Home Greek News Κίνδυνος αποσταθεροποίησης: Πακιστανική αντιπροσωπία στο Φυλάκιο!

Κίνδυνος αποσταθεροποίησης: Πακιστανική αντιπροσωπία στο Φυλάκιο!

by _
0 comment 161 views
Κίνδυνος αποσταθεροποίησης: Πακιστανική αντιπροσωπία στο Φυλάκιο!
Κίνδυνος αποσταθεροποίησης: Πακιστανική αντιπροσωπία στο Φυλάκιο!

Εσωτερική Ασφάλεια 

 Ενημερώθηκε στις: 

Κίνδυνος αποσταθεροποίησης: Πακιστανική αντιπροσωπία στο Φυλάκιο!


Σύλληψη Ολλανδών δημοσιογράφων, οι οποίοι εντοπίστηκαν από στρατιώτες και αστυνομία να κινούνται σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, είχαμε χθες λίγο στα Δίκαια Ορεστιάδας.

Πρόκειται για 4 με 5 άτομα, μέλη τηλεοπτικού συνεργείου από ολλανδικό κανάλι, που βρέθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να πάρουν συνεντεύξεις από δεκάδες λαθρομετανάστες, για τους οποίους πιθανόν γνώριζαν ότι πέρασαν από την Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου σε ελληνικό έδαφος.

Οι συλληφθέντες προσήχθησαν για εξακρίβωση στοιχείων και άλλες πληροφορίες στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκονται από την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή μας, κινούνται με ένα λευκό βανάκι στις παρέβριες περιοχές και προσπαθούσαν να εντοπίσουν λαθρομετανάστες για να τους πάρουν συνεντεύξεις. Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι αφέθηκσν ελεύθεροι, μετσ την παροχή διευκρινίσεων, σύμφωνα με το evrosnews.gr

Να τονίσουμε επίσης ότι Ολλανδικά κανάλια και ΜΚΟ προσπαθούν συχνά να υποστηρίξουν ότι οι ελληνικές αρχές επιχειρούν επαναπροωθήσεις λαθρομεταναστών από τον Έβρο στην Τουρκία.

Μετανάστες σε χωριό της Ορεστιάδας.

Πακιστανοί στο Φυλάκιο

Τελικά πολλά έχουμε να δούμε σχετικά με τις εξελίξεις στο Φυλάκιο. Εκτός από τις επεκτάσεις που σχεδιάζει ο υπουργός μετανάστευσης και ασύλου Παναγιώτης Μηταράκης, στο Φυλάκιο έχουμε πλέον και επισκέψεις αντιπροσωπιών από χώρες πολίτες των οποίων περνούν λαθραία τα σύνορα της χώρας μας!

Το Σάββατο το μεσημέρι Πακιστανική αντιπροσωπία από την πρεσβεία της Ασιατικής χώρας στην Αθήνα, επισκέφτηκε το ΚΥΤ, συναντήθηκε με τον διοικητή και σύμφωνα με πληροφορίες του thraki Νεα, ενημερώθηκε αναλυτικά για το τι παρέχεται στους χώρους, αλλά και για τις εργασίες στο ΠΡΟΚΕΚΑ.



Φυσικά, όλα αυτά συμβαίνουν σε διάστημα κατά το οποίο ο Μηταράκης παραμένει ανένδοτος στην επέκταση των δομών του Φυλακίου.

Ποιό είναι το μήνυμα που έφτασε στο Πακιστάν, στο Μπαγκλαντές και στις άλλες χώρες πολίτες των οποίων φτάνουν παράνομα στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας όταν ακούνε ότι στην Ελλάδα επεκτείνονται οι δομές φιλοξενίας λίγα χιλιόμετρα αφού μπουν σε ευρωπαϊκό έδαφος;



Όταν ακούνε, ότι ο υπουργός Μηταράκης σχεδιάζει, σχολεία, γήπεδα μπάσκετ, ότι στη δομή των 1500 ατόμων που έχει αναρτήσει στη διαύγεια στις 29-12-2020 η είσοδος και η έξοδος των διαμένοντων θα είναι ελεγχόμενη, δηλαδή θα μπαίνουν και θα βγαίνουν; Ποια μηνύματα παίρνουν;

Πόσες φορές πρέπει να ερωτηθεί ο Μηταράκης για να δώσει μία απάντηση σ’ αυτά τα ερωτήματα, μία απάντηση που να πείθει την τοπική κοινωνία, τους ακρίτες του Έβρου, τους ανθρώπους που έβαλαν πλάτη και συνεχίζουν να βάζουν πλάτη για να υπάρχει φύλαξη των συνόρων; 

Και τι λένε τώρα από την κυβέρνηση, ότι δε θα αυξηθεί ο αριθμός στο ΚΥΤ, αλλά θα αυξήσουν το ΠΡΟΚΕΚΑ. Το είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη και κάποιοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν. . .

Να μας πουν επίσημα λοιπόν, από το Πακιστάν έχει ξαναέρθει αντιπροσωπία στο Φυλάκιο για να δει τους χώρους που φιλοξενούνται οι ομοεθνείς τους που μπαίνουν παράνομα στην Ελλάδα; Εμείς γνωρίζουμε για αντιπροσωπίες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ελβετία και τις ΗΠΑ που έχουν επισκεφτεί το Φυλάκιο. Για Πακιστανούς δεν έχουμε ξανακούσει.



Έχουμε διαβάσει όμως, ότι Πακιστανοί πιλότοι κυβερνούν τουρκικά f16, Πακιστανοί έχουν παραβιάσει τον εθνικό μας εναέριο χώρο στο Αιγαίο κι ότι πακιστανική φρεγάτα μπήκε στα χωρικά μας ύδατα τον Νοέμβριο του 2019.

Φυσικά η αντιπροσωπία από το Πακιστάν, δεν ξεκίνησε για να έρθει, χωρίς να έχει προηγηθεί επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο. Ακόμη ένα λάθος λοιπόν. Τους έδωσαν και άδεια για να μπουν και να ενημερωθούν.

Πηγή >> https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/esoteriki-asfaleia/7014602_kindynos-apostatheropoiisis-pakistaniki-antiprosopia-sto

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr