Home Greek News Γι’ αυτούς ανακοινώνει η κυβέρνηση υποχρεωτικούς εμβολιασμούς ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι

Γι’ αυτούς ανακοινώνει η κυβέρνηση υποχρεωτικούς εμβολιασμούς ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι

by _
0 comment 108 views
Γι’ αυτούς ανακοινώνει η κυβέρνηση υποχρεωτικούς εμβολιασμούς ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι
Γι’ αυτούς ανακοινώνει η κυβέρνηση υποχρεωτικούς εμβολιασμούς ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι

Γι’ αυτούς ανακοινώνει η κυβέρνηση υποχρεωτικούς εμβολιασμούς ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι

Δείτε την λίστα


Οι άνδρες της ΕΜΑΚ… ήταν η αρχή, αυτό διαρρέει συνεχώς η κυβέρνηση, η οποία ετοιμάζεται για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό διαφόρων εργαζομένων του δημοσίου, παρά τις έντονες αντιδράσεις. 

Η κυβέρνηση εκτός από διαρροές, σύμφωνα με τις οποίες μετά την ΕΜΑΚ ακολουθούν οι υγειονομικοί, προχωράει και σε πιο επίσημες ανακοινώσεις, όπως αυτή του Γ.Γεραπετρίτη, πως θα ακολουθήσουν και άλλες κοινωνικές στη συνέχεια.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Οι κοινωνικές ομάδες του δημοσίου που εξετάζονται

Θεωρείται σχεδόν βέβαιον ότι από τον Σεπτέμβριο θα γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός και στους υγειονομικούς όπως έχει διαμηνύσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Να σημειωθεί ότι το ιατρικό προσωπικό στο ΕΣΥ έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό 82%. Στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα οι μισθωτοί γιατροί των ιδιωτικών κλινικών άγγιξαν το 88%.

Οι νοσηλευτές του ΕΣΥ έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 63%, ενώ στις ιδιωτικές κλινικές σε ποσοστό 62%.

Το λοιπό προσωπικό στο ΕΣΥ έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό 60% ενώ στον ιδιωτικό τομέα σε ποσοστό 63%.

Ο προβληματισμός των κυβερνητικών παραγόντων εστιάζονται κυρίως στο νοσηλευτικό προσωπικό καθώς θεωρείται ότι η διασπορά μέσα στα νοσοκομεία μπορεί να είναι μεγάλη όταν 4 στους 10 δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Ποιοι άλλοι εργαζόμενοι εξετάζονται

Στο τραπέζι βρίσκονται πλέον ανεπίσημα και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι είναι πιθανό να εμβολιαστούν υποχρεωτικά στην περίπτωση που τους επόμενους μήνες δεν αυξηθούν κάθετα τα ποσοστά εμβολιασμού τους.

Άλλωστε η κυβέρνηση ιδανικά θα ήθελε από τον Σεπτέμβριο να εκλείψει ο μεγάλος κίνδυνος μετάδοσης στη σχολική κοινότητα ώστε να μην υποχρεωθεί χώρα να κλείσει και πάλι τα σχολεία ή ακόμη χειρότερα να μπει σε νέο κύκλο lockdown.

Στο κυβερνητικό επιτελείο εξετάζεται και το ενδεχόμενο να εμβολιαστούν υποχρεωτικά και δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται σε υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με πολίτες για να τους εξυπηρετήσουν. 



Μπορεί σήμερα σε μεγάλο βαθμό οι συναλλαγές με το δημόσιο να γίνονται ψηφιακά, όμως από τον Σεπτέμβριο στόχος είναι να επιστρέψουν στα γραφεία τους όσοι υποχρεωτικά πρέπει να έχουν δια ζώσης συναλλαγές.

Η κυβέρνηση πλέον διαρρέει πως η συζήτηση για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι και όχι από Σεπτέμβριο, όπως είχαν υποστηρίξει αρχικά.

Νομικά ζητήματα

Η απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό εγείρει νομικά ζητήματα περί ελευθερίας, αφού πολίτες είναι διατεθειμένοι να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να αποφευχθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός. Γι’ αυτό σε πρώτη φάση η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να εντείνει την ενημέρωση των πολιτών, ώστε να πεισθούν και οι πιο δύσκολοι πριν καταλήξει στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Κάτι που θα γίνει εντός του καλοκαιριού.

Να σημειωθεί ότι σε πολλές χώρες δίνονται ακόμη και κίνητρα στους πολίτες ώστε να πάνε στα εμβολιαστικά κέντρα.



Χαρακτηριστικό είναι ότι στη Σερβία αποφασίστηκε να δοθούν ακόμη και οικονομικά κίνητρα και να επιβραβευτούν όσοι εμβολιάζονται «παρά να επιβληθούν μέτρα αποκλεισμών και διακρίσεων σε βάρος όσων συμπεριφέρονται ανεύθυνα και αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό» όπως ανακοίνωσε επισήμως ο Πρόεδρος της χώρας.

Σε άλλες χώρες πάλι, οι κυβερνήσεις προκειμένου να κάνουν πιο ελκυστικούς τους εμβολιασμούς έχουν «επιστρατεύσει» ακόμη και δωρεάν γεύματα μέχρι κερασμένα ποτά, προκειμένου να αλλάξουν άποψη οι πολίτες και να κάνουν το εμβόλιο, ενώ σε ορισμένες Πολιτείες των ΗΠΑ χαρίζονται ακόμη και εισιτήρια για αθλητικές διοργανώσεις.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr