Home ΔΙΕΘΝΗ Ανακοινώθηκε συμφωνία πώλησης μαχητικών drones Bayractar ΤΒ-2 από την Τουρκία στην Πολωνία! (upd)

Ανακοινώθηκε συμφωνία πώλησης μαχητικών drones Bayractar ΤΒ-2 από την Τουρκία στην Πολωνία! (upd)

by _
0 comment 157 views
Ανακοινώθηκε συμφωνία πώλησης μαχητικών drones Bayractar ΤΒ-2 από την Τουρκία στην Πολωνία! (upd)
Ανακοινώθηκε συμφωνία πώλησης μαχητικών drones Bayractar ΤΒ-2 από την Τουρκία στην Πολωνία! (upd)

Ανακοινώθηκε συμφωνία πώλησης μαχητικών drones Bayractar ΤΒ-2 από την Τουρκία στην Πολωνία! (upd)

Μεγάλη επιτυχία της τουρκικής αεροναυπηγικής βιομηχανίας


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πολωνό ομόλογό του, Αντρέι Ντούντα, ο οποίος ώρα βρίσκεται στην Άγκυρα για επίσημη επίσκεψη, δήλωσε πως η Τουρκία υπέγραψε την πρώτη της συμφωνία με χώρα του ΝΑΤΟ για την προμήθεια του μαχητικού drone Bayraktar ΤΒ-2 την Πολωνία.

Η συμφωνία είχε ανακοινωθεί ανεπίσημα από τον Πολωνό υπουργό Άμυνα Μάριους Μπλαζσκάκ ότι η Πολωνία αγόρασε 24 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar από την Τουρκία. Το αεροσκάφος έχει πουληθεί μέχρι στιγμής στο Κατάρ, το Αζερμπαϊτζάν, την Λιβύη κλπ.

«Είμαστε μεταξύ των 3-4 χωρών στον κόσμο που παράγουν τα καλύτερα drones. Είμαστε περήφανοι που μοιραζόμαστε αυτήν την εμπειρία και τις δυνατότητες με την σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ Πολωνία. Σήμερα, για πρώτη φορά στην ιστορία, υπογράψαμε μια συμφωνία σύμφωνα με την οποία η Τουρκία θα πουλήσει UAV στη χώρα, η οποία είναι μέρος του ΝΑΤΟ» είπε ο Ερντογάν.

Επίσης, η Τουρκία θα στείλει μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Πολωνία στο πλαίσιο αποστολής του ΝΑΤΟ για αεροπορική περιπολία, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Τουρκία και η Πολωνία κρατούν ισχυρές θέσεις στο ΝΑΤΟ. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η Τουρκία θα στείλει μαχητικά F-16 στην Πολωνία ως μέρος της εκτεταμένης αεροπορικής αποστολής του ΝΑΤΟ» δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Πολωνό ομόλογό του, Αντρέι Ντούντα.

Η επιτυχία είναι και πολιτική: Η Πολωνία δεν είναι από τις θεωρούμενες ως «φιλικές» προς την Τουρκία χώρας στην ΕΕ. Να σημειώσουμε ότι με την Αυστρία ήταν οι μοναδικές χώρες που έστειλαν προσωπικό στον Έβρο πέρσι στην πολιορκία της περιοχής από τους παράνομους μετανάστες.

Και τώρα γίνεται η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που αγοράζει τουρκικά drones…

Στην Ελλάδα, όλοι «αναπτύσσουν UAV», όλοι κάνουν δηλώσεις, όλοι λένε για την «πανεπιστημιακή κοινότητα που συνεργάζεται με την βιομηχανία για την παραγωγή UAV» και το αποτέλεσμα είναι ένα μεγάλο «μηδενικό»!

Και να σκεφθεί κανείς ότι η Ελλάδα ήταν από τις ελάχιστες χώρες του ΝΑΤΟ που είχαν θέσει πριν από 23 χρόνια σε υπηρεσία UAV, το Πήγασος-1! Ακολούθησε με πολύ κόπο και βοήθεια από τους Ισραηλινούς. μια ελαφρά βελτιωμένη έκδοσή του και μέχρι εκεί…

Πηγή >> https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/989376_o-rterntogan-symfonise-me-tin-polonia-gia-promitheia-drones

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr