Home Greek News Το Πάσχα «κοκκίνησε» Κέρκυρα, Ικαρία, Αιτωλοακαρνανία, Κάρπαθο, Νάξο και Σκιάθο

Το Πάσχα «κοκκίνησε» Κέρκυρα, Ικαρία, Αιτωλοακαρνανία, Κάρπαθο, Νάξο και Σκιάθο

by _
0 comment 149 views
Το Πάσχα «κοκκίνησε» Κέρκυρα, Ικαρία, Αιτωλοακαρνανία, Κάρπαθο, Νάξο και Σκιάθο
Το Πάσχα «κοκκίνησε» Κέρκυρα, Ικαρία, Αιτωλοακαρνανία, Κάρπαθο, Νάξο και Σκιάθο

Το Πάσχα «κοκκίνησε» Κέρκυρα, Ικαρία, Αιτωλοακαρνανία, Κάρπαθο, Νάξο και Σκιάθο

14/05/2021, 18:01


Σχολιάζουν τα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ» – ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΩΝΤΌΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΞΩΝΤΟΥΝ…ΕΣΑΣ ΜΕ ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΨΕΥΤΟ-ΠΑΝΔΗΜΙΑ!!!


Στο 0,83 ο δείκτης RT – – «Καμπανάκι» Χαρδαλιά για 10 περιοχές – Πώς θα εισέρχονται στη χώρα οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό – Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ στα νησιά, με εξαίρεση Λευκάδα, Εύβοια, Σαλαμίνα

Στην επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και στα μέτρα που θα ισχύσουν μετά το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και του τουρισμού, χωρίς sms και με την απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινά στις 00:30, αναφέρθηκαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, η καθηγήτριας παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής.

Η κυρία Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στις περιοχές που φάνηκε έντονα το αποτύπωμα από τη μετακίνηση του Πάσχα. Πιο συγκεκριμένα, μεγάλη έξαρση νέων μολύνσεων καταγράφηκε στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς και σε Ικαρία, Κάρπαθο, Κέρκυρα, Νάξο και Σκιάθο.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου δήλωσε:

«Το φορτίο εμφανίζει σταθερτά πτωτική πορεία με αισιόδοξα μηνύματα. Μείωση σε ποσοστό εργαστηριακών ελέγχων, στις εισαγωγές και στους θανάτους. Το Rt στο 0,83.

Βλέπουμε αύξηση σε περιφερειακές ενότητες, ως το αποτύπωμα του Πάσχα.

Έχουμε μεγάλη αύξηση σε Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αιτωλοακαρνανία. Επίσης, έχουμε σημαντική αύξηση στα νησιά: Ικαρία, Κάρπαθο, Κέρκυρα, Νάξο και Σκιάθο.

Ως επί το πλείστον πρόκειται για άτομα νεαρά, τα οποία προφανώς μετακινήθηκαν από την Αθήνα ή από άλλες κεντρικές περιοχές και το μετέφεραν στις τοπικές κοινωνίες.

Άλλο η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και άλλο η χαλάρωση των μέτρων προστασίας».

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης δήλωσε:

«Ο ρυθμός των νέων διαγνώσεων παγκοσμίως μειώθηκε σε σχεδόν 700.000 κάθε ημέρα, όπως και ο αριθμός των θανάτων.

Στην Ελλάδα, η πίεση στο σύστημα δείχνει σημάδια αποσυμπίεσης. Ο αριθμός των ασθενών με Covid μειώθηκε. Τα στοιχεία δείχνουν ότι είμαστε σε πορεία σταθεροποίησης και πιθανής αποσυμπίεσης».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα μέτρα που αίρονται και στα μέτρα που θα ισχύουν στο εξής.

Από σήμερα επιτρέπονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Για τη μετακίνηση στα νησιά, με πλοίο ή αεροπλάνο, με εξαίρεση Εύβοια, Σαλαμίνα και Λευκάδα, απαιτείται αρνητικό τεστ (PCR, self ή rapid τεστ) για όλους, ακόμη και για ανήλικους από 5 ετών και πάνω.

Για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, απαιτείται η συμπλήρωση της φόρμας PLF μία ημέρα πριν, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό PCR, είτε βεβαίωση νόσησης από 2-9 μήνες για όλους ενήλικες και τους ανήλικους άνω των 5 ετών. Οι ταξιδιώτες επίσης θα υποβάλλονται και σε έλεγχο πιστοποίησης.

Ο συνοριακός έλεγχος στην Κακκαβιά, θα λειτουργεί από τις 7 πρωί έως τις 7 το απόγευμα, με όριο έως 400 άτομα, χωρίς να υπολογίζονται οι οδηγοί φορτηγών.

Επίσης, καταργείται το sms για τη μετακίνηση και το click away και click in shop για το λιανεμπόριο. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα είναι από τις 00:30 το βράδυ και η κυκλοφορία θα επιτρέπεται μόνο για εργασία, ιατρικούς λόγους ή βόλτα κατοικιδίου.

Ανοίγουν επίσης τα μουσεία, με 2 μέτρα απόσταση ανά άτομο και ένα άτομο ανά 15 τμ.

Τη Δευτέρα 17 Μαΐου ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και οι πρακτικές και εργαστηριακές σε ΙΕΚ.

Από τη Δευτέρα θα λειτουργούν με ένα self test τη βδομάδα τα σχολεία για μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό.

Από τις 17 ανοίγουν τα μουσικά εκπαιδευτικά μαθήματα σε ατομικό επίπεδο.

Στις 21 Μαΐου ανοίγουν τα θερινά σινεμά με κενή θέση ανά δύο άτομα, χωρίς διάλειμμα και με ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Στις 28 Μαΐου ανοίγουν τα υπαίθρια θεάματα.

Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για τις δεξιώσεις και τις άλλες δραστηριότητες.

«Καμπανάκι» για 10 περιοχές

Ο Νίκος Χαρδαλιάς «κτύπησε καμπανάκι» για 10 περιοχές, οι οποίες παρουσίασαν μεγάλη αύξηση στο επιδημιολογικό τους φορτίο. Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε στις περιοχές των κατοίκων της Κέρκυρας, Ορεστιάδας, Σκιάθου, Αγρινίου, Μεσολλογίου, Ικαρίας, Πάτμου, Νάξου, Καρπάθου και του Μυλοποτάμου Ρεθύμνου, ώστε να είναι ιδιαίτερα συνεπείς στην τήρηση των κανόνων.

https://www.protothema.gr/koronoios-live/article/1123987/deite-live-tin-enimerosi-gia-tin-pandimia-kai-to-anoigma-metakiniseon-kai-tourismou/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr