Home Greek News Β.Κικίλιας για τα δεκάδες συμβάντα μυοκαρδίτιδας στο Ισραήλ μετά το εμβόλιο της Pfizer: «Εμείς συνεχίζουμε κανονικά»!

Β.Κικίλιας για τα δεκάδες συμβάντα μυοκαρδίτιδας στο Ισραήλ μετά το εμβόλιο της Pfizer: «Εμείς συνεχίζουμε κανονικά»!

by _
0 comment 250 views
Β.Κικίλιας για τα δεκάδες συμβάντα μυοκαρδίτιδας στο Ισραήλ μετά το εμβόλιο της Pfizer: «Εμείς συνεχίζουμε κανονικά»!
Β.Κικίλιας για τα δεκάδες συμβάντα μυοκαρδίτιδας στο Ισραήλ μετά το εμβόλιο της Pfizer: «Εμείς συνεχίζουμε κανονικά»!

Β.Κικίλιας για τα δεκάδες συμβάντα μυοκαρδίτιδας στο Ισραήλ μετά το εμβόλιο της Pfizer: «Εμείς συνεχίζουμε κανονικά»!

Τον ρώτησαν για τα συμβάντα καρδιακών φλεγμονών και απάντησε για τα «αποτελεσματικά εμβόλια της επιστημονικής κοινότητας»

Δεν… ανησυχεί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας από την υπόθεση  με τα καρδιαολογικά προβλήματα όσων εμβολιάστηκαν  στο Ισραήλ με το εμβόλιο της Pfizer και την έρευνα που ξεκίνησε εκεί το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Σε ερώτηση που του έγινε αναφορικά με το θέμα ο υπουργός Υγείας απάντησε χωρίς να απαντήσει, μιλώντας γενικά και αορίστως για την επιστημονική κοινότητα και πόσο γρήγορα έχει «παράξει πιστοποιημένο και αποτελεσματικό εμβόλιο», (σ.σ. να σημειωθεί ότι τα εμβόλια είναι ακόμη πειραματικά), λέγοντας πως εμείς θα συνεχίσουμε κανονικά, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν μας αφορούν οι έρευνες που γίνονται στο Ισραήλ.

Έτσι ο Β.Κικίλιας και  ερωτηθείς σχετικά με νέες μελέτες που βλέπουν το φως και αφορούν την ασφάλεια των εμβολίων, τόνισε ότι μέχρι στιγμής η επιστημονική κοινότητα, σε μικρό χρόνο, κατάφερε να παράξει πιστοποιημένο και αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, μιλώντας για μια ακόμη φορά για τις ευεργετικές ιδιότητες του εμβολιασμού.

Μάλιστα, «απαντώντας» σε σχετική ερώτηση για την μελέτη που αφορά το Ισραήλ και την πιθανή συσχέτιση ορισμένων περιστατικών μυοκαρδίτιδας σε νεαρούς άντρες, μετά από εμβολιασμό με το εμβόλιο της Pfizer, είπε ότι η χώρα αυτή έχει ήδη ξεκινήσει εμβολιασμό στις ηλικίες 12 έως 15 ετών με το εμβόλιο αυτό, (θέλοντας να πει τι ακριβώς;) λέγοντας παράλληλα  ότι τα νέα στοιχεία δεν αλλάζουν το πρόγραμμα εμβολιασμού με το συγκεκριμένο εμβόλιο στην Ελλάδα.

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι ο εμβολιασμός θα γίνει σε δύο φάσεις στην ηλικιακή ομάδα των 18 έως 29 ετών.

Οι άνω των 18 θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους σε δύο ηλικιακές κατηγορίες. Η μια ομάδα θα αφορά τους 25 έως 29 ετών και η άλλη τους 18 έως 24 ετών.

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι «είναι εντυπωσιακός ο ρυθμός που κινούμαστε στον εμβολιασμό» και έκανε για μία ακόμη φορά έκκληση σε όλους τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Να σημειωθεί πως το Ισραηλινό  υπουργείο Υγείας δήλωσε την Κυριακή ότι εξετάζει ένα ικανό αριθμό περιπτώσεων καρδιακής φλεγμονής σε άτομα που είχαν λάβει το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer, αν και δεν έχει ακόμη καταλήξει σε συμπεράσματα. Η Pfizer είπε ότι δεν έχει παρατηρήσει υψηλότερο ποσοστό των περιστατικών από το αναμενόμενο στον γενικό πληθυσμό.



Ο συντονιστής για την αντίδραση του Ισραήλ στην πανδημία, Ναχμάν Ας, δήλωσε ότι μια προκαταρκτική μελέτη έδειξε δεκάδες περιστατικά μυοκαρδίτιδας που σημειώθηκαν σε περισσότερα από 5 εκατομμύρια εμβολιασμένα άτομα, κυρίως μετά τη δεύτερη δόση.

Ο κ. Ας είπε ότι δεν είναι σαφές εάν αυτό ήταν ασυνήθιστα υψηλό και αν συνδέεται με το εμβόλιο. Οι περισσότερες από τις περιπτώσεις αναφέρθηκαν σε άτομα έως 30 ετών.

«Το Υπουργείο Υγείας εξετάζει επί του παρόντος εάν υπάρχει υπερβολική νοσηρότητα (ποσοστό νόσου) και αν μπορεί να αποδοθεί στα εμβόλια», δήλωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μιλώντας στο ριαδιόφωνο χαρακτήρισε τα περιστατικά ως «ερωτηματικό» και τόνισε ότι το Υπουργείο Υγείας δεν έχει ακόμη εξαγάγει συμπεράσματα.

Πηγή >> https://www.pronews.gr/ygeia/991630_vkikilias-gia-ta-dekades-symvanta-myokarditidas-sto-israil-meta-emvolio-tis-pfizer

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr