Home Greek News Νεοναζί ο «ακτιβιστής δημοσιογράφος» που συνέλαβαν οι Λευκορώσοι – Ποιοι πλήρωσαν την διαμονή του στην Αθήνα;

Νεοναζί ο «ακτιβιστής δημοσιογράφος» που συνέλαβαν οι Λευκορώσοι – Ποιοι πλήρωσαν την διαμονή του στην Αθήνα;

by _
0 comment 141 views
Νεοναζί ο «ακτιβιστής δημοσιογράφος» που συνέλαβαν οι Λευκορώσοι – Ποιοι πλήρωσαν την διαμονή του στην Αθήνα;
Νεοναζί ο «ακτιβιστής δημοσιογράφος» που συνέλαβαν οι Λευκορώσοι – Ποιοι πλήρωσαν την διαμονή του στην Αθήνα;

Νεοναζί ο «ακτιβιστής δημοσιογράφος» που συνέλαβαν οι Λευκορώσοι – Ποιοι πλήρωσαν την διαμονή του στην Αθήνα;

Ένας κανονικός Νεοναζί που «εργαλειοποιήθηκε» από τις ΕΕ όπως οι Ουκρανοί νεοναζί το 2014 κατά της Ρωσίας, είναι ο δημοσιογράφος Ρομάν Προτάσεβιτς που συνέλαβαν ως τρομοκράτη οι λευκορωσικές αρχές κατεβάζοντας το αεροσκάφος της Ryanair που περνούσε από τον εναέριο χώρο της εθνικής τους κυριαρχίας.

Ο 26χρονος ακτιβιστής και δημοσιογράφος, αποδεικνύεται ένα νεοναζιστικό υποκείμενο και είναι πραγματικά απορίας άξιο ποιος κάλεσε με όλες τις δαπάνες πληρωμένες στο φόρουμ «Δελφοί» τον συγκεκριμένο.

Εδώ ο Προτάσοβιτς (άνωθι) με την σημαία των Ναζί συνεργατών των Γερμανών ομοϊδεατών τους στον Β’ΠΠ.

Αυτή είναι (κάτω):

Ο Προτάσοβιτς ήρθε στην στην Αθήνα με όλα τα έξοδα πληρωμένα (από ποιον άραγε;).

Ομως ο Προτάσεβιτς αποκαλύπτεται ότι υπήρξε μέλος του Νέου Μετώπου, ((Малады Фронт, Malady Front)) μιας νεοναζιστικής οργάνωσης που οργάνωνε διαδηλώσεις κατά του Λουκασένκο, ενώ αγωνίστηκε επίσης για την επέκταση της χρήσης της λευκορωσικής γλώσσας (φυσικά, εις βάρος των ρωσικών). Έχει διατελέσει δημοσιογράφος του Euroradio που χρηματοδοτείται από την Πολωνία-Λιθουανία, καθώς και του Radio Liberty.

Το εθνικιστικό, αντι-κομμουνιστικό και αντι-Λουκασένκο «Νέο Μέτωπο» ιδρύθηκε το 1997

Η Νεολαία είναι γνωστή για την δράση της εναντίον του Λουκασένκο και ενθαρρύνει τα μέλη της να προχωρήσουν σε στρατιωτική εκπαίδευση. Το 2015 ίδρυσε σκέλος για εκπαίδευση στα όπλα με την ονομασία “Warrior”, που πραγματοποιεί εκπαίδευση με αεροβόλα όπλα

Ο Προτάσεβιτς συμμετείχε στις νεοναζιστικές ομάδας που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις του Μαϊντάν στο Κίεβο 2013/2014.

Συμμετέχει στην οργάνωση “Pahonia”, μια πολιτοφυλακή της Λευκορωσίας που έχει προχωρήσει σε δράσεις μαζί με το νεοναζιστικό τάγμα “Azov” στον εμφύλιο πόλεμο της Ουκρανίας. Η “Pahonia” αυτοχαρακτηρίζεται ως μη κυβερνητική εθελοντική οργάνωση που βοηθά τους Λευκορώσους της Ουκρανίας.

Από το 2017 μέχρι σήμερα συμμετέχει σε σειρά διαδηλώσεων εναντίον του Λουκασένκο, πάντα ως κομμάτι του «μαύρου» μπλοκ των Νεοναζί, ενώ έχει δώσει το παρών και συμβολικό κάψιμο βιβλίων από εθνικιστές.

Τον τελευταίο χρόνο εργάζεται στο κανάλι Belsat του Nexta Telegram network, ενός πολωνολευκορωσικού δικτύου, που φιλοξενεί και εκπομπές των Νεοναζί.

Η Ρωσία βρίσκεται στο πλευρό της Λευκορωσίας, χαρακτηρίζοντας «σοκαριστικές» τις κατηγορίες της Δύσης εναντίον της Λευκορωσίας:

«Είναι σοκαριστικό που η Δύση χαρακτηρίζει “σοκαριστικό” το περιστατικό στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας», σχολίασε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα, καταγγέλλοντας ότι στο παρελθόν δυτικές χώρες έχουν επιδοθεί «σε απαγωγές, αναγκαστικές προσγειώσεις αεροσκαφών και παράνομες συλλήψεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είτε θα πρέπει να θεωρούν τα πάντα σοκαριστικά: Από την αναγκαστική προσγείωση το αεροπλάνου του προέδρου της Βολιβίας στην Αυστρία έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ, ως την αναγκαστική προσγείωση λευκορωσικού αεροσκάφους που μετέφερε ακτιβιστές κατά των κινητοποιήσεων στην πλατεία Μαϊντάν στην Ουκρανία μόλις 11 λεπτά μετά την απογείωσή του. Είτε δεν θα πρέπει να σοκάρονται από αντίστοιχες συμπεριφορές άλλων», πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/989630_neonazi-o-aktivistis-dimosiografos-poy-synelavan-oi-leykorosoi-poioi

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr