Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Άγριο Κύμα ανατιμήσεων σαρωνει την αγορά – Όσο είχαμε lockdown στα μουλωχτά επιτήδειοι ανέβαζαν τις τιμές

Άγριο Κύμα ανατιμήσεων σαρωνει την αγορά – Όσο είχαμε lockdown στα μουλωχτά επιτήδειοι ανέβαζαν τις τιμές

by _
0 comment 248 views

Άγριο Κύμα ανατιμήσεων σαρωνει την αγορά – Όσο είχαμε lockdown στα μουλωχτά επιτήδειοι ανέβαζαν τις τιμές


Οι τιμές σε μια σειρά προϊόντων έχουν εκτοξευτει, ειδικά  στον κλάδο των τροφίμων, όπου οι ανατιμήσεις, έχουν αρχίσει από τον Ιανουάριο του 2021 με αποτέλεσμα να πληρώνουμε ακριβότερα τα περισσότερα είδη πρώτης ανάγκης.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μεσοσταθμικές αυξήσεις της τάξεως του 5%- 6% στις τιμές που πουλά η βιομηχανία προς το λιανεμπόριο από τις αρχές του έτους.

Σύμφωνα με τον κ. Λεχουρίτη, πρόεδρο του ΙΝΚΑ, στα ράφια των σούπερ μάρκετ οι αυξήσεις στις τιμές των αγαθών είναι τεράστιες:

Οι τιμές στις σοκολάτες αυξήθηκαν σε όλη τη γκάμα τους. Σοκολάτες από 30 λεπτά η μία πωλούνται τώρα στα 37 λεπτά και άλλου είδους σοκολάτες από 1,20 ευρώ πωλούνται στα 1,35 ευρώ.

Τυροκομικά: Είδος φέτας αυξήθηκε από 8,10 ευρώ σε 8,50 ευρώ.

Ανάλογες αυξήσεις παρατηρούνται και σε άλλα προϊόντα όπως ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι κ.α.
Οπωροκηπευτικά: Οι τιμές παρουσιάζονται αυξημένες κατά 50% καθώς, σύμφωνα με τον κ. Λεχουρίτη, «μειώθηκαν οι πάγκοι άρα αυξήθηκαν οι τιμές γιατί οι παραγωγοί – όπως ισχυρίζονται αρκετοί εξ αυτών- πήγαιναν πιο αραιά στις λαϊκές αγορές, κάθε 15 ημέρες”.
Ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο, βαμβακέλαιο: το 10λιτρο κόστιζε 12 ευρώ και πλέον πωλείται στα 18 ευρώ.

Χαρτικά: Αύξηση τουλάχιστον 20%- 30% μεσοσταθμικά παρατηρείται και στη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων.

https://www.olympia.gr/1442921/oikonomia/agrio-kyma-anatimiseon-saronei-tin-agora-oso-eichame-lockdown-sta-moylochta-epitideioi-anevazan-tis-times/?fbclid=IwAR0XjILCjHQaoBKRKTMpxFcXR79meQfOpB_t9_eIPmHqA4iCGlkgbmCO0ek

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr