European Super League: Υπό διάλυση η ESL μετά την αποχώρηση των 6 αγγλικών ομάδων


European Super League: Υπό διάλυση η ESL μετά την αποχώρηση των 6 αγγλικών ομάδων


Το φιλόδοξο πρότζεκτ της European Super League οδηγείται σε οριστικό ναυάγιο – Οι πιέσεις των οπαδών και φορέων του ποδοσφαίρου οδήγησαν της Σίτι, Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Τότεναμ, Άρσεναλ, Τσέλσι στην αποχώρηση τους ενώ πληροφορίες από την Ιταλία αναφέρουν ότι σήμερα θα αποχωρήσει και η Μίλαν

Εφιάλτης ήταν και πέρασε, όπως όλα δείχνουν, η European Super League, που ήθελαν να δημιουργήσουν 12 κορυφαία κλαμπ της Γηραιάς Ηπείρου. Οι οργισμένες αντιδράσεις των οπαδών (σχεδόν) όλων των εμπλεκομένων ομάδων κατά της κλειστής λίγκας που προετοίμαζαν οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων συλλόγων απέδωσε καρπούς και μόλις δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση της δημιουργίας της ESL, πλέον απομένει η τυπική ανακοίνωση για τη διάλυση της.

bbc

Όσα χρήματα κι αν είχαν εξασφαλίσει οι εμπενυστές αυτής της ιδέας, δεν είχαν υπολογίσει ότι η «απληστία» τους θα προκαλούσε τσουνάμι αντιδράσεων και εν τέλει την… αυτοκαταστροφή της.

Με τις πρώτες φήμες περί δεύτερων σκέψεων να κυκλοφορούν από νωρίς το μεσημέρι, όταν οι ομάδες που ενεπλάκησαν στο συγκεκριμένο πρότζεκτ, έμεναν βουνές στις φωνές διαμαρτυρίας που πλήθαιναν (και συμμετείχαν σ’ αυτές ακόμη και προπονητές ή ποδοσφαιριστές) η Μάντσεστερ Σίτι ήταν η πρώτη ομάδα που έσπασε την αλυσίδα και ανακοίνωσε την απόφαση της να αποχωρήσει από την όλη διαδικασία.

Οι πληροφορίες εμφάνιζαν την Τσέλσι να ακολουθεί και στις τάξεις της ELS σήμανε συναγερμός με αποτέλεσμα να προγραμματισθεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη των 11 ομάδων η οποία ξεκίνησε λίγο πριν τις 23:00.

Η διάρκεια της δεν ξεπέρασε τη μία ώρα κι όπως αποδείχθηκε το ποτάμι δεν μπορούσε να γυρίσει πίσω… Παρόλο που οι πρώτες πληροφορίες που διοχετεύθηκαν σε ισπανικά ΜΜΕ ήθελαν τις ομάδα προς αποχώρηση να κάνουν δεύτερες σκέψεις, η πραγματικότητα ήταν τελείως διαφορετική.

Λίγο πριν τις 01:00 η μία μετά την άλλη οι εναπομείνασες αγγλικές ομάδες ανακοίνωσαν την απεμπλοκή τους από την European Super League, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει σήμερα το πρωί και η Μίλαν.

Κι αυτό που αναμένεται με ενδιαφέρον είναι η αντίδραση των υπολοίπων και δη των Φλορεντίνο Πέρεθ (πρόεδρος Ρεάλ), Αντρέα Ανιέλι (πρόεδρος Γιουβέντους) οι οποίοι φέρονται ως οι εμπνευστές της συγκεκριμένης ιδέας.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις των αγγλικών ομάδων

Λίβερπουλ: «Διεκόπη η συμμετοχή μας»

«Η Λίβερπουλ μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η συμμετοχή μας στα προτεινόμενα σχέδια για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής Super League διεκόπη. Τις τελευταίες ημέρες, ο σύλλογος έχει λάβει αρκετές απόψεις από διάφορα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη συμβολή τους».

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Ακούσαμε τους οπαδούς μας»

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Super League. Ακούσαμε προσεκτικά την αντίδραση των οπαδών μας, της βρετανικής κυβέρνησης και άλλων βασικών ενδιαφερομένων.

Παραμένουμε δεσμευμένοι να συνεργαζόμαστε με άλλους στην ποδοσφαιρική κοινότητα για να βρούμε βιώσιμες λύσεις για τις μακροπρόθεσμες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το παιχνίδι».

Τότεναμ: «Ξεκίνησαν οι διαδικασίες απόσυρσης»

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε ξεκινήσει επισήμως διαδικασίες για απόσυρση από την ευρωπαϊκή Super League».

Επίσης σε προσωπική του δήλωση ο πρόεδρος της ομάδας Ντάνιελ Λίβι ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο αναφέροντας:

«Λυπούμαστε για το άγχος και την αναστάτωση που προκλήθηκε από την πρόταση του ESL.
Θεωρήσαμε ότι ήταν σημαντικό να συμμετάσχει ο σύλλογός μας στην ανάπτυξη μιας πιθανής νέας δομής που επιδίωκε να εξασφαλίσει καλύτερα τη χρηματοοικονομική ισορροπία και την οικονομική βιωσιμότητα παρέχοντας παράλληλα σημαντικά αυξημένη υποστήριξη για την ευρύτερη ποδοσφαιρική πυραμίδα.

Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει ποτέ να παραμένουμε ακίνητοι και ότι το άθλημα πρέπει να ελέγχει διαρκώς τους διαγωνισμούς και τη διακυβέρνηση για να διασφαλίσει ότι το παιχνίδι που όλοι αγαπάμε συνεχίζει να εξελίσσεται και να ενθουσιάζει τους οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους υποστηρικτές που παρουσίασαν τις απόψεις τους».

Άρσεναλ: «Κάναμε λάθος και ζητάμε συγνώμη»

«Ως αποτέλεσμα των όσων μας είπατε και της ευρύτερης κοινότητας ποδοσφαίρου τις τελευταίες ημέρες αποχωρούμε από την Super League. Κάναμε ένα λάθος και ζητούμε συγνώμη για αυτό».

https://www.protothema.gr/sports/article/1116825/european-super-league-upo-dialusi-i-esl-meta-tin-apohorisi-ton-6-agglikon-omadon/