 100 views

Άνοδος της τουρκικής λίρας με τους επενδυτές να πιστεύουν ότι η “κρίση των S-400” θα λυθεί τη Δευτέρα


Η τουρκική λίρα έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα έναντι του δολαρίου , καθώς ορισμένοι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μπορούσαν να επιλύσουν τη διαμάχη για τους S-400 στη συνάντηση τουςτη Δευτέρα.

Η λίρα άγγιξε τα 8,274 ανά δολάριο.

Η ιστοσελίδα Ahval γράφει ότι οι επενδυτές στην Τουρκία ελπίζουν ότι ο Ερντογάν θα συμφωνήσει να αποσύρει τους S-400 ή να εξασφαλίσει κάποια άλλη λύση.

Ο υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ δήλωσε ότι το θέμα των S-400 συζητήθηκε στην τηλεφωνική επαφή που είχε με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Λ.Όστιν.

«Ενεργούμε με ανοιχτό και διαφανή τρόπο κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με τις ΗΠΑ. Είναι πάντα δυνατό να βρούμε λογικές λύσεις », δήλωσε ο Ακάρ προσθέτοντας ότι  «η συμβολή της Τουρκίας στη συνεργασία του ΝΑΤΟ και του ΝΑΤΟ με την Τουρκία είναι πολύ βαθύτερη και πιο περιεκτική από τα F-35 και τους S-400.»

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr