Home Greek News Σοκ στην εστίαση: Τα μισά μαγαζιά έχουν κλείσει – Ακόμα κι έτσι οι πελάτες δεν γεμίζουν ούτε… ταξί! (upd)

Σοκ στην εστίαση: Τα μισά μαγαζιά έχουν κλείσει – Ακόμα κι έτσι οι πελάτες δεν γεμίζουν ούτε… ταξί! (upd)

by _
0 comment 165 views
Σοκ στην εστίαση: Τα μισά μαγαζιά έχουν κλείσει – Ακόμα κι έτσι οι πελάτες δεν γεμίζουν ούτε… ταξί! (upd)
Σοκ στην εστίαση: Τα μισά μαγαζιά έχουν κλείσει – Ακόμα κι έτσι οι πελάτες δεν γεμίζουν ούτε… ταξί! (upd)

Σοκ στην εστίαση: Τα μισά μαγαζιά έχουν κλείσει – Ακόμα κι έτσι οι πελάτες δεν γεμίζουν ούτε… ταξί! (upd)


(Αρχικό κείμενο 11:33) Σοκ επικρατεί στον κλάδο της εστίασης μετά το περίφημο «άνοιγμα» που ήρθε μετά από 6 ολόκληρους μήνες, καθώς έγινε αντιληπτό πως περίπου το 50% των μαγαζιών έχει κλείσει! Ακόμα κι έτσι η πελατεία ήταν ελάχιστη. 

Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής έχουν ανοίξει μόλις το 55% – 60% των περίπου 80.000 καταστημάτων της εστίασης. Που σημαίνει ότι ένα 40-45% δεν έχει ανοίξει γιατί πολύ απλά έχει βάλει οριστικό λουκέτο ή δεν έχουν ανοιχτούς χώρους, κάτι που σημαίνει πως το λουκέτο είναι θέμα ημερών. 

Επίσης η πληρότητα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) κ. Γιώργο Καββαθά, έφτασε περίπου το 60%, με κάποιες περιοχές να είναι και πιο χαμηλά, κάτι απόλυτα λογικό αφού οι Έλληνες είναι κατεστραμμένοι από το Lockdown. 

Ο κ.Καββαθάς επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ του Pronews.gr το οποίο έκανε λόγω για χαμηλή πληρότητα στα μαγαζιά, σε αντίθεση με τα κυβερνητικά -πλέον- ΜΜΕ τα οποία έγραφαν διθύραμβους με τα μισά τραπέζια… άδεια. 

Μάλιστα αυτό δείχνει και το μέγεθος της καταστροφής. Ότι μετά από 6 μήνες και τα μισά μαγαζιά κλειστά, οι πελάτες στα περισσότερα δεν γέμιζαν ούτε… ταξί. Ειδικά σήμερα Τετάρτη η εικόνα είναι αποκαρδιωτική έως… καταθλιπτική, με άδεια τραπέζια, καρέκλες και καταστηματάρχες να περιμένουν μάταια τους πελάτες με αγωνία στις εισόδους των καταστημάτων τους. 

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού κ. Γιώργος Χότζογλου εξήγησε τον προβληματισμό που υπάρχει στον κλάδο, ενώ αποκάλυψε πως πάρα πολλές επιχειρήσεις ακόμη δεν άνοιξαν.



«Έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα ευφορίας και πανηγυρισμού τις δυο πρώτες ημέρες του ανοίγματος της εστίασης, δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα, γιατί το 25% των επιχειρήσεων δεν άνοιξε και ο λόγος που δεν άνοιξαν γιατί δεν έχουν εξωτερικούς χώρους να δουλέψει.

Σε αυτό το ποσοστό θα πρέπει να προσθέσουμε και το ποσοστό των επιχειρήσεων εστίασης που είναι σε μεγάλους τουριστικούς προορισμούς και είναι κλειστά. Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους αυτούς κανείς δεν ξέρει. Θα συνεχιστεί η αναστολή σύμβασης ή ανοίξαμε την εστίαση στις 3 Μαϊου και δεν έχουμε καμία υποχρέωση στους εργαζομένους;»

Σύμφωνα με τον κ. Χότζογλου ακόμη και οι επιχειρήσεις που άνοιξαν λειτούργησαν με μειωμένο προσωπικό λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, καθώς υπάρχουν λιγότερα τραπεζοκαθίσματα, και μειωμένο ωράριο λειτουργίας.



«Λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό με τις αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα, όπου μειώθηκαν οι θέσεις αλλά και το μειωμένο ωράριο έχουν ως αποτέλεσμα την εργασία σε λιγότερους εργαζόμενους. Και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει όλο αυτό το προσωπικό που δεν εργάζεται.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε η αναστολή τελείωσε τον Απρίλιο, αλλά σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις της κυβέρνησης η αναστολή σύμβασης θα συνεχιστεί σε όσες επιχειρήσεις παραμείνουν κλειστές με εντολή κυβέρνησης, επομένως κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με όλους αυτούς τους συναδέλφους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή > > https://www.pronews.gr/oikonomia/984141_25-ton-epiheiriseon-estiasis-den-ehei-anoixei-akomi-avastakti-gia-kapoioys-i

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr