Home Greek News Σύμβουλος Ερντογάν: «Η Αλεξανδρούπολη μας ανήκει!»

Σύμβουλος Ερντογάν: «Η Αλεξανδρούπολη μας ανήκει!»

by _
0 comment 127 views
Σύμβουλος Ερντογάν: «Η Αλεξανδρούπολη μας ανήκει!»
Σύμβουλος Ερντογάν: «Η Αλεξανδρούπολη μας ανήκει!»

Σύμβουλος Ερντογάν: «Η Αλεξανδρούπολη μας ανήκει!»

Παναγιώτης Σαββίδης

Απειλές προς την Ελλάδα, αλλά και προς τις ΗΠΑ, εκτόξευσε ο Μεσούτ Χακί Τζασίν, ο οποίος είναι σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας για θέματα εξωτερικής πολιτικής

«Ξαναχτύπησε» ο Μεσούτ Χακί Τζασίν, σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για θέματα εξωτερικής πολιτικής, απειλώντας την Ελλάδα με … στρατιωτική κατάληψη της Αλεξανδρούπολης.

Μιλώντας στο CNN Turk,  ο Τζασίν, που παλαιότερα είχε αποκαλέσει «νάνους» τους Έλληνες και την Ελλάδα «χώρα που πεθαίνει από την πείνα», ισχυρίστηκε πως η πρωτεύουσα του Έβρου ανήκει στην Τουρκία η οποία «δεσμεύεται να καταλάβει ελληνικά όπλα στο Αιγαίο και τα αμερικανικά όπλα στη Συρία». Ο ίδιος μάλιστα έδωσε τη δική του ερμηνεία για την τουρκική ονομασία της Αλεξανδρούπολης (Δεδέγαάτς).

Δήλωσε προκλητικά ο σύμβουλος του Ερντογάν : «Όπως δηλώνεται στο όνομα (dede=παππούς, agac=δέντρο) οι παππούδες μας φύτεψαν δέντρα εκεί. Όπως είπε ο φίλος μας, οι ΗΠΑ έδωσαν 1200 θωρακισμένα οχήματα στην Ελλάδα (για να χρησιμοποιηθούν στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης). Μεταχειρισμένα οχήματα, αμερικάνικα σκουπίδια. Κάποια είναι καλά μόνο για ανταλλακτικά. Αν η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά και μας πυροβολεί με αυτά τα όπλα, αυτά θα γίνουν λάφυρά μας, όπως έγινε και στην Κύπρο. Το ίδιο είπα και στους “καζανοκέφαλους” (ενν. τους Αμερικανούς). Τους είπα “Φέρνετε όπλα στο PΚΚ στα συριακά σύνορα. Αυτά τα όπλα θα είναι σύντομα δικά μας”. Με αυτές τις εσφαλμένες μεθόδους, σχεδιασμένες για εκφοβισμό, είναι λάθος για τον Μπάιντεν να περικλείει την Τουρκία με την Κρήτη στο Αιγαίο, την Κύπρο και την Αλεξανδρούπολη».

Το βίντεο με τις προκλητικές δηλώσεις του Τζασίν, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο αυτοεξόριστος στη Σουηδία Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, διαχειριστής του ανεξάρτητου δικτύου Nordic Monitor.

O Τζασίν διδάσκει στις στρατιωτικές ακαδημίες της χώρας και συμβουλεύει την τουρκική κυβέρνηση κυρίως σε θέματα που έχουν σχέση με τη Ρωσία, τη Μαύρη Θάλασσα, την Ευρωπαϊκή Ένωση κ.α. Ο ίδιος είναι αντιπρόεδρος του Κέντρου Στρατηγικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Yeditepe της Κωνσταντινούπολης, και συχνός θαμώνας τηλεοπτικών παραθύρων της τουρκικής τηλεόρασης.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr