Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ντιέγκο Μαραντόνα: «Η ανεπαρκής ιατρική φροντίδα του στέρησε τις πιθανότητες να ζήσει»

Ντιέγκο Μαραντόνα: «Η ανεπαρκής ιατρική φροντίδα του στέρησε τις πιθανότητες να ζήσει»

by _
0 comment 122 views
Ντιέγκο Μαραντόνα: «Η ανεπαρκής ιατρική φροντίδα του στέρησε τις πιθανότητες να ζήσει»
Ντιέγκο Μαραντόνα: «Η ανεπαρκής ιατρική φροντίδα του στέρησε τις πιθανότητες να ζήσει»

Ντιέγκο Μαραντόνα: «Η ανεπαρκής ιατρική φροντίδα του στέρησε τις πιθανότητες να ζήσει»

30/04/2021, 23:55


Η οριστική έκθεση για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα έδειξε ότι μπορεί ο «Pibe D’ Oro» να μην είχε σωθεί, αλλά δεδομένα θα είχε πολλές περισσότερες πιθανότητες να ζήσει, αν είχε λάβει την στοιχειώδη ιατρική φροντίδα κατά τη νοσηλεία του!

«Ελλιπής, ανεπαρκής και ακατάλληλη φροντίδα». Αυτές είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν την περίοδο νοσηλείας του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, όπως κατέδειξε η ιατρικο-νομική έκθεση που συντάχθηκε για τα αίτια θανάτου του Αργεντινού θρύλου στις 25 του περασμένου Νοεμβρίου, σε ηλικία 60 ετών.

Η έκθεση 70 σελίδων, για την οποία εργάστηκε πολυμελής ιατρική επιτροπή, καταλήγει σε 13 συμπεράσματα αναφορικά με τα αίτια του θανάτου του «Pibe D’ Oro» και σε όλα ασκείται κριτική για τη δουλειά των προσωπικών γιατρών του στο διάστημα που διέμεινε στο σπίτι του, μετά την επέμβαση στον εγκέφαλο, στην οποία είχε υποβληθεί επιτυχημένα.

«Παρ’ όλο που θα ήταν ψευδές να δηλώσουμε ότι ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα δεν θα είχε πεθάνει, αν είχε λάβει επαρκή φροντίδα κατά τη νοσηλεία του, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που καταγράφηκε τις μέρες πριν τον θάνατό του, αν είχε διακομιστεί σε ένα ιατρικό κέντρο πολλαπλών λειτουργιών με τις κατάλληλες ιατρικές πρακτικές, συμφωνούμε ότι θα είχε καλύτερες πιθανότητες να επιβιώσει» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

Παράλληλα, η έκθεση τονίζει ότι ο Μαραντόνα «δεν εξάσκησε στον μέγιστο βαθμό τις νοητικές του ικανότητες» μετά την επέμβαση και συνεπώς «δεν ήταν σε θέση να πάρει αποφάσεις σχετικά με την κατάσταση της υγείας του».

Μάλιστα, μεταξύ των συμπερασμάτων που παρατίθενται, γίνεται λόγος και για «εντελώς ανεπαρκή και ακατάλληλο χώρο διαμονής» για την κατοικία του στο Τίγκρες, καθώς και ότι ο Μαραντόνα δεν θα μπορούσε να συνειδητοποιήσει, βάσει της κατάστασης στην οποία βρισκόταν, την ανάγκη να βρεθεί σε κανονικό νοσοκομείο.

Πηγή: gazzetta.gr

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr