Home Greek News Χρήστος Καλογρίτσας: Τους διαλύει πολιτικά! Τα ποινικά έπονται…

Χρήστος Καλογρίτσας: Τους διαλύει πολιτικά! Τα ποινικά έπονται…

by _
0 comment 93 views

Χρήστος Καλογρίτσας: Τους διαλύει πολιτικά! Τα ποινικά έπονται…

Το μαρτύριο της σταγόνας χρησιμοποιεί ο «κόκκινου εργολάβου» στην κατάθεσή του στην Προανακριτική για τον Νίκο Παππά…

Του Μιχάλη Κωτσάκου

Οι παλιοί κομμουνιστές, που είχαν περάσει πολλά χρόνια από τη ζωή τους σε τόπους εξορίας, όπως η Μακρόνησος, ο Αϊ-Στράτης, η Γυάρος και αλλού, εφάρμοζαν ένα κόλπο για να αποφεύγουν τα σκληρά βασανιστήρια. Είχαν συνηθίσει στους απλούς ξυλοδαρμούς των  βασανιστών τους κι όταν υποτίθεται πως έσπαγαν, έλεγαν όσα ήταν αρκετά αφενός μεν για να γλιτώσουν τα χειρότερα οι ίδιοι, αφετέρου δε για να μην κινδυνεύσουν οι σύντροφοί τους που βρίσκονταν εκτός φυλακής και ήταν ελεύθεροι να δράσουν.

Κάπως έτσι μοιάζει η κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική για τον Νίκο Παππά και το στήσιμο που επιχειρήθηκε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο Χρήστος Καλογρίτσας δίνει στοιχεία που διαθέτει στην κυριολεξία με το στανιό. Λες και υποβάλλει τους πρώην συντρόφους του (κατά δήλωσή του) στο μαρτύριο της σταγόνας. Το συγκεκριμένο βασανιστήριο, που είναι γνωστό ως κινέζικο βασανιστήριο, δεν έχει καμία σχέση με την ασιατική χώρα.

Στο βασανιστήριο της σταγόνας, το θύμα είναι δεμένο και στο κούτελό του πέφτει ανά τακτά διαστήματα μία σταγόνα νερού για αόριστο χρόνο. Αυτή η συνεχής ροή είναι ικανή να επιφέρει τρέλα, η σταγόνα μετά από λίγο μοιάζει με βαριοπούλα, ενώ υπολογίζεται ότι το συγκεκριμένο βασανιστήριο δεν αντέχεται περισσότερο από δύο εβδομάδες. Η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε το βασανιστήριο ήταν τον 16ο αιώνα στην Ιταλία. Τότε ο δικηγόρος Ιππόλυτος ντε Μαρσίγιες παρατήρησε πως όταν οι σταγόνες νερού έπεφταν με μια συγκεκριμένη συχνότητα πάνω σε μία πέτρα υπήρχε αλλοίωση στο σημείο που έπεφτε το νερό. Αναρωτήθηκε αν το νερό θα είχε την ίδια επίδραση και στο ανθρώπινο κρανίο. Φυσικά, το νερό δεν μπορούσε να διαπεράσει τη σάρκα, αλλά τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου βασανιστηρίου ήταν ψυχολογικά.

Κάθε μέρα ο Χρήστος Καλογρίτσας βγάζει και κάποια από τα μηνύματα που έχει αποθηκεύσει στο κινητό του και τα οποία αντάλλασσε με τον Νίκο Παππά. Στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς την ηγεσία τού ΣΥΡΙΖΑ ότι και στοιχεία διαθέτει και τον τρόπο να τους κάνει ζημιά. Όμως ένα πρώτο λογικό συμπέρασμα που βγαίνει από τις καταθέσεις του δεν είναι ότι ενδιαφέρεται να τιμωρηθούν οι ένοχοι, όσο το να κάνει μεγαλύτερη πολιτική ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι παλαιότεροι που γνωρίζουν τον Καλογρίτσα από τη δεκαετία του ’70, όταν σιγά-σιγά ανέβαινε τα σκαλιά της αναγνώρισης, θεωρούν βέβαιο ότι ο «κόκκινος εργολάβος» (όπως είναι το προσωνύμιό του) έχει όλα τα στοιχεία που καίνε τον Παππά, τον Τσίπρα και συνολικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως εκτιμούν πως ο στόχος του Καλογρίτσα είναι να τους… τελειώσει πολιτικά και όχι να τους κλείσει φυλακή.

Και στηρίζουν αυτή την εκτίμηση σε δύο στοιχεία. Το ένα είναι ότι, παρά το γεγονός ότι στις ανακοινώσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ψευδομάρτυρα, αποφεύγει να τον μηνύσει από τη στιγμή που θεωρεί προσβλητικά και αβάσιμα τα όσα κατηγορεί όχι μόνο τον Παππά, αλλά συνολικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που χρησιμοποιεί και δικαίως ως αντεπιχείρημα η Ν.Δ. τονίζοντας πως «αφού ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τον μέχρι “χθες” δικό  του “καπετάνιο”, κ. Καλογρίτσα, ψευδομάρτυρα, γιατί δεν προχωράει σε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του; Προφανώς, για τον λόγο που όλοι καταλαβαίνουν…». Το δεύτερο είναι ότι ουδείς από την παλιά φρουρά του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένου και του Θανάση Καρτερού, δεν έχει πει κουβέντα κατά του Καλογρίτσα.

Αυτοί γνωρίζουν και τις σχέσεις που είχε ο Καλογρίτσας με τον συντοπίτη του και κουμπάρο του Χαρίλαο Φλωράκη. Όπως και τη φιλία του με τον Μίμη Ανδρουλάκη και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Επίσης θυμούνται ότι όταν οι αείμνηστοι Φλωράκης και Κύρκος αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συμφωνία με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση Τζαννή Τζανετάκη, το 1989, πρώτα ενημέρωσαν τον Καλογρίτσα, που ήταν εκδότης της εφημερίδας «Πρώτη», και εν συνεχεία τα κεντρικά στελέχη τους. Όπως επίσης η παλιά φρουρά του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει και τις εισφορές του Καλογρίτσα όταν το ταμείο ήταν μείον.

Τους ξεγυμνώνει

Αυτήν τη στιγμή, ο Καλογρίτσας επιφέρει ένα σημαντικό χτύπημα στην αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ. Καταρρίπτει το φερόμενο ως ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είχε σχέση με τη διαπλοκή. Με τα λεγόμενά του ο κ. Καλογρίτσας απογυμνώνει τους πρώην συντρόφους του, εμπλέκοντας όλα τα πρόσωπα του περιβάλλοντος Παππά, όπως τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος ανέλαβε να τρέξει τις διαδικασίες για να κάνουν μία βόλτα τα τρία εκατομμύρια ευρώ των Χούρι στην Κύπρο για να χρησιμοποιηθούν για το ΣΥΡΙΖΑ channel.

Να θυμίσουμε ότι ο Αρτέμης Αρτεμίου έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό, όταν συνόδευσε τον Νίκο Παππά στο ταξίδι του στη Βενεζουέλα την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση, το 2013. Ο Κύπριος δικηγόρος τον Οκτώβριο του 2016 «συνελήφθη» από τον φωτογραφικό φακό να εξέρχεται του Μεγάρου Μαξίμου. Και βέβαια ας μη λησμονούμε ότι ο Αρτέμης Αρτεμίου εμφανίζεται να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, και μάλιστα στενοί του συνεργάτες όπως ο Λάμπρος Πιερρής χρησιμοποιούσαν ως φορολογικό εκπρόσωπο τον Μανόλη Πετσίτη. Πρόκειται για τον συμμαθητή και στενό συνεργάτη του Νίκου Παππά, ο οποίος εμφανιζόταν διαρκώς δίπλα του, ενώ βρισκόταν τόσο στην Κουμουνδούρου όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Χρήστος Καλογρίτσας, όταν ρωτήθηκε από τον Θανάση Πλεύρη, φέρεται να ήταν κάθετος αν είχε συναντηθεί με τον Αρτέμη Αρτεμίου για τις τηλεοπτικές άδειες: «Ναι, μαζί με τον Παππά».

Ο Χρήστος Καλογρίτσας ακόμη δεν έχει δώσει αδιάσειστα στοιχεία για την εμπλοκή του Παππά. Τον σφάζει με το βαμβάκι. Όπως έκανε απαντώντας στους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ που ισχυρίζονταν πως «ο Νίκος Παππάς όπως είδε τον Καλογρίτσα συνάντησε και άλλους επιχειρηματίες». «Άρα σημαίνει ότι μας είδε όλους με τον ίδιο τρόπο, άρα σημαίνει πως κοιμόταν στα σπίτια όλων αυτών. Έτσι έκανε σε μένα, άρα υποθέτω έκανε τα ίδια σε όλους», ήταν η απάντηση του «κόκκινου εργολάβου».

Συμπεράσματα

Από τη μέχρι στιγμής κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική Επιτροπή εξάγονται σαφέστατα συμπεράσματα. Όπως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τον Καλογρίτσα για να στήσει μια τηλεοπτική «Πράβντα» στην ενημέρωση. Ταυτόχρονα, και ο ίδιος ο Καλογρίτσας χρησιμοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ για ίδιον όφελος. Αφενός μεν τα κέρδη, αφετέρου δε να ανέβει level στην επιχειρηματική διαπλοκής της χώρας. Όμως έστησαν ένα σχέδιο που έμπαζε από παντού. Και το οποίο εξελίχθηκε σε σενάριο για επιθεώρηση του Σεφερλή. Ούτε τηλεοπτικό σταθμό έστησαν, ούτε επιχειρηματική προκοπή είδε ο Καλογρίτσας. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρεοκόπησε πολιτικά και σ’ αυτή την υπόθεση, ενώ ο «αριστερός» εργολάβος χρεοκόπησε οικονομικά.

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr