Home ΗΠΑ Σύστημα αεράμυνας S-500: Γιατί ανησυχεί τις ΗΠΑ το νέο όπλο του Πούτιν

Σύστημα αεράμυνας S-500: Γιατί ανησυχεί τις ΗΠΑ το νέο όπλο του Πούτιν

by _
0 comment 271 views
Σύστημα αεράμυνας S-500: Γιατί ανησυχεί τις ΗΠΑ το νέο όπλο του Πούτιν
Σύστημα αεράμυνας S-500: Γιατί ανησυχεί τις ΗΠΑ το νέο όπλο του Πούτιν

Οπλικά συστήματα 

 Ενημερώθηκε στις: 

Σύστημα αεράμυνας S-500: Γιατί ανησυχεί τις ΗΠΑ το νέο όπλο του Πούτιν


Ηπυραυλική άμυνα της Μόσχας υφίσταται σημαντική αναβάθμιση, καθώς τα ραντάρ αναβαθμίζονται, για να ανιχνεύουν επιθετικούς εχθρικούς πυραύλους  και ο παρωχημένος ηλεκτρονικός εξοπλισμός αντικαθίσταται.

Ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Alexei Krivoruchko, πριν λίγους μήνες είχε αναφέρει ότι ο ρωσικός στρατός, σκοπεύει να ολοκληρώσει τις δοκιμές του συστήματος επιφανείας-αέρος, αντιπυραυλικής προστασίας S-500 επόμενης γενιάς το 2021 και εντός του 2021 να ενεργοποιηθεί.

Το S-500, επίσης γνωστό ως Triumfator-M, είχε μια δύσκολη πορεία έρευνας και ανάπτυξης, ενώ σχεδιαζόταν να παραχθεί το 2014, ωστόσο τα σχέδια άλλαξαν και ο χρόνος παραγωγής μεταφέρθηκε για το 2017 και τελικά το 2020.

Στις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου Πληροφόρησης του Υπουργείου Άμυνας, έκανε γνωστό ότι τους τελευταίους μήνες, μια επικαιροποιημένη έκδοση της υπάρχουσας πυραυλικής άμυνας, γνωστή ως PRS-1M και 53T6M, βρίσκεται σε δοκιμές πτήσης.

Το πρόγραμμα 53T6M / PRS-1M, καθώς και ολόκληρο το πρόγραμμα A-235 / Samolet-M, έχουν ιδιαίτερη σημασία για την άμυνα και τη στρατηγική ασφάλεια της χώρας.

Για το λόγο αυτό, οι περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί από επίσημες πηγές.

Το Υπουργείο Άμυνας, αναφέρει τακτικά ορισμένες δραστηριότητες, δημοσιεύει φωτογραφίες και βίντεο διαφόρων διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένων των εκτοξεύσεων πυραύλων, αλλά ορισμένα δεδομένα παραμένουν μυστικά.

Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν πολλές εκδόσεις που περιγράφουν την τεχνική εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά, ενός ελπιδοφόρου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας.

Το S-500 Triumfator-M, πιστεύεται ευρέως ότι είναι ικανό να καταρρίπτει βαλλιστικούς πυραύλους, σε εμβέλεια έως 600 χιλιόμετρα και εχθρικά αεροσκάφη που βρίσκονται σε απόσταση έως 500 χιλιόμετρα.

Εξοπλισμένο με νέες κεφαλές, το νέο σύστημα αεροπορικής άμυνας της Ρωσίας μπορεί να παρακολουθεί και να στοχεύει, με έως και δέκα πυραυλικές κεφαλές που πετούν με ταχύτητα, πάνω από 4 μίλια ανά δευτερόλεπτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σειρά πυραύλων 77N6 του S-500 είναι ικανή να αντιμετωπίσει υπερηχητικούς πυραύλους cruiser και ICBM, καθώς και άλλα εναέρια αντικείμενα που πετούν με ταχύτητες άνω των πέντε Mach.

Το 2020, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τρεις  δοκιμές, στο πεδίο βολής  του Siss-Shagan  παρουσία  του Διοικητή 1ης Στρατιάς  Πυραυλικής Άμυνας  Α-135.

Είναι αδύνατο να πούμε ποια αντιπυραυλικά συστήματα  δοκιμάζουν. Είναι γνωστό ότι το αναβαθμισμένο 53T6M, έχει σχεδιαστεί για την πυραυλική άμυνα της Μόσχας.

Δημιουργήθηκε για αρκετά χρόνια. Ωστόσο, δεν υπήρχαν αναφορές ότι δημιουργήθηκε για το S-500 », δήλωσε ο ειδικός Ντμίτρι Κορνέφ.

«Είναι πιθανό, ότι το 53T6M θα πυροδοτηθεί από το S-500. Ωστόσο, πρέπει να δημιουργηθεί  ένας  κινητός εκτοξευτής S-500 για τον βαρύ πύραυλο μήκους 10 μέτρων, το οποίο ζυγίζει αρκετούς τόνους. Ένας τέτοιος εκτοξευτής είναι τεχνικά εφικτός, αλλά δεν έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα », πρόσθεσε.

Είναι γεγονός, ότι οι σύγχρονες τεχνολογίες δίνουν την δυνατότητα να κατασκευαστεί ένα αντιπυραυλικό σύστημα,  παρόμοιο σε δυνατότητες με το σιλό 53T6M, αλλά με μικρότερο μέγεθος για φορητούς εκτοξευτές.

Στο τέλος των δοκιμών, ο Αναπληρωτής Διοικητής της Ένωσης Αεροναυπηγικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας των Αεροναυτικών Δυνάμεων, στρατηγός Αντρέι Ποκκότκο, δήλωσε ότι η εκσυγχρονισμένη πυραυλική άμυνα είχε επιτυχώς χτυπήσει έναν υπό όρους βαλλιστικό στόχο.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η ζώνη υποκλοπής πυραύλων PRS-1M δεν είναι μεγάλη.

Το γεγονός είναι, ότι ένας τέτοιος πύραυλος μπορεί να χρησιμοποιείται, σε συνδυασμό με άλλα αντιπυραυλικά συστήματα της κατηγορίας του που έχουν διαφορετικές επιδόσεις πτήσης.

Με τη χρήση δύο ή τριών πυραύλων με διαφορετικές παραμέτρους, το σύστημα A-235, δημιουργεί μια προστατευμένη άμυνα μιας αρκετά μεγάλης περιοχής αφού θα έχει την ικανότητα, να παρακολουθεί επικίνδυνα αντικείμενα σε εύρη έως 1000-1500 χλμ.

Το καθήκον του κοντινού κλιμακίου αντιπυραυλικής άμυνας, που αντιπροσωπεύεται από τα προϊόντα 53T6 / 53T6M, στην περίπτωση αυτή είναι η ανάσχεση ατομικών στόχων, που κατάφεραν να σπάσουν τη ζώνη ευθύνης άλλων πυραύλων.

Επιπρόσθετα, ενάντια στις απειλές των βαλλιστικών πυραύλων, το S-500 χρησιμοποιεί τα βλήματα 77N6-N και 77N6-N1, που είναι ικανά να πλήξουν ακόμα και δορυφόρους.

Αυτό, γιατί έχει την ικανότητα, να εγκλωβίζει στόχους σε υψόμετρο 200 χιλιομέτρων και σε εμβέλεια 600 χιλιομέτρων.

Μπορεί να αντιμετωπίζει, ταυτόχρονα 10 εισερχόμενους βαλλιστικούς πυραύλους και έχει χρόνο απόκρισης, μικρότερο από 4 δευτερόλεπτα.

Υπάρχουν μερικές αναφορές, ότι το S-500 μπορεί να πλήξει αεροσκάφη τύπου stealth, συμπεριλαμβανομένου του F-22 Raptor ή του F-35 .

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν επίσης ότι, το S-500 θα αναλύει πληροφορίες σχετικά με πιθανή επίθεση πυραύλων από δορυφόρους έγκαιρης   προειδοποίησης και ραντάρ πέρα του ορίζοντα (ΟΤΗ), όπως το Voronezh, καθώς και επιλεγμένους στόχους, ανάλογα την επικινδυνότητα τους και την απόσταση και τελικά θα μεταδίδουν περιγραφές στόχων στα διάφορα συστήματα.

Πηγη >> https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/oplika-systimata/7016742_systima-aeramynas-s-500-giati-anisyhei-tis-ipa-neo-oplo

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr