Home ΔΙΕΘΝΗ Αντίποινα Μακρόν σε Ερντογάν – Παρίσι: ”Θα στηρίξουμε τους Κούρδους στη Συρία”

Αντίποινα Μακρόν σε Ερντογάν – Παρίσι: ”Θα στηρίξουμε τους Κούρδους στη Συρία”

by _
0 comment 120 views
Αντίποινα Μακρόν σε Ερντογάν – Παρίσι: ”Θα στηρίξουμε τους Κούρδους στη Συρία”
Αντίποινα Μακρόν σε Ερντογάν – Παρίσι: ”Θα στηρίξουμε τους Κούρδους στη Συρία”

Κόσμος 

 Ενημερώθηκε στις: 

Αντίποινα Μακρόν σε Ερντογάν – Παρίσι: ”Θα στηρίξουμε τους Κούρδους στη Συρία”


OMακρόν ετοιμάζει αντίποινα στον Ερντογάν, καθώς στηρίζει τους Κούρδους της Συρίας σε διπλωματικό επίπεδο. Η Γαλλία θέλει να είναι βασικός παράγοντας στη Συρία, όπως η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία και θέλει να διασφαλίσει τη μόνιμη παρουσία στην περιοχή και να αντισταθμίσει τον μειωμένο ρόλο της στον Λίβανο λόγω της ιρανικής επιρροής εκεί.

Η γαλλοτουρκική σύγκρουση είναι στην πραγματικότητα ένας γεωπολιτικός αγώνας εξουσίας σε πολλά μέτωπα, Λιβύη, Συρία, Λίβανος.Η ευρεία κατανόηση της εθνικής κυριαρχίας από την Άγκυρα έρχεται σε αντίθεση με το μεσογειακό όραμα και τα συμφέροντα της Γαλλίας στην περιοχή. Οι πρόσφατες ανακαλύψεις φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο και ο υπό σχεδιασμό αγωγός EastMed διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην ώθηση της Άγκυρας προς μια πολιτική αντιπαράθεσης με τις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις.  

Εξέλιξη που αλλάζει τα δεδομένα

Αντιπροσωπεία από την Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας πραγματοποιεί συνομιλίες στη Γαλλία με την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων του Γαλλικού Κοινοβουλίου. Η αντιπροσωπεία απαρτίζεται από τον αντιπρόεδρο του Εκτελεστικού Συμβουλίου Αυτόνομης Διοίκησης Hemdan El Ebid και τη συμπρόεδρο του Συμβουλίου Πολιτικού Συμβουλίου της Raqqa Leyla Mustefa.

Οι αξιωματούχοι της Αυτόνομης Διοίκησης συζήτησαν τις πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή με τον Jean-Louis Bourlanges, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων. Σύμφωνα με μια έκθεση της ANHA, ο Μπουρλάνγκς επαίνεσε το σύστημα που εφαρμόστηκε στη Βόρεια και Ανατολική Συρία, δηλώνοντας ότι ένα δημοκρατικό και ισότιμο σύστημα που προωθεί τις μειονότητες, τις θρησκείες και την ισότητα των φύλων έχει καθιερωθεί υπό πολύ δύσκολες συνθήκες.

Απευθυνόμενος στη δίωξη του κουρδικού λαού καθ ‘όλη τη διάρκεια της ιστορίας, ο Μπουρλάνγκς υπογράμμισε ότι οι Κούρδοι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για ένα δημοκρατικό, σταθερό σύστημα στο οποίο διασφαλίζονται τα δικαιώματα όλων.

Νέα χτυπήματα Κούρδων

Οι αντάρτες HPG / YJA Star συνεχίζουν να χτυπούν Τούρκους εισβολείς στο πλαίσιο της Επαναστατικής Εκστρατείας Bazên Zagrosê. Τουλάχιστον 13 εισβολείς σκοτώθηκαν και άλλοι δεκάδες τραυματίστηκαν, με το βίντεο να περιγράφει τις απώλειες των Τούρκων.

 

Κάλεσμα ΡΚΚ για ξεσηκωμό



Η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) δημοσίευσε γραπτή δήλωση σχετικά με την τουρκική εκστρατεία γενοκτονίας που επιδιώκει να εισβάλει στο Νότιο Κουρδιστάν και την ιστορική αντάρτικη αντίσταση ενάντια σε απόπειρες εισβολής.

Η δήλωση που δημοσιεύθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων του ΡΚΚ την Τετάρτη περιλαμβάνει τα εξής:

Οι επιθέσεις που πραγματοποιούνται από το επιθετικό, φασιστικό και γενοκτονικό τουρκικό κράτος κατά του αντάρτικου της ελευθερίας, των ανθρώπων και των εδαφών του Κουρδιστάν συνεχίζονται. Ούτε η Τουρκική Δημοκρατία ούτε οι συνεργαζόμενες δυνάμεις της δεν αισθάνονται καν την ανάγκη να καλύψουν τις γενοκτονικές επιθέσεις. Οι άνθρωποι, η φύση, η γλώσσα, ο πολιτισμός και η εθνική ενότητα του Κουρδιστάν στοχεύουν στο πρόσωπο του ανταρτικού ελευθερίας του Κουρδιστάν.  Καλούμε όλους τους Κούρδους σε αντίσταση.

Πηγή >> https://www.pentapostagma.gr/kosmos/7016766_antipoina-makron-se-erntogan-parisi-tha-stirixoyme-toys-koyrdoys-sti-syria

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr