Home ΔΙΕΘΝΗ Οι ΗΠΑ ”κάρφωσαν” την ΜΙΤ: ”Τον απήγαγαν στην Κένυα τον ανιψιό του Γκιουλέν”

Οι ΗΠΑ ”κάρφωσαν” την ΜΙΤ: ”Τον απήγαγαν στην Κένυα τον ανιψιό του Γκιουλέν”

by _
0 comment 174 views
Οι ΗΠΑ ”κάρφωσαν” την ΜΙΤ: ”Τον απήγαγαν στην Κένυα τον ανιψιό του Γκιουλέν”
Οι ΗΠΑ ”κάρφωσαν” την ΜΙΤ: ”Τον απήγαγαν στην Κένυα τον ανιψιό του Γκιουλέν”

ΗΠΑ 

 Ενημερώθηκε στις: 

Οι ΗΠΑ ”κάρφωσαν” την ΜΙΤ: ”Τον απήγαγαν στην Κένυα τον ανιψιό του Γκιουλέν”


Oι Αμερικανοί, μέσω των New York Times επιβεβαιώνουν πως η σύλληψη του ανιψιού του Γκιουλέν, έγινε στην Κένυα. Εκεί δηλαδή που έγινε και αρπαγή του Οτσαλάν! Απλή σύμπτωση;

Τι αναφέρουν οι Αμερικανοί

Στην Κένυα φαίνεται ότι έγινε η επιχείρηση απαγωγής του Σελαχαντίν Γκιουλέν από τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Η απαγωγή και σύλληψή του αποδίδεται στο πλαίσιο της εκκαθάρισης που πραγματοποιεί το καθεστώς Ερντογάν προς όσους εμπλέκονται στην οργάνωση FETO του Φετουλάχ Γκιουλέν, ιερέα που βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και κατηγορείται για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, κατά του προέδρου Ερντογάν.

Ο Σελαχαντίν Γκιουλέν φέρεται ως ανιψιός του Φετουλάχ Γκιουλέν και σύμφωνα με τη σύζυγό του, είχε εξαφανιστεί από τις 3 Μαΐου του 2021. Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, η Σεριγιέ Γκιουλέν δηλώνει ότι ζούσε με τον σύζυγό της στην Κένυα από τον περασμένο Νοέμβριο. Τελευταία φορά τον είδε στις 3 Μαΐου. Η ίδια θεωρεί ότι τον απήγαγαν και τον μετέφεραν στην Τουρκία στις 5 Μαΐου.

«Τον απήγαγαν στις 3 Μαΐου» λέει η σύζυγός του 

«Ο σύζυγός μου είναι δάσκαλος που ζούσε μια μετριοπαθή ζωή στο εξωτερικό για χρόνια. Παντρευτήκαμε πρόσφατα και ο άντρας μου απήχθη στις 3 Μαΐου από άγνωστη ομάδα και τον πήγαν σε άγνωστο μέρος. Δεν έχω ακούσει γι’ αυτόν από εκείνη την ημέρα. Έχω απευθυνθεί σε όλες τις αρχές για να τον βρω Η εξαφάνισή του απασχόλησε μεγάλα μέσα ενημέρωσης στην Κένυα. Πιστεύω ότι τον απήγαγαν και τον συνέλαβαν και τον μετέφεραν στην Τουρκία στις 5 Μαΐου», αναφέρει στο βίντεο.

Όπως υποστήριξε, η δίωξή του οφείλεται καθαρά στη συγγένειά του με τον Γκιουλέν. «Καλώ τις αρχές να βρουν τον άντρα μου και να τον ελευθερώσουν», καταλήγει.

Ο ανιψιός του Γκιουλέν έδωσε νομική μάχη για να αποφύγει την έκδοσή του 

Το περασμένο διάστημα ο Σελαχαντίν Γκιουλέν διέμενε στην Κένυα και έδινε νομική μάχη για να αποφύγει την απέλαση.



Τούρκος πολίτης και μόνιμος κάτοικος των ΗΠΑ, έφτασε στην Κένυα με τουριστική βίζα στις 17 Οκτωβρίου, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που επικαλούνται οι New York Times. Αφού του επιτράπηκε η είσοδος στη χώρα, αξιωματούχοι μετανάστευσης τον συνέλαβαν βάση προειδοποίησης της Ιντερπόλ για «υποτιθέμενη υπόθεση κακοποίησης παιδιών», ανέφερε η δήλωση. Ο Γκιουλέν, σε ένορκη δήλωσή του, ανέφερε ότι έχει αθωωθεί από τις κατηγορίες το 2008. 

 

Πηγη >> https://www.pentapostagma.gr/kosmos/ipa/7014919_oi-ipa-karfosan-tin-mit-ton-apigagan-stin-kenya-ton-anipsio-toy-gkioylen

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr