Home Greek News Musta Neri: Η απίστευτη αποφυλάκιση ενός σκληρού κακοποιού για την οποία μίλησε στη Βουλή ο Χρυσοχοΐδης

Musta Neri: Η απίστευτη αποφυλάκιση ενός σκληρού κακοποιού για την οποία μίλησε στη Βουλή ο Χρυσοχοΐδης

by _
0 comment 171 views
Musta Neri: Η απίστευτη αποφυλάκιση ενός σκληρού κακοποιού για την οποία μίλησε στη Βουλή ο Χρυσοχοΐδης
Musta Neri: Η απίστευτη αποφυλάκιση ενός σκληρού κακοποιού για την οποία μίλησε στη Βουλή ο Χρυσοχοΐδης

Musta Neri: Η απίστευτη αποφυλάκιση ενός σκληρού κακοποιού για την οποία μίλησε στη Βουλή ο Χρυσοχοΐδης

04/06/2021, 16:57


Οι παρενέργειες του νόμου Παρασκευόπουλου, μέσω του οποίου αποφυλακίσθηκαν πρόωρα δεκάδες «σκληροί» κακοποιοί, για να συνεχίσουν την δράση τους

Μία αδιανόητη ιστορία κρύβεται πίσω από τις αναφορές του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδηστη Βουλή: Ο υπουργός έκανε λόγο για 117 «σκληρούς» ποινικούς που αποφυλακίστηκαν πρόωρα λόγω του «νόμου Παρασκευόπουλου», φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση ενός καταδίκου αλβανικής καταγωγής, ο οποίος εξέτισε μόνον τα 4,5 από τα συνολικά 14,5 χρόνια της ποινής του, αποφυλακίσθηκε με βάση τις προβλέψεις του νόμου και επανήλθε αμέσως μετά στον χώρο των ποινικών αδικημάτων.

Πρόκειται για τον Musta Neri, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2015 είχε συλληφθεί ως συναυτουργός σε δύο στραγγαλισμούς, μαζί με τον Bariam Mondi, ο οποίος είχε «στην πλάτη του» και άλλες δολοφονίες. Σε βάρος του δεύτερου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατά συρροή, της ληστείας από κοινού κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσας με ιδιαίτερη σκληρότητα, ενώ ο Musta Neri κατηγορήθηκε για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατά συναυτουργία και της ληστείας από κοινού.

Ο Neri καταδικάστηκε σε 14,5 χρόνια κάθειρξης και μπήκε στην φυλακή -αλλά μετά ήλθε ο νόμος Παρασκευόπουλου: στις 12 Ιουλίου του 2019, τρεις ημέρες μετά από τις εκλογές, ο Neri αποφυλακίσθηκε.

Neri

Η συνέχεια έδειξε ότι αυτό δεν έπρεπε να συμβεί: Στις 5 Αυγούστου του 2019 -μόλις 20 ημέρες από την αποφυλάκισή του- ο Neri συμμετέχει σε ληστεία σε τράπεζα στην Πάργα. Ο εισαγγελέας της Πρέβεζας εκδίδει ένταλμα για την σύλληψή του, η οποία ωστόσο δεν γίνεται δυνατή. Ο Neri παραμένει άφαντος.

Η επόμενη εμφάνισή του γίνεται στις 8 Φεβρουαρίου του 2020, όταν οργανώθηκε μία μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη τριώνΑλβανών κακοποιών που είχαν διαπράξει ληστείς σε Καλαμάτα, Πάργα και αλλού.



Το τμήμα Εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής που είχε ακολουθήσει τα ίχνη των σκληρών Αλβανών κακοποιών από τη Μακεδονία και επιχείρησε να τους συλλάβει στην Αρχαία Κόρινθο.

Όταν αυτοί αντιλήφθηκαν πως είναι μπλοκαρισμένοι, έβγαλαν τα όπλα τους και άρχισαν τα πυροβολούν κατά των αστυνομικών.

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ «απάντησαν» στα πυρά, και τελικά δύο από τους κακοποιούς τραυματίστηκαν. Ένας από αυτούς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κορίνθου και ο άλλος στο Θριάσιο. Ο τρίτος συνελήφθη. Από εκείνη την καταδίωξη, μόνον ένας ξέφυγε – και διαφεύγει ακόμα: Ο Musta Neri, για τον οποίον εκκρεμούν δύο ελληνικά εντάλματα- και ένα ευρωπαϊκό…

Τι είπε στη Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδης, είπε για την υπόθεση στη Βουλή: “Και για να ολοκληρώσω, αλήθεια, κυρίες και κύριοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είστε ακόμη περήφανοι για τον νόμο Παρασκευόπουλου;
Ασχολούμαι σήμερα το πρωί με μία υπόθεση και θέλω να σας την πω, είναι πολύ ενδεικτική.
Υπάρχει ένας Αλβανός κακοποιός και το «Αλβανός» δεν το λέω με τη ρατσιστική έννοια, λέω την εθνική του καταγωγή και τίποτε άλλο, για να προσδιορίσω πού αναφέρομαι. Υπάρχει λοιπόν ένα κακοποιός ο οποίος το 2015 φυλακίστηκε με κάτι λιγότερο από δεκαπέντε χρόνια φυλακή.

Αυτός ο κακοποιός βγήκε από τη φυλακή, μπήκε τον Φεβρουάριο του 2015 και βγήκε από τη φυλακή 12 Αυγούστου του 2019, δηλαδή, τέσσερις ημέρες μετά τις εκλογές με τις ευεργετικές διατάξεις Παρασκευόπουλου. Στις 5 Αυγούστου, δηλαδή είκοσι ημέρες μετά, κάνει ληστεία με απόπειρα φόνου.
Τον Φεβρουάριο του 2020 ο συγκεκριμένος καταδιώκεται από την Αστυνομία με μία άλλη δική του συμμορία και πυροβολεί για να σκοτώσει αστυνομικούς. Είναι καταζητούμενος αυτή τη στιγμή για απόπειρα φόνου με ληστεία. Ξέρετε πόσες τέτοιες περιπτώσεις είναι; Μόνο στη Διεύθυνση ΥΔΕΖΙ εδώ στην Αττική και μόνο στο τμήμα κλοπών και διαρρήξεων, που αφορά τους κλέφτες και τους διαρρήκτες, είναι εκατόν δεκαεπτά περιπτώσεις την τελευταία διετία -εννοώ έως ότου έληξε ο νόμος Παρασκευόπουλου- και όλοι αυτοί είναι έξω. Και όλοι αυτοί επαναλαμβάνουν τα άγρια εγκλήματα εναντίον της ελληνικής κοινωνίας και εναντίον των πολιτών.
Κάποια στιγμή, νομίζω, αν σας πονάει η «ανακύκλωση» της εγκληματικότητας, αν σας ενδιαφέρει η μάχη για την εγκληματικότητα, αν συμφωνείτε ότι χρειάζεται εγρήγορση για το οργανωμένο έγκλημα, είμαστε εδώ».

 

https://www.protothema.gr/greece/article/1130781/musta-neri/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr