Home ΔΙΕΘΝΗ Τσεχία: Πράξη πολέμου εναντίον χώρας μέλους του ΝΑΤΟ – Η Ρωσία ανατίναξε στρατιωτικές εγκαταστάσεις μας

Τσεχία: Πράξη πολέμου εναντίον χώρας μέλους του ΝΑΤΟ – Η Ρωσία ανατίναξε στρατιωτικές εγκαταστάσεις μας

by _
0 comment 111 views
Τσεχία: Πράξη πολέμου εναντίον χώρας μέλους του ΝΑΤΟ – Η Ρωσία ανατίναξε στρατιωτικές εγκαταστάσεις μας
Τσεχία: Πράξη πολέμου εναντίον χώρας μέλους του ΝΑΤΟ – Η Ρωσία ανατίναξε στρατιωτικές εγκαταστάσεις μας

Λευκορωσία: “Απόπειρα δολοφονίας του προέδρου από την CIA”

Η Τσεχία απελαύνει 18 Ρώσους διπλωμάτες ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προτίθεται να κλείσει και την πρεσβεία της στην Μόσχα καθώς αποκάλυψε πως “Ρώσοι πράκτορες ανατίναξαν στρατιωτικές αποθήκες με οπλισμό”.

Στην δημοσιότητα έδωσε και τις φωτογραφίες των επικηρυγμένων Ρώσων πρακτόρων. Πρόκειται για τους ίδιους Ρώσους πράκτορες που πραγματοποίησαν την επίθεση στο Salisbury με την δηλητηρίαση των Σκριπάλ με Novichok.

Επιπλέον, πηγές από τη Ρωσία χαρακτήρισαν τη “σύσταση στον πρέσβη των ΗΠΑ να φύγει από την χώρα” ως μια «ήπια απέλαση» του πρέσβη. Ουσιαστικά η Μόσχα ζητεί από την Ουάσινγκτον να αποσύρει τον Αμερικανό πρέσβη από τη Μόσχα, όπως ακριβώς έκανε και το Κρεμλίνο με το πρέσβη του στην Αμερικανική πρωτεύουσα.

Διπλωματικές πηγές υπογραμμίζουν πως «με βάση τη συνθήκη του 1961 που ρυθμίζει το διπλωματικό καθεστώς μεταξύ των χωρών, δεν υπάρχει η δυνατότητα για απέλαση πρέσβη και το μόνο που μπορεί να γίνει για κάποιον πρέσβη είναι θεωρηθεί persona non grata, εφόσον ο ίδιος όμως έχει υποπέσει σε κάποιο παράπτωμα».

Η Τσεχία μιλά για “πράξη πολέμου” κατά του ΝΑΤΟ
Η ανατίναξη των αποθηκών στρατιωτικού εξοπλισμού έγινε το 2014, τώρα γιατί το αποκάλυψε σήμερα η Τσεχία είναι άλλο θέμα. Η ουσία είναι πως πρόκειται για “πράξη πολέμου” εναντίον χώρας μέλους του ΝΑΤΟ.

Πάντως το θέμα της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης έχει πλέον ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Και ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Λουκασένκο, γνωστοποίησε πριν λίγο πως “πράκτορες της CIA προσπάθησαν να τον δολοφονήσουν”.
Είτε ισχύει είτε όχι η ουσία είναι μία: Oι ρωσικές Στρατιές από αύριο θα αφιχθούν στην Λευκορωσία!

Τσεχία: H Ρωσία ανατίναξε στρατιωτική μας αποθήκη
Η Τσεχία απελαύνει 18 Ρώσους διπλωμάτες καθώς οι μυστικές της υπηρεσίες GRU και SVR ανατίναξαν στρατιωτική αποθήκη με οπλισμό το 2014.
Ο πρωθυπουργός Andrej Babis και ο Υπουργός Εξωτερικών Jan Hamacek ανακοίνωσαν την απέλαση των Ρώσων διπλωματών σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν στην πρωτεύουσα της χώρας.

Ο Babis ανέφερε πως η κίνηση αυτή ήταν μια απάντηση στην ανάμειξη αξιωματικών των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στην έκρηξη πουν έγινε σε αποθήκες με στρατιωτικό εξοπλισμό επτά χρόνια πριν στην Τσεχία.

“Διατηρούμε ενήμερους τους συνεργάτες μας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ και ζητάμε την υποστήριξη τους.

Ακύρωσα το ταξίδι μου στην Μόσχα” είπε ο Hamacek.

“Ο πρόεδρος Milos Zeman που μέχρι πρότινος υποστήριζε τις “καλές σχέσεις μεταξύ Πράγας και Μόσχας” ενημερώθηκε για τις εκρήξεις” ανέφεραν δύο αξιωματούχοι.

Ρώσοι κτύπησαν και την Βουλγαρία
Σημειώνεται πως οι Τσέχοι αναφέρουν πως την ίδια περίοδο είχαν σημειωθεί εκρήξεις και σε αποθήκες οπλισμού του Στρατού της Βουλγαρίας.Οι Τσέχοι αναφέρουν πως η “ήταν η ίδια μονάδα της GRU 21955 που τις ανατίναξαν”.

Ενας αριθμός 8 μυστικών πρακτόρων ταξίδεψαν στην Βουλγαρία στα τέλη του 2014 και στις αρχές του 2015Πηγές της Μόσχας και του ρωσικού ΥΠΕΞ σημείωναν πως “η Πράγα θα πρέπει να γνωρίζει τις συνέπειες και πως η Μόσχα μπορεί να απαντήσει στις απελάσεις των διπλωματών της”.Ρώσος αξιωματούχος σημείωνε πως “φαίνεται πως η Πράγα θέλει να κλείσει την πρεσβεία της στην Μόσχα…”

Α. Λουκασένκο: Η CIA προσπάθησε να με δολοφονήσει!
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Alexander Lukashenko, ανακοίνωσε την σύλληψη μιας ομάδας που σχεδίαζε να δολοφονήσει τον ίδιο και τα παιδιά του.Η ομάδα αυτή σχετιζόταν με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες

Εχουμε υπό κράτηση την ομάδα, μας έδειξαν πως τα είχαν σχεδιάσει. Ανακαλύψαμε πως εργάζονταν για ξένες μυστικές υπηρεσίες. Πιθανότατα για την CIA ή το FBI.Η ρωσική FSB ανακοίνωσε πως έθεσε υπό κράτηση δύο άτομα που σχεδίαζαν πραξικόπημα στην Λευκορωσία καθώς και την εξόντωση του προέδρου της χώρας.Ως αποτέλεσμα κοινής επιχείρησης των ρωσικών και λευκορωσικών μυστικών υπηρεσιών συνελήφθησαν οι Yuri Leonidovich Zyankovich (Zenkovich)που έχει διπλή υπηκοότητα και τον Alexander Iosifovich Feduta.

Σχεδίαζαν δολοφονία και στρατιωτικό πραξικόπημα στην Λευκορωσία με την ανάμειξη τοπικών Ουκρανικών εθνικιστικών δυνάμεων. Το σχέδιο τους ήταν μια νέαΣύμφωνα με την FSB, ο Zyankovich αφίχθη στην Μόσχα μετά από διαβουλεύσεις που είχε σε ΗΠΑ και Πολωνία. Σκόπευε να συναντηθεί με εκπροσώπους των ΕΔ της Λευκορωσίας για να τους πείσει να συμμετάσχουν σε στρατιωτικό πραξικόπημα.Το πραξικόπημα είχε σχεδιαστεί για τις 9 Μάϊου.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr