Home ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Πάσχα: Συμφωνησαν σε όλα Κ.Μητσοτάκης και Ιερώνυμος – Μέτρα και ωράριο «σούπερ μάρκετ» στις εκκλησίες!

Πάσχα: Συμφωνησαν σε όλα Κ.Μητσοτάκης και Ιερώνυμος – Μέτρα και ωράριο «σούπερ μάρκετ» στις εκκλησίες!

by _
0 comment 167 views
Πάσχα: Συμφωνησαν σε όλα Κ.Μητσοτάκης και Ιερώνυμος – Μέτρα και ωράριο «σούπερ μάρκετ» στις εκκλησίες!
Πάσχα: Συμφωνησαν σε όλα Κ.Μητσοτάκης και Ιερώνυμος – Μέτρα και ωράριο «σούπερ μάρκετ» στις εκκλησίες!

Πάσχα: Συμφωνησαν σε όλα Κ.Μητσοτάκης και Ιερώνυμος – Μέτρα και ωράριο «σούπερ μάρκετ» στις εκκλησίες!

Σε πλήρη σύμπνοια Εκκλησία με κυβέρνηση για «αποστειρωμένο» Πάσχα – Ιερώνυμος: “Περιφορά Επιταφίου γύρω από τους Ναούς”


Πλήρης ταύτιση απόψεων κυβέρνησης και Ελλαδικής  Εκκλησίας για Πάσχα χωρίς κόσμο στις εκκλησίες μετά τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του  Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Αμέσως μετά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Βουλή και απαντώντας σε δημοσιογράφους αναφορικά με το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε με τον πρωθυπουργό για την λειτουργία των εκκλησιών την περίοδο του Πάσχα, ο Αρχιεπίσκοπος είπε:

«Βρήκαμε μια λύση να κάνουμε έναν συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με περισσότερη ελευθερία. Αλλά δεν πιστεύουμε να έχουμε την δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας»

Για την Μεγάλη Παρασκευή και την περιφορά του Επιταφίου είπε ότι θα γίνει αυστηρά γύρω από τους Ιερούς Ναούς, ενώ σε ότι αφορά την Ανάσταση αυτή θα γίνει νωρίτερα από το κανονικό και με τους πιστούς μόνο στα προαύλια των ιερών ναών, περίπου στις 21.30- 22.00, ώστε να μη δημιουργηθεί “συνωστισμός” μετά τα μεσάνυχτα.

“Το θέμα δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε  στο χωριό και δεν μας αφήνουνε. Και οι κάτοικοι ιδίως των νησιών φοβούνται την επιδρομή προς τα εκεί, μήπως έχουμε μετακίνηση του κορωνοϊού περισσότερη. Ας κάνουμε υπομονή, πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος”, πρόσθεσε.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει μετά το περσινό Πάσχα, το οποίο ήταν χωρίς κόσμο στις εκκλησίες, φέτος η κυβέρνηση σε συνεννόηση με την ίδια την Εκκλησία προτείνει «μικρές διορθώσεις», οι οποίες είναι του τύπου… περιφορά του Επιταφίου εντός του ιερού ναού, Αποκαθήλωση άλλες ώρες από ό,τι είθισται και λειτουργία για την Ανάσταση το… επόμενο πρωί. Αλλαγές που «χωράνε» στο ωράριο της απαγόρευσης μετακινήσεων.

Προτείνουν, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», ένα Πάσχα που απέχει πολύ από ό,τι θεωρούν Πάσχα όχι μόνο οι απανταχού χριστιανοί αλλά και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του κόμματος της Ν.Δ.!



Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή >> https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/979970_tet-tet-kmitsotaki-me-ton-ieronymo-syzitisan-gia-pos-tha

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr