Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ – Οι Τούρκοι έφτιαξαν νοσοκομείο από… λαμαρίνες στο Φίερι της Αλβανίας…

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ – Οι Τούρκοι έφτιαξαν νοσοκομείο από… λαμαρίνες στο Φίερι της Αλβανίας…

by _
0 comment 180 views

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ 

Οι Τούρκοι έφτιαξαν νοσοκομείο από… λαμαρίνες στο Φίερι της Αλβανίας…

Ο Ερντογάν παρουσίασε άλλα σε μακέτες και παρέδωσε… παράγκα από λαμαρίνες!…


Σας παρουσιάζουμε το νέο νοσοκομείο που κατασκεύασε η Τουρκία στο Φίερι της Αλβανίας…

Είχε προαναγγελθεί από τον Έντι Ράμα μετά την επίσκεψη του στην Τουρκία τον Ιανουάριο του 2021. Μάλιστα είχε λεχθεί από τον Αλβανό πρωθυπουργό ότι θα ήταν έτοιμο σε 3 μήνες! Το κόστος του δεν θα ήταν 70 εκατομμύρια ευρώ!! Κάποιες μακέτες που είχαν δημοσιευθεί τότε (βλ. φωτό), παρουσίαζαν ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό, εξωτερικά, κτιριακό συγκρότημα. Είχε γραφτεί, ότι για την κατασκευή του θα εργάζονταν 50 Τούρκοι ειδικοί και 320 Αλβανοί και ότι θα χτιζόταν σε μία έκταση 50.000 τ.μ. Τα κτίρια θα καταλάμβαναν έκταση 17.000 τ.μ. Στο νοσοκομείο θα υπήρχαν 6 πολυκλινικές, έξι χειρουργικοί θάλαμοι, 20 μονάδες εντατικής θεραπείας, 130 κλίνες κλπ. Πραγματικά, το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου το νοσοκομείο εγκαινιάστηκε. Ο Ερντογάν δεν παρευρέθηκε αλλά έκανε παρέμβαση μέσω βιντεοκλήσης και τόνισε τις άριστες και φιλικές σχέσεις Τουρκίας και Αλβανίας.

Ιδού η μακέτα που είχαν παρουσιάσει…

Η κεντρική είσοδος αυτού που παρέδωσαν…

Άποψη από drone του νοσοκομείου…

Βλέποντας το έτοιμο, πλέον, νοσοκομείο, διαπιστώσαμε ότι δεν έχει καμία σχέση με εκείνο της μακέτας. Πρόκειται για ένα ισόγειο κτίριο, που όπως πληροφορηθήκαμε είναι κατασκευασμένο από λαμαρίνες! Μπορείτε να δείτε κι εσείς στις φωτογραφίες, ότι έχουμε να κάνουμε μάλλον με μια σειρά από μοντέρνα τολ (οι παλιοί φαντάροι ξέρουν…), παρά με σύγχρονο νοσοκομείο. Τα ελληνικά εμβολιαστικά κέντρα, είναι μάλλον πολύ ανώτερα του…       

Όσο για το κόστος “70 εκατ. Ευρώ (πάνω από $84 Δολάρια)” όπως γράφτηκε, το θεωρούμε μάλλον εξωπραγματικό. Μήπως εννοούσαν οι Αλβανοί και οι Τούρκοι 70 εκ. λεκ ή 70 εκ. τουρκικές λίρες; Αν όχι, τότε σίγουρα κάποιοι τα κονόμησαν χοντρά… Το σίγουρο πάντως είναι, ότι παρά την ελληνική βοήθεια και την άψογη στάση της χώρας μας απέναντι της, η Αλβανία παίζει ύποπτα και περίεργα παιχνίδια με την Τουρκία. Πρόσφατα ο Έντι Ράμα επισκέφθηκε την Άγκυρα. Και σίγουρα δεν ισχύει αυτό που είπε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στο νοσοκομείο του Φίερι : “Turkey works for peace, stability in Balkans”. Αν είναι κάποιος που δυναμιτίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, αυτός είναι σίγουρα η Τουρκία. Και η ελληνική διπλωματία θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική και στις σχέσεις της Αλβανίας με τον εξ Ανατολών γείτονα μας.

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr