Home ΔΙΕΘΝΗ 7 Ιουνίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί των παιδιών από 12 ετών στην ΕΕ με Pfizer – «Πράσινο φως» ΕΜΑ με «εντολή» Βερολίνου

7 Ιουνίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί των παιδιών από 12 ετών στην ΕΕ με Pfizer – «Πράσινο φως» ΕΜΑ με «εντολή» Βερολίνου

by _
0 comment 155 views
7 Ιουνίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί των παιδιών από 12 ετών στην ΕΕ με Pfizer – «Πράσινο φως» ΕΜΑ με «εντολή» Βερολίνου
7 Ιουνίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί των παιδιών από 12 ετών στην ΕΕ με Pfizer – «Πράσινο φως» ΕΜΑ με «εντολή» Βερολίνου

7 Ιουνίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί των παιδιών από 12 ετών στην ΕΕ με Pfizer – «Πράσινο φως» ΕΜΑ με «εντολή» Βερολίνου


Ο ΕΜΑ σήμερα ακολουθώντας την χθεσινή απόφαση του… Βερολίνου, η οποία ήταν καθαρά πολιτική και χωρίς καμία επιστημονική συμμετοχή, αποφάσισε να κρίνει πως το εμβόλιο γερμανικών συμφερόντων Pfizer-BioNTech είναι ασφαλές για παιδιά 12-15 ετών, ανοίγοντας τον δρόμο για μαζικούς εμβολιασμούς παιδιών στην ΕΕ και περαιτέρω γέμισμα των γερμανικών ταμείων. 

Χθες, υπήρξαν αντιδράσεις στη Γερμανία όταν η Άνγκελα Μέρκελ μαζί με τους τοπικούς πρωθυπουργούς ανακοίνωσαν…  μόνοι τους το ξεκίνημα των εμβολιασμών  παιδιών και εφήβων από ηλικίας 12 χρονών από τις 7 Ιουνίου με το εμβόλιο της Biontech/Pfizer, χωρίς να έχει τοποθετηθεί η εθνική επιτροπή εμβολιασμών, η οποία δηλώνει πως δεν έχει αρκετά στοιχεία! 

Η απόφαση αυτή προκατάβαλε την απόφαση του ΕΜΑ, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως η γερμανική Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών (STIKO), δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα, αφού δεν έχει επαρκή στοιχεία! 

Ο παραγκωνισμός της σε αυτήν τη κρίσιμη φάση των εμβολιασμών αφαιρεί τμήμα από την σημασία της, σύμφωνα με εκτίμηση της εφημερίδας die Welt.

Το επιχείρημα του επικεφαλής της Τόμας Μέρτενς να μην το κάνει, ήταν ότι το σώμα δεν διέθετε βάση αξιόπιστων δεδομένων. Ένα άλλο επιχείρημα ήταν ότι ο κίνδυνος να νοσήσουν σοβαρά τα παιδιά είναι μικρός (σσ. ελάχιστος) και γι’ αυτό δεν υπήρχε ανάγκη έκδοσης σύστασης. 

«Είμαστε ένα ανεξάρτητο επιστημονικό όργανο, έχουμε καταστατικό και εσωτερικό κανονισμό που μας δεσμεύει σε συγκεκριμένη μεθοδολογία»  δήλωσε ο Μάρτιν Τέρχαρντ, μέλος της επιτροπής, στη Βαυαρική Ραδιοφωνία, «και θα συνεχίσουμε όπως γίνεται μέχρι τώρα, με βάση επιστημονικά κριτήρια και όχι πολιτικές ή άλλες πιέσεις».

Από την άλλη, ο ΕΜΑ είχε διαφορετική αντιμετώπιση. «Είναι ένα σημαντικό βήμα για την καταπολέμηση της πανδημίας», δήλωσε ο Μάρκο Καβαλέρι, αξιωματούχος του ΕΜΑ.

«Η επιτροπή για τα ανθρώπινα φάρμακα του EMA (CHMP) ενέκρινε το εμβόλιο Comirnaty για την Covid-19 σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών. Το εμβόλιο έχει ήδη εγκριθεί για χρήση σε ενήλικους και εφήβους ηλικίας 16 ετών και άνω και τώρα έχουμε δεδομένα που δείχνουν ότι το εμβόλιο αυτό είναι ασφαλές και στις ηλικίες 12-15 ετών», 

Τη γνωμοδότηση του ΕΜΑ σχετικά με την έγκριση του εμβολίου της Pfizer για παιδιά 12-15 ετών καλωσόρισε η επίτροπος Υγείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Στέλλα Κυριακίδου. Οπως τόνισε η επίτροπος, ο εμβολιασμός των παιδιών είναι μία απόφαση που πρέπει να λάβουν οι γονείς για εκείνα.

«Καλωσορίζω τη γνωμοδότηση του ΕΜΑ σχετικά με την έγκριση του εμβολίου BioNTech/Pfizer για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών. Πέρα από τις αποφάσεις των κυβερνήσεων, αυτή είναι τελικά μια απόφαση που πρέπει να ληφθεί από τους γονείς για τα παιδιά τους. Κάθε βήμα που κάνουμε μαζί μάς φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο τέλος της πανδημίας», δήλωσε η Στέλλα Κυριακίδου.



Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ο Γκίκας Μαγιορκίνης, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά και με την έγκριση του εμβολίου της Pfizer από τον EMA στα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, τόνισε ότι τα παιδιά δεν έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στη μετάδοση του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν θα αρχίσει ο εμβολιασμός σε παιδιά στο αμέσως επόμενο διάστημα και δεν υπάρχει άμεση ανάγκη γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή >> https://www.pronews.gr/kosmos/eyropaiki-enosi/990392_ton-ioynio-xekinoyn-oi-emvoliasmoi-ton-paidion-apo-12-eton-stin-ee-me

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr