Home Greek News Θρίλερ σε γηροκομείο στα Χανιά: Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τους 68 θανάτους ηλικιωμένων

Θρίλερ σε γηροκομείο στα Χανιά: Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τους 68 θανάτους ηλικιωμένων

by _
0 comment 158 views
ΕΒΟΛΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ – Θρίλερ σε γηροκομείο στα Χανιά: Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τους 68 θανάτους ηλικιωμένων
ΕΒΟΛΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ – Θρίλερ σε γηροκομείο στα Χανιά: Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τους 68 θανάτους ηλικιωμένων

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Θρίλερ σε γηροκομείο στα Χανιά: Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τους 68 θανάτους ηλικιωμένων

Παναγιώτης Τσιμπούκης

Ο κ.Βασίλης Πλιώτας ζήτησε από τον Εισαγγελέα Εφετών Κρήτης να εποπτεύσει ο ίδιος τις έρευνες

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα στην υπόθεση του θρίλερ με τους μυστηριώδεις θανάτους 68 ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρία στα Χανιά της Κρήτης.

Ειδικότερα, ο κ. Πλιώτας διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Κρήτης Γεώργιο Σαμπαντσή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου που κάνουν αναφορά στο επίμαχο θέμα.

Παράλληλα, ο κ. Πλιώτας παρήγγειλε στον συνάδελφό του, να προχωρήσει στην κατά την κρίση του νόμιμες ενέργειες, ενόψει «της σοβαρότητας της φύσεως, κ.λπ. όσων εμπεριέχονται στα εν λόγω δημοσιεύματα».

Ακόμη, ο κ. Πλιώτας ζήτησε από τον κ. Σαμπαντσή να εποπτεύσει ο ίδιος του ανακριτικού έργου, όπως προβλέπει το άρθρο 32 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (Κ.Π.Δ.).

Σύμφωνα με το επίμαχο άρθρο του Κ.Π.Δ. η εποπτεία του ανακριτικού έργου ανήκει στον εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος έχει επιπλέον το δικαίωμα να ενεργεί, προσωπικά ή με κάποιον από τους αντεισαγγελείς που υπάγονται σε αυτόν, προκαταρκτική εξέταση για κάθε έγκλημα που γίνεται στην περιφέρειά του, εφόσον δεν έχει διαταχθεί προηγουμένως προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, σε όλες τις περιπτώσεις των 68 ηλικιωμένων οι οποίοι απεβίωσαν, ως αιτία θανάτου αναγράφεται η ανακοπή καρδιάς χωρίς καμία επιπλέον πληροφορία, ενώ ήδη μετά από εισαγγελική εντολή έχει γίνει μια εκταφή, παρουσία αστυνομικών της Ασφάλειας, τεσσάρων ιατροδικαστών και πραγματογνωμόνων.

Θρίλερ με 68 θανάτους σε γηροκομείο στα Χανιά: «Είναι όλα συκοφαντίες και ψέματα», λέει η ιδιοκτήτρια

«Είναι όλα συκοφαντίες και ψέματα. Έχω χαρτιά και αποδείξεις που θα φανερώσουν πως πίσω από την ιστορία αυτή είναι τρεις πρώην υπάλληλοι της δομής και μια γνωστή δικηγόρος των Χανίων…».

Στην αντεπίθεση για όλα όσα ακούγονται πως συμβαίνουν στον ιδιωτικό οίκο ευγηρίας στα Χανιά περνά με δηλώσεις της στο protothema.gr η ιδιοκτήτρια της δομής Χρυσή Λιονάκη.

Όπως αναφέρει πίσω απ’ όλη αυτή την ιστορία βρίσκονται τρεις υπάλληλοι, οι οποίοι απολύθηκαν από την δομή μέσα στο 2020, εξαιτίας της απαράδεκτης συμπεριφοράς τους:

«Προσπαθούμε να δούμε πως θα πείσουμε τον κόσμο μας με τις ψευτιές που έχουν βγει και λένε. Είναι όλα ψέματα και συκοφαντίες. Πίσω από την ιστορία αυτή είναι κάποιοι πρώην υπάλληλοι της δομής, οι οποίοι απολύθηκαν εξαιτίας της συμπεριφοράς τους απέναντι στους τρόφιμους. Αυτοί οι ίδιοι άρχισαν να μας απειλούν πως αν δεν τους δώσουμε χρήματα θα μας διασύρουν, όπως κι έγινε. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έκαναν καλά την δουλειά τους και τους διώξαμε από την μονάδα» αναφέρει η Χρυσή Λιονάκη και προσθέτει:

«Μαζί με μια γνωστή δικηγόρο εδώ στα Χανιά ξεκίνησαν να μας εκβιάζουν ότι θα βγουν και θα πουν πως κακοποιούμε τους ασθενείς και όλα αυτά που λένε. Εμείς έχουμε κινηθεί νομικά εναντίων τους από τον Ιανουάριο με μηνύσεις και εξώδικα. Στην εκταφή που έγινε χθες δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο κακοποίησης στη σορό της ηλικιωμένης. Την συγκεκριμένη γυναίκα εκείνοι την κατονόμασαν και καλά πως είχε πέσει θύμα κακοποίησης. Εκεί ήταν τέσσερις ιατροδικαστές και δεν βρήκαν τίποτα. Όλα έγιναν για τα χρήματα που δεν δώσαμε».

Για κακομεταχείριση του πατέρα της όσο βρισκόταν μέσα στη δομή κάνει λόγο και η δικηγόρος των Χανίων:

«Όσο γι’ αυτά που διαρρέονται σχετικά με τον πατέρα της δικηγόρου ότι και καλά πέθανε εδώ στη δομή είναι επίσης ψέματα. Ο άνθρωπος αυτός έκατσε σε εμάς δυόμισι ημέρες. Του κάναμε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και μόλις είδαμε ότι ο άνθρωπος δεν είναι καλά τον στείλαμε νοσοκομείο. Όπως έμαθα ο άνθρωπος αυτός πέθανε στο σπίτι του δυο μήνες αφότου ήρθε σ’ εμάς. Εγώ έχω αποδείξεις δεν μιλάω έτσι. Έχω χαρτιά, έχω τα πάντα στα χέρια μου».

Πηγή >> https://www.protothema.gr/greece/article/1117900/thriler-se-girokomeio-sta-hania-paremvasi-tou-eisaggelea-tou-areiou-pagou-gia-tous-68-thanatous-ilikiomenon/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr