Home Greek News Κυβέρνηση: Δεν «βγαίνουν» οι εμβολιασμοί και το «ρίχνουν» στον εξαναγκασμό και τα «μπόνους» – Αν θέλεις να πληρώνεσαι

Κυβέρνηση: Δεν «βγαίνουν» οι εμβολιασμοί και το «ρίχνουν» στον εξαναγκασμό και τα «μπόνους» – Αν θέλεις να πληρώνεσαι

by _
0 comment 128 views
Κυβέρνηση: Δεν «βγαίνουν» οι εμβολιασμοί και το «ρίχνουν» στον εξαναγκασμό και τα «μπόνους» – Αν θέλεις να πληρώνεσαι
Κυβέρνηση: Δεν «βγαίνουν» οι εμβολιασμοί και το «ρίχνουν» στον εξαναγκασμό και τα «μπόνους» – Αν θέλεις να πληρώνεσαι

Κυβέρνηση: Δεν «βγαίνουν» οι εμβολιασμοί και το «ρίχνουν» στον εξαναγκασμό και τα «μπόνους» – Αν θέλεις να πληρώνεσαι

Έρχεται ο κοινωνικός διαχωρισμός στην Ελλάδα


Οι εμβολιασμοί δεν τους “βγαίνουν” και έτσι πλέον ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να ρίξει στην “μάχη” και το ζήτημα των προνομίων για τους… εμβολιασμένους και εννοείται συνοδευόμενο από το απαραίτητο πιστοποιητικό αλλά επίσης φέρνουν και την υποχρεωτικότητα καθώς εξετάζεται πλέον ότι όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο να μένουν χωρίς μισθό.

Έτσι πλέον εξετάζεται η παροχή “μπόνους” για τους εμβολιασμένους, που θα συνιστά και ένα μέτρο για την περαιτέρω προώθηση των εμβολιασμών που έχουν κολλήσει στο 12% περίπου του πληθυσμού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της έντυπης έκδοσης της Καθημερινής, είναι υπό συζήτηση από το Φθινόπωρο και μετά, όσοι είναι εμβολιασμένοι να μπορούν να εισέρχονται ελεύθερα σε εσωτερικούς χώρους, αρκεί να μπορούν να επιδείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Αυτό υπολογίζεται όχι μόνο θα είναι μια επιβράβευση των πολιτών που ακολούθησαν τις κυβερνητικές οδηγίες και τις συμβουλές των λοιμωξιολόγων, όχι μόνο θα συμβάλει στην αναθέρμανση της οικονομίας αφού θα επιτρέψει περισσότερες και ευκολότερες συναλλαγές αλλά θα συνιστά και ένα κίνητρο για όσους ακόμα αμφιβάλουν και διστάζουν να εμβολιαστούν όπως υπολογίζουν στην κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή αλλάζουν τα σχέδια της κυβέρνησης όσον αφορά τον εμβολιασμό των εργαζομένων σε υγειονομικές δομές.

Με φόντο τα πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών των υγειονομικών στα νοσοκομεία αλλά και τα ακόμα χαμηλότερα ποσοστά των εργαζομένων σε άλλες υπηρεσίες (πχ τραπεζοιοκονόμων), από το Φθινόπωρο εξετάζεται ο εμβολιασμός να είναι υποχρεωτικός.

Σε αντίθετη περίπτωση ή σε περίπτωση που ο εργαζόμενος αρνείται θα του επιβάλλεται αναστολή εργασίας ή θα του δίνεται άδεια άνευ αποδοχών.

Αυτό αποκαλύπτει το ίδιο δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής που προσθέτει ακόμα ότι το πρώτο βήμα θα γίνει με τους εργαζόμενους σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων.

Λένε και ξελένε

Και τώρα μπορεί να αποκαλύπτεται ότι έρχεται ο κοινωνικός διαχωρισμός αλλά μόλις πριν 2 ημέρες ο Ν.Χαρδαλιάς σε ερώτηση εάν θα δοθούν προνόμια σε όσα άτομα εμβολιάστηκαν, καθώς άνοιξε ο τουρισμός δήλωνε:

«Δεν αντιλαμβάνομαι την αναφορά περί προνομίων. Τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα. Κανένας πολίτης δεν στερείται κανένα δικαίωμα. Όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα του εμβολιασμού κι αυτό το δικαίωμα μπορούν να το ασκήσουν οποιαδήποτε στιγμή εκείνοι θέλουν», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, διευκρίνισε ότι δεν είναι υποχρεωμένος κανένας να εμβολιαστεί, αλλά παρόλα αυτά, θα πρέπει να λάβει προφυλάξεις έναντι του κορωνοϊού

«Ταυτόχρονα ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να μην εμβολιαστεί. Γνωρίζουμε όμως όλοι και αντιλαμβανόμαστε τους κινδύνους που εμπεριέχει μία τέτοια απόφαση για τους υπόλοιπους πολίτες που πρέπει, αν μη τι άλλο, να προφυλαχθούν από την όποια διασπορά του ιού. Ας είμαστε προσεκτικοί όταν κάνουμε αναφορές περί ρατσιστικών δεδομένων και ρατσιστικών προσεγγίσεων», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κλείνοντας (όπως φαίνονταν) το θέμα του σχεδιασμού που είχε ανοίξει η Α.Πελώνη.

Η οποία κληθείσα να σχολιάσει και την πρόταση επιστημόνων που επιχειρηματολογούν υπέρ της διάκρισης των μη εμβολιασμένων, σε αυτούς που το έχουν επιλέξει και σε εκείνους που δεν έχει γίνει ακόμη το προγραμματισμένο ραντεβού τους η κα Πελώνη ανέφερε:

«Δεν είναι της παρούσης αυτή η συζήτηση, θα επαναλάβω ότι κανονιστικά η συζήτηση που αφορά προνόμια των εμβολιασμένων δεν μπορεί να γίνει σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να γίνει αν δεν θα φύγει δυνατότητα σε όλες τις ομάδες σε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr