Home ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΤΑΚΤΟ – Ο Μπάιντεν ανοίγει το δρόμο για τον ρωσικό αγωγό Nordsteam 2 μετά το μπλοκάρισμα του αγωγού Keystone στις ΗΠΑ!!!

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ο Μπάιντεν ανοίγει το δρόμο για τον ρωσικό αγωγό Nordsteam 2 μετά το μπλοκάρισμα του αγωγού Keystone στις ΗΠΑ!!!

by _
0 comment 122 views

 [File: Alexander Zemlianichenko/AP Photo]

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ο Μπάιντεν ανοίγει το δρόμο για τον ρωσικό αγωγό Nordsteam 2 μετά το μπλοκάρισμα του αγωγού Keystone στις ΗΠΑ!!!

Η συμφωνία Nord Stream 2 θα μεταφέρει ρωσικό αέριο στη Γερμανία μέσω ενός αγωγού που τρέχει κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα….

-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | 19 Μάιου 2021, 10:36, Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


Η διοίκηση του Μπάιντεν θα άρει από τις κυρώσεις για την εταιρεία και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο που επιβλέπει την κατασκευή του αγωγού Nordsteam 2, σύμφωνα με πηγή γνωστή για το Fox Business.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναμένεται να στείλει την έκθεση 90 ημερών στο Κογκρέσο με καταχώριση οντοτήτων που εμπλέκονται στην κατασκευή του αγωγού που αξίζουν κυρώσεις. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα αναγνωρίσει ότι η εταιρική οντότητα που είναι υπεύθυνη για το έργο, η Nord Stream 2 AG και ο διευθύνων σύμβουλός της, ο υμέτερος του Πούτιν και ο πρώην αξιωματικός μυστικών πληροφοριών της Ανατολικής Γερμανίας, Matthias Warnig, ασχολούνται με κυρώσιμη δράση, σύμφωνα με το σάιτ Axios που πρωτιανέφερε την είδηση.

Η συμφωνία Nord Stream 2 με το καθεστώς του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν θα μεταφέρει ρωσικό αέριο στη Γερμανία μέσω ενός αγωγού που τρέχει κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα. Εάν ολοκληρωθεί, αυτός ο νέος αγωγός θα διπλασιάσει την ποσότητα φυσικού αερίου που μεταφέρει η Ρωσία απευθείας στην Ευρώπη και θα δώσει τεράστια γεωπολιτική νίκη στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τον Δεκέμβριο, το Κογκρέσο ενέκρινε νομοθεσία – τον Νόμο περι της Άδειας της Εθνικής Άμυνας – που περιείχε κυρώσεις που στοχεύουν εταιρείες και άτομα που συμμετέχουν στο έργο Nord Stream 2

Μια άλλη πηγή που είναι εξοικειωμένη με το ζήτημα λέει στο Fox Business ότι αυτό το συμπέρασμα είχε υπαινιγτεί πριν από εβδομάδες και ότι σηματοδοτεί ότι οι ΗΠΑ δεν είναι πρόθυμες να θυσιάσουν τη στενή σχέση τους με τη Γερμανία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Τον Φεβρουάριο, ο Μπάιντεν πάγωσε επίσης το σχέδιο του πρώην προέδρου Τραμπ να αποσύρει αμερικανικά στρατεύματα από τη Γερμανία.

Αλλά από την πρώτη μέρα της θητείας του, ο Πρόεδρος Μπάιντεν εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα ακύρωσης του αγωγού Keystone XL στο εσωτερικό των ΗΠΑ.



Επί του παρόντος, η Ρωσία πρέπει να μεταφέρει φυσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας στο δρόμο της προς την Ευρώπη. Η ολοκλήρωση του αγωγού θα επέτρεπε στη Ρωσία να “παγώσει” το πρώην κράτος-πελάτη της, την Ουκρανία, η οποία λειτουργεί τώρα υπό δημοκρατία.

Η διακοπή του έργου (το οποίο είναι 95% ολοκληρωμένο) θα απαιτούσε την επιβολή κυρώσεων στους Γερμανούς χρήστες του φυσικού αερίου και η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν είναι διατεθειμένη να διακινδυνεύσει τη σχέση της με τη Γερμανία για να το πράξει. Ο αγωγός θα μπορούσε να ολοκληρωθεί το συντομότερο αυτό το καλοκαίρι.



Η παραίτηση από κυρώσεις έρχεται φαινομενικά σε αντίθεση με τις παρατηρήσεις που είχε κάνει τον Μάρτιο ο υπουργός Antony Blinken. “Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ήταν πολύ ξεκάθαρος εδώ και πολύ καιρό κατά την άποψή του ότι το Nord Stream 2 είναι κακή ιδέα”, δήλωσε ο Blinken σε συνέντευξη Τύπου. “Αυτό που είπα λοιπόν ήταν ότι θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τη δραστηριότητα για την ολοκλήρωση ή την πιστοποίηση του αγωγού, και εάν πραγματοποιηθεί αυτή η δραστηριότητα, θα αποφασίσουμε για την εφαρμογή των κυρώσεων.”

«Εκπληκτικό αυτό. Σε πείσμα με τους νόμους των ΗΠΑ, ο Μπάιντεν βοηθά ενεργά τον Πούτιν να κατασκευάσει τον αγωγό του», έγραψε ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ, R-Texas, στο Twitter. «Αντικειμενικά μιλώντας, η κυβέρνηση Μπάιντεν διαμορφώνεται για να είναι η πιο φιλο-ρωσική κυβέρνηση της σύγχρονης εποχής».

Πηγή >> https://www.foxbusiness.com/politics/biden-russia-nord-stream-pipeline-blocking-keystone

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr