Home ΣΤΡΑΤΟΣ / ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ / ΕΥΠ Σε πλήρη εξέλιξη η πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 21» – Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες

Σε πλήρη εξέλιξη η πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 21» – Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες

by _
0 comment 128 views
Σε πλήρη εξέλιξη η πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 21» – Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες
Σε πλήρη εξέλιξη η πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 21» – Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες

Σε πλήρη εξέλιξη η πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 21» – Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες


Η άσκηση λαμβάνει χώρα σε όλο του εύρος του FIR Αθηνών – Ποιες χώρες και με τι δυνάμεις συμμετέχουν

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πολυεθνική διακλαδική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 21», η οποία λαμβάνει χώρα σε όλο του εύρος του FIR Αθηνών με τη συμμετοχή μαχητικών Rafale και Mirage 2000D από τη Γαλλία, F-16 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, F/A 18 Hornet από την Ισπανία, και F-15 και F-16 από το Ισραήλ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στείλει F-16, drones τύπου MQ-9 και ιπτάμενο τάνκερ τύπου KC-135. Ο Καναδάς λαμβάνει μέρος με σύστημα CGI – Air Weapon Managers, ενώ η Κύπρος έχει στείλει ελικόπτερο AW 139. Πέντε ακόμα χώρες συμμετέχουν ως παρατηρητές: η Αυστρία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Ρουμανία και η Σλοβενία.

inioxos1
inioxos2
inioxos4


inioxos__5_
inioxos__4_
inioxos__3__2

Η άσκηση ξεκίνησε στις 5 Απριλίου με τη Φάση Προετοιμασίας, ενώ τώρα βρίσκεται στη 2η Φάση, αυτή της Εκτέλεσης. Η ολοκλήρωσή της έχει προγραμματιστεί για την 23η Απριλίου με τη Φάση Αναδίπλωσης.

inioxos__2__2



inioxos__1__2

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει με κάθε τύπο μαχητικού που διαθέτει στον στόλο της (F-16, M-2000, M-2000-5, F-4), μέσα αντιαεροπορικής προστασίας, όργανα ηλεκτρονικού πολέμου και Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα. Το Πολεμικό Ναυτικό λαμβάνει μέρος με φρεγάτες, Ταχέα Περιπολικά Κατευθυνόμενων Βλημάτων, κανονιοφόρους, πλοία γενικής υποστήριξης, ελικόπτερα και Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων. Ο Στρατός Ξηράς έχει διαθέσει τμήματα Κ/Β HAWK, μηχανοκίνητα τμήματα πεζικού και τεθωρακισμένων, επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache και μεταφορικά ελικόπτερα CH-47D Chinook.

inioxos7
inioxos8



inioxos9
inioxos10

Το ιδιαίτερο δώρο στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Την 117 Πτέρυγα Μάχης, στην Ανδραβίδα, επισκέφτηκε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για να παρακολουθήσει μέρος της άσκησης «Ηνίοχος 21». Στο περιθώριο της άσκησης ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, επεφύλασσε και μία έκπληξη για τον πρωθυπουργό: του χάρισε ένα δερμάτινο μπουφάν, όμοιο με αυτά που φορούν οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο φέρει το διακριτικό «Κυριάκος Μητσοτάκης – Πρωθυπουργός».



mitsotakis_boufan

https://www.protothema.gr/greece/article/1116696/iniohos/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr