Home Greek News Κλείνεται το ραντεβού Δένδια – Τσαβούσογλου στην ΑθήναPublished 23 λεπτά ago on 13 Μαΐου 2021

Κλείνεται το ραντεβού Δένδια – Τσαβούσογλου στην ΑθήναPublished 23 λεπτά ago on 13 Μαΐου 2021

by _
0 comment 113 views
Κλείνεται το ραντεβού Δένδια – Τσαβούσογλου στην ΑθήναPublished 23 λεπτά ago on 13 Μαΐου 2021
Κλείνεται το ραντεβού Δένδια – Τσαβούσογλου στην ΑθήναPublished 23 λεπτά ago on 13 Μαΐου 2021

Κλείνεται το ραντεβού Δένδια – Τσαβούσογλου στην Αθήνα

 

Νέο τετ-α-τετ, πιθανότατα στο τέλος του Μαΐου ή τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, θα έχουν Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά από πρόσκληση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών προς τον Τούρκο ομόλογό του, σε ανταπόδοση της δικής του επίσκεψης στην Άγκυρα.

Η Αθήνα έχει τη βούληση για αποκλιμάκωση των εντάσεων και την ειρηνική συνύπαρξη με την Τουρκία, αλλά με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας, επανέλαβε ο Νίκος Δένδιας κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων την περασμένη Τρίτη.

Προκλητικός, ωστόσο, εμφανίζεται για μια ακόμη φορά ο Χουλουσί Ακάρ, φτάνοντας μάλιστα να κάνει αναφορά στο 1821.

«Οι Έλληνες γείτονές μας πρέπει να εγκαταλείψουν τις προκλήσεις, την απειλητική γλώσσα και τις ψευδείς δηλώσεις. Αυτοί που κατηγορούν την Τουρκία για “επεκτατισμό” ας κοιτάξουν το χάρτη μεταξύ 1821 με 2020. Ποιος είναι ο επεκτατικός;», δηλώνει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Για το δύσκολο περιβάλλον στην Ανατ. Μεσόγειο μίλησε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Στην περίπτωσή μας η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να αντιμετωπίσουμε έναν επιθετικό γείτονα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία είναι το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια περιοχή μεγάλης γεωπολιτικής σημασίας, αλλά με πολλά προβλήματα, για παράδειγμα τις τελευταίες εξελίξεις στη γειτονιά μας», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου.

Επιστολές προς τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και τους θεσμούς και ηγέτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα όσα διημείφθησαν στη Γενεύη απέστειλε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Κύπριος πρόεδρος επισυνάπτει τις γραπτές αξιώσεις της τουρκοκυπριακής ηγεσίας, τονίζοντας το απαράδεκτο των τουρκικών θέσεων.

Και αν στα ανατολικά σύνορα υπάρχει ο παράγοντας αποσταθεροποίησης που ακούει στο όνομα Τουρκία, στα Βαλκάνια τα ανοίγματα της Ελλάδας φαίνεται να αποδίδουν καρπούς.

Στις συνομιλίες με τους ομολόγους του της Σερβίας και της Βόρειας Μακεδονίας, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η ευρωπαϊκή τους πορεία περνά μέσα από τις σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενη τους ξένους ηγέτες με στοχευμένες αναφορές ανέδειξε την πολυδιάστατη παρουσία της Ελλάδας στο δυτικό τμήμα της βαλκανικής χερσονήσου.

Τσίπρας: Έλλειμμα στρατηγικής στην εξωτερική πολιτική

Για μεγάλα λάθη στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έκανε λόγο για μεγάλες καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς συνολικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο και επέρριψε για το τελευταίο εξάμηνο ευθύνες στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην πανδημία.

Μιλώντας για την εξωτερική πολιτική καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι δεν έχει στρατηγική.

ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό να σταματήσει το κρυφτό και να φέρει στη Βουλή προς κύρωση τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία

«Εκτός εάν είναι τόσο αδύναμος πρωθυπουργός που φοβάται ότι θα τον ρίξει το ίδιο του το κόμμα μετά τη κραυγαλέα προεκλογική εξαπάτηση», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Χρύσα Ρουμελιώτη, Γιάννης Φασουλάς

Περισσότερα Εδω

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr