Home ΚΟΣΜΟΣ O Τζέιμς Γουάλας, βιογράφος του Μπιλ Γκέιτς αποκαλύπτει: «Ξέδινε από την πίεση με στριπτιζέζ»

O Τζέιμς Γουάλας, βιογράφος του Μπιλ Γκέιτς αποκαλύπτει: «Ξέδινε από την πίεση με στριπτιζέζ»

by _
0 comment 113 views
O Τζέιμς Γουάλας, βιογράφος του Μπιλ Γκέιτς αποκαλύπτει: «Ξέδινε από την πίεση με στριπτιζέζ»
O Τζέιμς Γουάλας, βιογράφος του Μπιλ Γκέιτς αποκαλύπτει: «Ξέδινε από την πίεση με στριπτιζέζ»

O Τζέιμς Γουάλας, βιογράφος του Μπιλ Γκέιτς αποκαλύπτει: «Ξέδινε από την πίεση με στριπτιζέζ»

Θανάσης Διαμαντόπουλος
25/05/2021, 21:25


Σχολιάζει το GreekNewsOnDemand.com: Διαβάστε επίσης το δικό μας αποκλεισιτκό άρθρο για τον Γκέιτς με τίτλο Ο Γιάννης Κουντούρης στο Palm Desert της Καλιφορνιας όπου κρύβεται ο Μπιλ Γκειτς!!! ΔΕΝ είναι πλέον αναντικατάστατος στα μάτια των δικών του χειριστών;;; για για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα…!!!…

 


Ο βιογράφος του Τζέιμς Γουάλας αποκαλύπτει τα non stop ξενύχτια στη δουλειά, τα έξαλλα πάρτυ, και τον -διαλυμένο πλέον- γάμος που μεταμόρφωσε τον ψυχρό σπασίκλα σε μεγάλο φιλάνθρωπο από τον συγγραφέα της πρώτης βιογραφίας του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της Microsoft…

Μετά από έναν φαινομενικά τέλειο γάμο, ήρθε το διαζύγιο του μεγιστάνα ιδρυτή της Microsoft με τη σύζυγό του Μελίντα. Αν αυτό το θεωρήσουμε αρνητική έκβαση, τότε ίσως για τον Μπιλ Γκέιτς να ισχύει το «ενός κακού μύρια έπονται». Γιατί το ρήγμα στη σχέση με την πρώην πια σύντροφο και υπάλληλό του αποτέλεσε την αφορμή για μια χιονοστιβάδα αποκαλύψεων για τις εξωσυζυγικές σχέσεις που διατηρούσε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος με γυναίκες που είτε ήταν υπάλληλοι της Microsoft είτε απασχολούνταν στο ίδρυμα Bill & Melinda Gates.

Πρώτο στη σειρά των διαρροών υπήρξε το δημοσίευμα της «Daily Mail», το οποίο βασιζόμενο κυρίως στη συνέντευξη του πρώτου βιογράφου του Μπιλ Γκέιτς, Τζέιμς Γουάλας, αναφέρθηκε σε πάρτυ με στρίπερ που οργάνωνε ο σχετικά νεαρός Γκέιτς προτού παντρευτεί. «Πριν από τον γάμο δεν υπήρξε ιδιαίτερα πιστός στη Μελίντα», αναφέρει. Μετά νοικοκυρεύτηκε, σύμφωνα πάντα με τον Γουάλας, ο οποίος αρνήθηκε πεισματικά να σχολιάσει το διαζύγιο του Γκέιτς, αφού πρόκειται για κάτι που δεν υπήρξε ποτέ αντικείμενο της έρευνάς του.

Gala: Πώς προέκυψε η συνέντευξή σας στην «Daily Mail»;
Τζέιμς Γουάλας: Ηρθαν σε επαφή με τον εκδοτικό μου οίκο. Είχαν συγκεντρωθεί πολλά αιτήματα, τώρα με το διαζύγιο του Μπιλ Γκέιτς από τη Μελίντα και οι περισσότεροι με ρωτούσαν γι’ αυτό. Τα δύο βιβλία που είχα γράψει για τον Μπιλ Γκέιτς τη δεκαετία του ’90 αφορούσαν μια παλιότερη φάση της ζωής του μεγιστάνα και ιδρυτή της Microsoft. Ολοι οι άνθρωποι που αποτέλεσαν τις πηγές μου γνώριζαν εκείνη την περίοδο της ζωής του.

G.: Τι σας ώθησε τότε να γράψετε αυτά τα δύο βιβλία για τον Μπιλ Γκέιτς;

Tζ.Γ.: Το «Hardrive» ήταν η πρώτη βιογραφία του που εκδόθηκε από έναν έγκυρο και τον πιο παλιό εκδοτικό οίκο στις ΗΠΑ, ο οποίος ήρθε σε επαφή μαζί μου μετά από μια σειρά άρθρων που είχα γράψει για τον Γκέιτς σε τοπική εφημερίδα του Σιάτλ κι έτσι θέλησαν μια βιογραφία του ιδρυτή της Microsoft που δεν είχε γραφτεί ποτέ από κανέναν άλλον. Και μετά μου ζήτησαν ένα δεύτερο βιβλίο.
G.: Επομένως, το πρώτο ήταν επιτυχία.

Tζ.Γ.: Ναι, έγινε best seller και μεταφράστηκε σε 20 γλώσσες, κυκλοφόρησε στην Ευρώπη και στην Ασία. Το δεύτερο πάντως δεν είχε την ίδια απήχηση.

G: Τον συναντήσατε ποτέ από κοντά;
Tζ.Γ.: Ναι, του είχα πάρει συνέντευξη για την εφημερίδα. Για το πρώτο μου βιβλίο, όμως, η Microsoft αρνήθηκε τη συνεργασία, αφού ήμουν ένας ερευνητής-δημοσιογράφος και όχι ένας ρεπόρτερ ειδικευμένος στους υπολογιστές. Αυτός ήταν ο λόγος που δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μου. Παρ’ όλα αυτά, μίλησε μαζί μου για το βιβλίο ο συνιδρυτής της Microsoft Πολ Αλεν.



G.: Διαβάζοντας τη συνέντευξή σας στην «Daily Mail» συνειδητοποίησα ότι αυτή η πλευρά του Γκέιτς που διασκέδαζε με στριπτιζέζ τον έκανε πιο ανθρώπινο και λιγότερο σπασίκλα…
Tζ.Γ.: Ηταν ένας συνδυασμός και των δύo. Μια παλιά του σχέση, η Τζιλ Μπένετ, μου επιβεβαίωσε ότι τότε, στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ο Γκέιτς μπορούσε να δουλεύει για δυο-τρεις συνεχόμενες μέρες τρώγοντας μόνο πίτσα και προγραμματίζοντας στον υπολογιστή. Υπό αυτές τις συνθήκες όμως ήθελαν και να ξεσκάσουν, κι εδώ έρχεται η ανθρώπινη πλευρά του Μπιλ Γκέιτς: ακόμα και όταν σπούδαζε στο Χάρβαρντ σύχναζε σε ένα στριπ κλαμπ. Αρα, δεν βρισκόταν όλη την ώρα μπροστά από τον υπολογιστή. Φερόταν όπως πολλοί συμφοιτητές στην ηλικία του.

GettyImages-685176247
Με την επενδύτρια Αν Γουίνμπλαντ χώρισε το 1987, όταν γνώρισε τη Μελίντα
GettyImages-136019460
Στα 80s ο Γκέιτς (αριστερά) μπορούσε να δουλεύει επί μέρες χωρίς ύπνο

G.: Αυτό τον έκανε πιο φυσιολογικό…
Tζ.Γ.: Ναι, αλλά ήταν ένα άτομο με ιδιαίτερα υψηλό IQ, με ιδιαίτερα σημαντικό βαθμό συγκέντρωσης και μάλιστα στις πρώτες μέρες της Microsoft δεν ήταν αφοσιωμένος μόνο στον προγραμματισμό και την ανάπτυξη λογισμικού αλλά και στις μεθόδους προώθησης και πώλησης των προϊόντων της. Ηταν ιδιοφυΐα και στο μάρκετινγκ δηλαδή. Αυτός ο συνδυασμός της ανθρώπινης και της nerd πλευράς τον έκανε να φέρεται μεν ως νεαρός της ηλικίας του, χωρίς όμως να φθίνει το πάθος του για τους υπολογιστές. Η πρώτη σοβαρή του σχέση, η οποία δέχτηκε να μου μιλήσει για το βιβλίο, μου είπε ότι ήταν λίγο περίεργος, με την έννοια ότι, για παράδειγμα, δεν είχε ραδιόφωνο στο αυτοκίνητό του γιατί δεν ήθελε να αφαιρείται. Αυτό δεν είναι και τόσο φυσιολογικό την ώρα που οι περισσότεροι συνομήλικοί του άκουγαν rock ’n’ roll στο τέρμα. Ο Μπιλ Γκέιτς πίεζε πολύ τον εαυτό του και αυτό τον έκανε να ξεδίνει μετά με ξέφρενα πάρτυ ακόμα και στην πισίνα του τότε σπιτιού του στη Ουάσινγκτον.
G.: Μπορέσατε να εξερευνήσετε τον ρόλο της Μελίντα προτού γίνει γυναίκα του;
Tζ.Γ.: Στο δεύτερο βιβλίο αναφέρομαι με λεπτομέρειες σ’ αυτό. Ηταν ήδη μάνατζερ της Microsoft όταν τη γνώρισε και συνέχισε, παρότι βρισκόντουσαν στην αρχή της σχέσης τους, να ξεδίνει σε πάρτυ, ειδικά όταν ταξίδευε σε άλλες πόλεις. Η Μελίντα το είχε υποψιαστεί και μάλιστα είχαν χωρίσει για σχεδόν έναν χρόνο. Τότε ο λόγος όμως ήταν άλλος, ότι ο Γκέιτς δεν ήθελε να δεσμευτεί. Οταν έσμιξαν ξανά, ήταν πιο δεμένοι. Τελικά παντρεύτηκαν και μάλιστα κάλυψα τον γάμο τους στη Χαβάη. Ηταν την 1η Ιανουαρίου του 1994, στο νησί Λινάι. Ημουν ο μοναδικός δημοσιογράφος που είχε ρεπορτάζ και εικόνες από τον γάμο του πιο νεαρού δισεκατομμυριούχου τότε στον κόσμο.

CC81640BD544C0F6A8BC17A81B663F1C0935C4CA_size1031_w1080_h614
Για αποφόρτιση οργάνωνε έξαλλα πάρτυ στο σπίτι του στο Σιάτλ
GettyImages-1168583
Μπιλ Γκέιτς, Τζεφ Μπέζος

G.: Είναι αλήθεια ότι ο γάμος τον άλλαξε;
Tζ.Γ.: Ναι, νομίζω ότι ο γάμος τού έκανε πραγματικά καλό. Ξέρετε, ένας από τους καλύτερους φίλους του είναι ο Γουόρεν Μπάφετ. Νομίζω ότι αυτός και η Μελίντα τον έκαναν να λειάνει τις γωνίες του χαρακτήρα του και να γίνει πιο ανθρώπινος ως σύζυγος και ως πατέρας. Αυτές οι δύο σχέσεις έκαναν τον Μπιλ Γκέιτς να αλλάξει. Η Μελίντα ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος γι’ αυτόν. Τους έβλεπες να κρατά ο ένας το χέρι του άλλου και να περιμένουν υπομονετικά στην ουρά του εστιατορίου ή του κινηματογράφου σαν ένα οποιοδήποτε αγαπημένο ζευγάρι. Γιατί, τότε, ήταν αγαπημένοι.

G.: Γενικά, ποια είναι η δική σας γνώμη για τον Μπιλ Γκέιτς;
Tζ.Γ.: Πρόκειται για μία από τις πιο αξιοσημείωτες ιστορίες του 20ού αλλά και του 21ου αιώνα. Ηταν ένα παιδί που συνέλαβε το ξεκίνημα της επανάστασης των προσωπικών υπολογιστών. Η Microsoft δημιουργήθηκε σε μια εποχή που το περιβάλλον της ήταν ήδη πολύ ανταγωνιστικό, αλλά εξαιτίας των ιδρυτών της και της ομάδας τους ξεχώρισε. Η επιτυχία έστρεψε τον Γκέιτς σε νέους ορίζοντες, όπως η φιλανθρωπία. Εδώ έγκειται ο ρόλος του Γουόρεν Μπάφετ που του μίλησε για τα χρήματα. Σκεφτείτε ότι ο Γκέιτς τροφοδοτούσε το φιλανθρωπικό ίδρυμα που ίδρυσε με την πρώην σύζυγό του με πολλά δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο τα οποία πήγαιναν σε πολύ καλούς για την ανθρωπότητα σκοπούς.

Ξεκίνησε ως σπασίκλας των υπολογιστών και έφτασε να είναι ο άνθρωπος που έδωσε τα περισσότερα χρήματα σε φιλανθρωπίες στον κόσμο. Ας μην ξεχνάμε ότι πίσω στα 80s, μέχρι και το 1986, γράφονταν πολύ αρνητικά άρθρα για τον Μπιλ Γκέιτς και τη Microsoft. Του είχε ασκηθεί αγωγή για αθέμιτο ανταγωνισμό αλλά κατάφερε τελικά να επιβληθεί. Ο γάμος του τον άλλαξε προς το καλύτερο τον έκανε πιο ανθρώπινο και πιο γενναιόδωρο προς τους συνανθρώπους του. Αυτή η αλλαγή, αν κοιτάξουμε την Αμερικανική Ιστορία, δεν συνέβη σε πολλούς επιχειρηματίες, γι’ αυτό και η περίπτωση του Μπιλ Γκέιτς έχει πολλά θετικά στοιχεία.

unnamed
Με τη Μελίντα παντρεύτηκαν το 1994, μετά από 7 χρόνια σχέσης
80804B828DF35CE931DF0193A22056347A0C26B4_size1177_w1080_h660
Με τη Μελίντα παντρεύτηκαν το 1994, μετά από 7 χρόνια σχέσης

G.: Τι ήταν αυτό που τον έκανε ηγέτη της βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας;
Tζ.Γ.: Ηταν αυτός ο ασυδώπητος συνδυασμός κινητοποίησης και ενστίκτου που τον οδηγούσε προς την επιτυχία. Διέθετε αυτό το «drive» των πετυχημένων. Και στην εταιρεία του χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα, θεμιτά και αθέμιτα, για να πετύχουν με μπροστάρη έναν άνθρωπο που ήξερε από προγραμματισμό και ανάπτυξη λογισμικού αλλά και από μάρκετινγκ. O Μπιλ Γκέιτς έγινε ο ακρογωνιαίος λίθος του αμερικανικού καπιταλισμού γιατί ήταν ένας πολύ αποτελεσματικός ηγέτης

017_236123
Η 36χρονη μεταφράστρια Ζε «Σέλι» Γουάνγκ, που οι φήμες τη θέλουν να προκάλεσε το πολύκροτο διαζύγιο
GettyImages-51095420
Η Μελίντα (εδώ το 1995) γνώριζε τις απιστίες του Γκέιτς πριν από τον γάμο τους
GettyImages-136019866
20

Πηγή >> https://www.protothema.gr/gala/article/1127403/o-viografos-tou-bil-geits-tzeims-goualas-apokaluptei-xedine-apo-tin-piesi-me-striptizez/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr