Home Greek News Η ΣΤΥΓΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΙΒΑΖ! ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ…

Η ΣΤΥΓΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΙΒΑΖ! ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ…

by _
0 comment 350 views

Η ΣΤΥΓΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΙΒΑΖ!

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ…


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | 11 Απριλ. 2021, 13:50, ώρα Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


Όλα τα πιθανά και απίθανα σενάρια φαίνονται να εξετάζουν οι αρμόδιες Αρχές για την στυγνή δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του. Την ίδια στιγμή σοκ προκαλεί το «προφητικό», όπως έμελλε να αποδειχτεί, ρεπορτάζ του Γιώργου Καραϊβάζ για τα συμβόλαια θανάτου στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη στο STAR, το 2018.

Πιο συγκεκριμένα η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το ενδεχόμενο αυτός που υπέγραψε το συμβόλαιο θανάτου, να έφερε πληρωμένους εκτελεστές από το εξωτερικό, οι οποίοι αμέσως μετά το στυγερό έγκλημα είναι πολύ πιθανόν να έφυγαν από την Ελλάδα.

Στην Αστυνομία έχει ήδη καταθέσει ο δικηγόρος του αδικοχαμένου δημοσιογράφου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα δώσουν καταθέσεις μέλη της οικογένειας του -που ακόμα είναι σε κατάσταση σοκ- καθώς και πρόσωπα από το επαγγελματικό περιβάλλον του. 

Παράλληλα, στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. θα ερευνηθούν το λάπτοπ και το κινητό του Γιώργου Καραϊβάζ, και μάλιστα έχει δοθεί εντολή να γίνει ανάκτηση ακόμη και των σβησμένων αρχείων. 

Επιπλέον δελτίο ειδήσεων ανέφερε πως στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει βίντεο με τους δράστες. Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό πως υπάρχει οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας από ένα κατάστημα και από μια πολυκατοικία. Το θέμα βέβαια που τίθεται εδώ είναι το πως ένα τέτοιου είδους στοιχείο με τόσο μεγάλη βαρύτητα στην πορεία των ερευνών διέρρευσε στον αέρα…  Ας ελπίσουμε ότι οι αρμόδιοι θα ερευνήσουν και αυτό το γεγονός!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η μηχανή χαμηλού κυβισμού που χρησιμοποίησαν δεν έχει βρεθεί ακόμα αν και αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πιθανότατα έφερε πλαστές πινακίδες.

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Γ. Καραιβάζ το 2018

Σοκ προκαλεί το «προφητικό», όπως έμελλε να αποδειχτεί, ρεπορτάζ του Γιώργου Καραϊβάζ για τα συμβόλαια θανάτου στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη στο STAR το 2018.

Σε αυτό το ρεπορτάζ ο Γιώργος Καραϊβαζ αποκάλυψε πως χύνεται αίμα από την ελληνική μαφία εξαιτίας των συμβολαίων θανάτων.

Ο πολύπειρος και έγκριτος αστυνομικός ρεπόρτερ παρουσίασε στο ρεπορτάζ του μία σειρά εκτελέσεων ανθρώπων που είχαν μπει στο στόχαστρο της ελληνικής μαφίας.

Ο δημοσιογράφος μίλησε για σοκαριστικές δολοφονίες, για εκτελέσεις από  αντίποινα, για δολοφονικά συμβόλαια, αλλά και για την στιγμή που ο υπόκοσμος κήρυξε εκεχειρία για ένα διάστημα.

Κανείς δεν περίμενε τότε πως το αναλυτικό ρεπορτάζ του, το οποίο ξεδιπλώνει την δράση και τον τρόπο σκέψης της μαφίας θα μπορούσε σήμερα να χαρακτηριστεί κατά μία έννοια «προφητικό», καθώς η Αστυνομία θεωρεί πολύ πιθανό πίσω από την δολοφονία του να κρύβεται ένα συμβόλαιο θανάτου.

Οι επίμαχες αναρτήσεις

Στις 16 Δεκεμβρίου 2020 το θύμα των αδίστακτων εκτελεστών σημείωνε στο site του: «σας ενημερώνουμε λοιπόν πως μία από τις βασικότερες πηγές ενημέρωσης μας για τις κρίσεις και τις τοποθετήσεις πριν από κάθε ετήσια διαδικασία ήταν κατά κύριο λόγο οι συγκεκριμένοι (σ.σ. οι προαναφερόμενοι δολοφονηθέντες ποινικοί). Πολλές φορές μας εξέπληξαν με την ακρίβεια των … «προβλέψεων» τους και ειδικά για τις θέσεις κρίσιμου και υψηλού ενδιαφέροντος. Προσέξτε. Αυτό που λέμε και κοινοποιούμε ήταν πως γνώριζαν. Αυτό που δεν ξέρουμε κι αλίμονο δεν θα μας έλεγαν ποτέ, ήταν ο βαθμός της επίδρασης τους πάνω στις κρίσεις και στις τοποθετήσεις».

Εντυπωσιάζει ακόμη ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ σε άλλο δημοσίευμα του τον Νοέμβριο του 2019 αναρωτιόταν γιατί δεν έχει εξιχνιασθεί κανένα από τα συμβόλαια θανάτου (σ.σ. έχουν καταγραφεί περισσότερα από 25 την τελευταία τετραετία), μιλώντας για σκοπιμότητα των αρχών ασφαλείας.

Όπως έγραφε «ποιος τολμά και ποιον συμφέρει να διαλευκάνει έστω και μία από τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις που έχουν το ανεξίτηλο χρώμα του συμβολαίου θανάτου; Και μην μας πείτε για εκείνη του Γιάννη Μακρή (σ.σ. σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2018 στη Γλυφάδα και συνελήφθησαν δύο Βούλγαροι δράστες) επειδή ακριβώς βρίσκεται πολύ έξω από το πεδίο της δραστηριότητας που σχετίζεται ή αφορά στο σύστημα. Παλιό ή νέο».



Κι ίσως η τραγική ειρωνεία ότι φαίνεται ότι έπεσε κι ο ίδιος θύμα ενός παρόμοιου εγκληματικού σχεδίου από ποινικούς που διαβλέπουν την αδυναμία της ΕΛ.ΑΣ. να εξιχνιάσει έστω μία από αυτές τις αλλεπάλληλες οργανωμένες δολοφονίες.

Αυτοί είναι οι δολοφόνοι του δημοσιογράφου – Δείτε βίντεο και φωτογραφία

Νέο βίντεο και φωτογραφικό υλικό, αποκαλύπτει τους δυο δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον Γιώργο Καραϊβάζ, το μεσημέρι της Παρασκευής, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Από το βίντεο, αλλά και τη φωτογραφία που είναι το μοναδικό μέχρι στιγμή καθαρό «καρέ» που έχει στα χέρια της Αστυνομία και αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα», προκύπτουν νέα δεδομένα μέσα και από τις αναλύσεις του υλικού από κάμερες της περιοχής που έχουν στη διάθεση τους οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που αποκάλυψαν στο «Πρώτο Θέμα» οι έμπειροι αστυνομικοί συντάκτες Δημήτρης Πώποτας και Άρια Καλύβα, ο οδηγός του μαύρου Beverly έχει τα εξής χαρακτηριστικά: Είναι μικρόσωμος, φοράει λευκό κράνος με φιμέ τζάμι, μαύρο μπουφάν, τζίν παντελόνι και σκούρα παπούτσια.

Ο συνεπιβάτης και εκτελεστής του δημοσιογράφου, είναι σωματώδης με ιδιαίτερα γυμνασμένα πόδια, μπλέ σκούρο στρατιωτικό παντελόνι, χακί μπουφάν με κουκούλα, σκουρόχρωμα παπούτσια, μαύρο σκούφο και μαύρη μάσκα για τον κορωνοϊό. Στο σημείο έφθασαν δέκα λεπτά πριν τον δημοσιογράφο και περίμεναν να παρκάρει το αυτοκίνητο για να κατέβει και να τον εκτελέσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ:

https://www.youtube.com/watch?v=irT4PLJ2Zxg

https://www.youtube.com/watch?v=6VlE_LVu3M8&t=5s

https://www.megatv.com/2021/04/11/vinteo-ntokoumento-aytoi-einai-oi-dolofonoi-tou-giorgrou-kraivaz/ 

Οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών εκτιμούν ότι υπήρχε μια δεύτερη ομάδα που παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο και ενημέρωνε τους εκτελεστές για το δρομολόγιο που ακολουθεί.

Στο μαύρο τζιπ του Γιώργου Καραιβάζ η κηδεία του οποίου τελέστηκε σήμερα Κυριακή στις 15:00, στο χωριό του, την Καλλίφυτο Δράμας, εκεί όπου γεννήθηκε, δεν φαίνεται να είχε τοποθετηθεί σύστημα GPS, ενώ δεν έχει εντοπιστεί και το μαύρο Beverly που το ντουέτο των δολοφόνων χρησιμοποίησαν για την εκτέλεση του. Δεν αποκλείουν, είτε να το έχουν αφήσει σε κάποιο σημείο και να μην έχει εντοπιστεί, είτε να είναι ιδιόκτητο ακόμη και να το έχουν ενοικιάσει.

Το «λάθος» των δολοφόνων

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις κινήσεις τους φαίνεται πως κάποιος τους ενημερώνει ότι πλησιάζει το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου. Πλέον αυτό που μένει να εξακριβώσουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είναι εάν υπήρχαν συνεργοί στο έγκλημα.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ οι αξιωματικοί που ανέλαβαν την υπόθεση γνωρίζουν το δρομολόγιο διαφυγής τους μετά τη δολοφονία. Όλα δείχνουν ότι αυτή έγινε μέσω της οδού Γρανικού και από την οδό Παπανδρέου κατευθύνθηκαν προς το Άνω Καλαμάκι. Από εκεί πέρα είναι σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών για την υπόλοιπη, καθώς και εάν εγκατέλειψαν κάπου το μηχανάκι και άλλαξαν όχημα, με το οποίο μετέβησαν και στον τελικό προορισμό τους.

Την ίδια ώρα, σε αποστειρωμένο χώρο της Δίωξης Εγκληματολογικών Ερευνών έχει μεταφερθεί το αυτοκίνητο του άτυχου δημοσιογράφου καθώς οι Αρχές θα εξετάσουν ενφελλεχώς το ενδεχόμενο οι δολοφόνοι του να είχαν τοποθετήσει gps tracker στο όχημα ώστε να είναι σε θέση να γνωρίζουν επ’ ακριβώς τις κινήσεις του και άρα την ακριβή ώρα άφιξής του στο σημείο ώστε να πραγματοποιήσουν την επίθεση.

Στελέχη της Ασφάλειας αναφέρουν χαρακτηριστικά πως το αμάξι “θα γίνει βίδες” για να ακτινογραφηθεί. Σε περίπτωση που το σενάριο αυτό επιβεβαιωθεί οι έρευνες των Αρχών θα επεκταθούν σε καταστήματα από τα οποία μπορεί κανείς να προμηθευτεί ανάλογες συσκευές ενώ δεν θα ήταν απίθανο έτσι να εντοπιστούν ακόμη και τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιήθηκαν για την εγκατάσταση της σχετικής εφαρμογής και τον έλεγχο των δεδομένων που μεταδίδει. 

Πιθανόν από το εξωτερικό οι εκτελεστές

 Οι επιτελείς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής δεν αποκλείουν οι εκτελεστές του δημοσιογράφου να ήρθαν στη χώρα μας από το εξωτερικό. Δηλαδή να πρόκειται για «πληρωμένους» εκτελεστές που έβαλαν την «υπογραφή» τους στο συμβόλαιο θανάτου του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ξεκινούν οι καταθέσεις

Από εκεί και πέρα, οι κύκλος των καταθέσεων έχει ήδη ανοίξει. Πρώτα θα μιλήσουν πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του δημοσιογράφου. Τα μέλη της οικογένειας του Γιώργου Καραϊβάζ θα κληθούν να καταθέσουν για το εάν ο δημοσιογράφος δεχόταν απειλές για τη ζωή του ή εάν υπήρχε κάτι που τον προβλημάτιζε. Παράλληλα θα κληθούν να καταθέσουν και πρόσωπα από το επαγγελματικό του περιβάλλον.

Το δεύτερο σκέλος των ερευνών αναμένεται να εστιάσει στα κινητά και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Γιώργου Καραϊβάζ.  Η εντολή που έχει δοθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια είναι να γίνει όπως προαναφέραμε ανάκτηση όλων των δεδομένων που μπορεί να έχουν διαγραφεί.

Παράλληλα, οι Αρχές πρόκειται να ζητήσουν να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο με σκοπό να ερευνηθούν τα τηλέφωνα που ήταν ενεργοποιημένα γύρω από τον τόπο της δολοφονίας την ώρα της εκτέλεσης του δημοσιογράφου. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν βέβαιο ότι οι εκτελεστές έλαβαν τηλεφώνημα από συνεργό τους ο οποίος παρακολουθούσε τον Γιώργο Καραϊβάζ. Ακόμη προσπαθούν να πάρουν πληροφορίες από περίοικους οι οποίοι μπορεί να γνωρίζουν οτιδήποτε χρήσιμο που θα τους βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης. 



 

Τον δολοφόνησαν με 10 σφαίρες – Τι λέει η ιατροδικαστική έκθεση

Δέκα σφαίρες από τις 13 που έριξαν οι δυο δράστες, δέχτηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ, τη στιγμή που βγήκε από το αυτοκίνητό του και κατευθυνόταν προς το σπίτι του, το μεσημέρι της Παρασκευής. Από αυτές, η μια χτύπησε στην αριστερή του παλάμη, μια στο λαιμό, δυο στο κεφάλι και έξι στο στήθος του άτυχου δημοσιογράφου, ο θάνατος του οποίου ήταν ακαριαίος. Άλλες τρεις σφαίρες χτύπησαν στο όχημά του.

Νωρίτερα, η βαλλιστική που ολοκληρώθηκε, έδειξε πως το 9αρι όπλο, με το οποίο οι δυο δράστες σκότωσαν εν ψυχρώ τον δημοσιογράφο, ήταν «καθαρό», δεν είχε χρησιμοποιηθεί ξανά σε ανάλογο περιστατικό.

Το οργανωμένο έγκλημα πίσω από τη δολοφονία – Οι εκτιμήσεις της αστυνομίας και το «λάθος» των δολοφόνων

«Πίσω από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, κρύβεται αυτό που λέμε οργανωμένο έγκλημα. Η επιλογή του δημοσιογράφου είχε συμβολικό χαρακτήρα και ήταν ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες, ακόμη και την ίδια την Αστυνομία που λέει ότι μπορούμε να χτυπάμε όποτε θέλουμε, όποιον θέλουμε και κανείς δεν μπορεί να μας αγγίξει.

Η αφορμή για να τον επιλέξουν ίσως κρύβεται πίσω από τα κείμενα ή τα ρεπορτάζ που έκανε και για αυτό τα ξεσκονίζουμε για να αποκαλύψουμε τους δράστες. Στη δολοφονία του Γιώργου Καραιβάζ, έκαναν ένα μεγάλο λάθος. Έστρεψαν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους και πλέον είμαστε υποχρεωμένοι να εξιχνιάσουμε σύντομα την υπόθεση».

Με αυτά τα λόγια αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που έχει άριστη γνώση της υπόθεσης, αποκαλύπτει στο «Πρώτο Θέμα» την πρώτη ανάλυση για το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την εκτέλεση του δημοσιογράφου.

Η υπόθεση, έχει αναχθεί σε πρώτη προτεραιότητα της ΕΛ.ΑΣ, ενημερώθηκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και όπως διαβεβαίωσε ο κ. Χρυσοχοίδης εξερχόμενος «με εντολή του πρωθυπουργού θα επισπευσθούν οι διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ειδεχθές έγκλημα και η ελληνική αστυνομία θα βρει σύντομα τους ενόχους και θα τους στείλει στη δικαιοσύνη». Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, από τη βαλλιστική εξέταση στους 13 κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο, το 9άρι είναι καθαρό και δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλο χτύπημα.

Βαλλιστικός αναλυτής: «Ήταν επαγγελματίες δολοφόνοι»

«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου αλλά και στην δημοσιογραφική οικογένεια. Τον γνώριζα δημοσιογραφικά. Έδινε την προσέγγιση ενός ανθρώπου ήρεμου, χαμηλών τόνων και δεν μπορούσα ποτέ να διανοηθώ ότι θα είχε αυτή την κατάληξη», ανέφερε ο βαλλιστικός αναλυτής Γιώργος Ραυτογιάννης και συνέχισε λέγοντας πως «όταν δολοφονείται ένας δημοσιογράφος με αυτή την άνανδρη και άγρια επίθεση, που όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα πληρωμένο συμβόλαιο, είναι προφανές ότι κάποιος έχει ενοχληθεί. Είτε με κάτι που ήδη έχει δημοσιεύσει είτε από κάτι που ερευνούσε και θα δημοσιοποιούσε στο μέλλον. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ήταν ακριβώς αλλά σίγουρα ενόχλησε κάποιους».

Όσον αφορά για την επιλογή της ώρας που έγινε η υπόθεση ο ίδιος τόνισε ότι «το μεσημέρι ενδεχομένως παρέχει και μια καλύτερη κάλυψη σε έναν επαγγελματία δολοφόνο. Όταν έχει κάποιος προετοιμαστεί με μεθοδολογία το μεσημέρι του παρέχει καλύτερη κάλυψη και πετυχαίνει αιφνιδιασμό γιατί το μεσημέρι με την κίνηση δεν μπορεί να φανταστεί κανείς τέτοια εξέλιξη. Αυτό αν το αντιστρέψουμε είναι και η κάλυψη των δραστών. Το βράδυ μπορεί και το θύμα να ήταν πιο προσεκτικό και να μην μπορούσαν να προσεγγίζουν πολύ εύκολα».

Σχετικά με τους κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο ο κ. Ραυτογιάννης εξήγησε ότι «έχουν αλλάξει τα στοιχεία με αυτά που υπήρχαν τις πρώτες ώρες. Αυτή τη στιγμή ενισχύεται η εγκληματική ενέργεια από μια οργανωμένη ομάδα. Ένα συμβόλαιο θανάτου. Τον προσέγγισαν από πολύ κοντά, χρησιμοποίησαν ένα 9αρι πιστόλι με σιγαστήρα τον σκότωσαν. Ο υπόκωφος θόρυβος που ακούστηκε ήταν από τους κάλυκες, ήταν σαν να κλείσιμο μιας πόρτας ή μιας εξάτμισης που κάνει μεγάλο θόρυβο».

«Το ότι δεν έχει βρεθεί η μηχανή μέχρι τώρα μας δημιουργεί ερωτηματικά. Συνήθως οι δράστες σε τέτοιες περιπτώσεις εγκαταλείπουν το όχημα πλησίον του χώρου και από εκεί έχουν ένα δεύτερο όχημα διαφυγής. Κάτι τέοιο μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί. Είναι νωρίς όμως να μπούμε σε αυτή την ανάλυση. Κανείς που προβαίνει σε τέτοια ενέργεια δεν ρισκάρει να μετακινηθεί με το ίδιο όχημα για μεγάλη απόσταση. Άρα είναι κάτι που είναι εξεταστέο από τις αρχές», κατέληξε. 

Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας για την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου

Για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ μίλησε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος περιέγραψε πώς έζησε την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του στον Άλιμο το μεσημέρι της Παρασκευής.

«Έχουμε πλάτη το συμβάν, είναι μπροστά μας δύο παρκαρισμένα αμάξια, δε βλέπουμε το σκουτεράκι που ερχόταν, ακούμε όμως έναν ήχο χαρακτηριστικό που θύμισε εξάτμιση που σκάει. Γυρίζουμε και κάνουμε δύο βηματάκια πιο κοντά να δούμε τι γίνεται», αναφέρει χαρακτηριστικά στην κάμερα του ΣΚΑΪ.

Ο ίδιο μάρτυρας εμφανώς σοκαρισμένος λέει ότι μια εικόνα έχει εντυπωθεί μόνο στο μυαλό του. «Ένας άντρας με χακί έχει προτεταμένο το χέρι και το όπλο. Στην άκρη του όπλου υπάρχει ένα πράγμα σαν σιγαστήρας. Σημαδεύει και ρίχνει στο θύμα. Και ακούμε συνέχεια αυτούς τους κρότους. Εγώ άκουσα τουλάχιστον 5-6 φορές», καταλήγει.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

https://www.youtube.com/watch?v=8A6Yj2yyYJ0&feature=emb_logo

ΝΕΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.! ΚΑΤΑΔΙΩΞΑΝ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΙΒΑΖ ΣΤΟΝ ΚΗΦΙΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΑΣΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ;

Καταδίωξη θρίλερ λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ συνέβη χθες στον Κηφισό όπου το σκούτερ χαμηλού κυβισμού στο οποίο επέβαιναν δύο ύποπτοι κατάφερε και ξέφυγε από τις μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, σύμφωνα με το sputkniknews.gr.

Συγκεκριμένα, χθες οι κάτοικοι της περιοχής περιέγραψαν στην Αστυνομία πως οι δράστες της εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ επέβαιναν σε ένα σκούρο σκούτερ και πως ο άνδρας που τράβηξε το πιστόλι και πυροβόλησε τον δημοσιογράφου, φορούσε στρατιωτική φόρμα.

Μηχανάκι παρόμοιο με αυτό της περιγραφής των κατοίκων, εντοπίστηκε λίγο αργότερα να κινείται στον Κηφισό. Ακολούθησε καταδίωξη από ομάδα ΔΙΑΣ, αλλά ο οδηγός της μηχανής κατόρθωσε να εξαφανιστεί στα στενά προς Άγιας Άννης, στο Ρέντη.

Λίγη ώρα αργότερα, άλλη ομάδα αστυνομικών κατάφερε να εντοπίσει το μηχανάκι στην ίδια περιοχή. Στο σκούτερ επέβαινε ένα άτομο το οποίο και προσήχθη στην Ασφάλεια. Τελικά αποδείχθηκε πως ο προσαχθής δεν επέβαινε στο σκούτερ που αρχικά καταδίωξαν οι άνδρες της ΔΙΑΣ στον Κηφισό και αφέθηκε ελεύθερος.

Επέβαιναν οι εκτελεστές στο μηχανάκι που καταδίωξαν οι αρχές; Ίσως δεν μάθουμε ποτέ αν έχουμε ακόμη ένα φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. του κ. Μιχ. Χρυσοχοίδη.

ΣΟΚΑΡΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΟΥ: “ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΜΕ…”

Πολλαπλά ήταν τα τραύματα από σφαίρες που προκάλεσαν οι σφαίρες που δέχθηκε ο δημοσιογράφος  Γιώργος Καραϊβάζ στη δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι του.



Συγκεκριμένα, η ιατροδικαστής εντόπισε ότι έξι σφαίρες χτύπησαν στο θώρακα, μια στο λαιμό, δύο σφαίρες στο κεφάλι ενώ η μια που βρέθηκε στην παλάμη προφανώς προέρχεται από σπασμωδική κίνηση του δημοσιογράφου –αντίδραση τη στιγμή που αιφνιδιάστηκε από το δράστη.

Πρωί του Σαββάτου από τις αρμόδιες Αρχές και μετά την πρώτη βαλλιστική, φάνηκε πως το 9αρι όπλο, με το οποίο οι δυο δράστες σκότωσαν εν ψυχρώ τον δημοσιογράφο, ήταν «καθαρό», δεν είχε χρησιμοποιηθεί ξανά σε ανάλογο περιστατικό.

Παράλληλα, οι κάλυκες που έχουν βρεθεί στο σημείο της δολοφονίας, είναι 13.

Οι Αρχές πρόκειται ωστόσο να το επανεξετάσουν για να επιβεβαιώσουν αποτέλεσμα ότι το 9άρι πιστόλι είναι «καθαρό».

Σημειώνεται πως πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που δεν εξέπληξε τους αστυνομικούς, που από την πρώτη στιγμή περίμεναν ότι οι εκτελεστές θα χρησιμοποιούσαν όπλο που δεν είχε εμπλακεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΙΒΑΖ: «Πλησίασε ο γιος του ανάμεσα από τους αστυνομικούς για να…»

Μια ασύλληπτη τραγωδία ζουν από χθες το μεσημέρι η σύζυγος και ο γιος του Γιώργου Καραϊβάζ. Ο δημοσιογράφος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αδίστακτων δολοφόνων που του είχαν στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Για τις εφιαλτικές στιγμές που ακολούθησαν τη στυγερή δολοφονία μίλησε στον Alpha ο Πέτρος Καρσιώτης, στενός φίλος του Γιώργου Καραϊβάζ και νονός του παιδιού του.

«Έχω βαφτίσει το παιδί του, είναι τώρα 21 ετών. Ένα χρυσό παιδί με σοφό μυαλό, καθοδηγητής που έδινε συμβουλές και σε μένα. Έχει καθαρό μυαλό, μια άλλη προσέγγιση. Σπουδάζει στο Πολυτεχνείο.



Το παιδί μαζί με την μητέρα ήταν στο σπίτι και περίμεναν τον πατέρα χτες το μεσημέρι και δεν είχαν αντιληφθεί… Είχε τη μοναδική ελπίδα, όταν άκουσε ότι κάτι έχει συμβεί με έναν άνθρωπο και πλησίασε μέσα από τους αστυνομικούς για να δει τα ρούχα που φορούσε, είχε την ελπίδα ότι δεν είναι ο μπαμπάς του. Είχε την ελπίδα ότι δεν θα δει τα ρούχα του πατέρα του. Οι αστυνομικοί έκαναν τα πάντα για να μην τον δουν εκείνη την ώρα. Ήταν αμέριμνοι, και η σύζυγός του και ο Δημήτρης, το παιδί, επάνω στο διαμέρισμα και τον περίμεναν όπως κάθε μεσημέρι μετά την τηλεοπτική εκπομπή», αποκάλυψε ο Πέτρος Καρσιώτης.

Το άκρον άωτον της συμπτώσεως!… ΔΥΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ  ΚΑΤΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟ.ΠΟ.

Αξίζει να αναφερθεί πως πριν από λίγους μήνες είχε καταγραφεί η απόπειρα δολοφονίας έξω από το σπίτι του μάλιστα, εναντίον του μαχητικού και αποκαλυπτικού δημοσιογράφου Στέφανου Χίου.

Υπενθυμίζεται πως το 2010 δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας, κάτω από το σπίτι του, στην Ηλιούπολη.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και το 2010 και πέρυσι αλλά και τώρα ήταν και είναι το ίδιο πρόσωπο… Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Τρομερή πάντως η σύμπτωση… 

Ψάχνουν πάλι τον Στέφανο Χίο με αφορμή το Σαββατιάτικο πρωτοσέλιδο του “ΜΑΚΕΛΕΙΟ”. 

Παραγγελία με την διαδικασία του αυτοφώρου έδωσε στη Κρατική Ασφάλεια ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελος Ιωαννίδης για δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό», του Στέφανου Χίου που αναφέρει ότι κλείνουν οι τράπεζες και τα super market λόγω του κορονοϊού…

Η Eισαγγελεία με μία πρωτοφανή και περίεργη ενέργεια ζητά από την Κρατική Ασφάλεια να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για το δημοσίευμα της εφημερίδας, αναφορικά με το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα και να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες με την διαδικασία του αυτοφώρου σε βάρος του εκδότη του εντύπου και του συντάκτη του επίμαχου κειμένου.

Ο Στέφανος Χίος αναζητείται στα πλαίσια του αυτοφώρου…



ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ:

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα άρθρο 191: 

« 1. Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς της σχέσεις, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή. 

 


2. Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος της πράξης της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας».

Η Εισαγγελία λοιπόν άσκησε αυταπάγγελτα δίωξη στον Στέφανο Χίο, γιατί στο χθεσινό πρωτοσέλιδό του, δείχνει ευθύνες στο Μαξίμου. Και διερωτώμεθα τώρα εμείς οι αδαείς… Δε θα έπρεπε η Εισαγγελία να τον καλέσει να καταθέσει γι αυτό; Να της πει τι στοιχεία έχει γι αυτά που γράφει η εφημερίδα; Γνωρίζει αλήθεια η Εισαγγελία ποιος σκότωσε τον Γιώργο Καραϊβαζ και ασκεί δίωξη σε δημοσιογράφο που μάλιστα είχε δεχθεί ο ίδιος δολοφονική επίθεση με τα ίδια χαρακτηριστικά, για διασπορά ψευδών ειδήσεων; Τι είναι αυτά τα πρωτάκουστα πράγματα; Ποιος είχε αυτή την φαεινή ιδέα; Ότι και να πούμε λίγο θα είναι…

Εκτός και αν για τους αρμόδιους ο Χίος φταίει για όλα!…

ΕΣΗΕΑ: Ποιος ήταν ο Γιώργος Καραϊβάζ: Η διαδρομή του στη δημοσιογραφία!

Με ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και το παιδί του Γιώργου Καραϊβάζ και ζητεί τη διαλεύκανση της στυγνής δολοφονίας του.

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών γνωστοποιεί πως ενημέρωσε τη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, από τις οποίες ζήτησε στήριξη προς τους Έλληνες δημοσιογράφους.

Η ΕΣΗΕΑ ζητεί τη διαλεύκανση της στυγνής δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ

«Επείγον μήνυμα προς τη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων απέστειλε νωρίτερα η ΕΣΗΕΑ, ζητώντας την εκ μέρους τους στήριξη των Ελλήνων δημοσιογράφων, που συγκλονισμένοι αντιμετωπίζουν την τραγική είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ».

Ποιος ήταν ο Γιώργος Καραϊβάζ

«Ο Γιώργος Καραϊβάζ γεννήθηκε στην Καλλίφυτο της Δράμας, τον Νοέμβριο του 1968. Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο, μετεγκαταστάθηκε στην Αθήνα και από πολύ νωρίς άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Η πρώτη του δημοσιογραφική εργασία ήταν στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα», το 1989, στην οποία εργάστηκε έως το 1996, ως αστυνομικός συντάκτης. Στη συνέχεια απασχολήθηκε, πάντοτε στο αστυνομικό ρεπορτάζ, σε πολλά Μέσα Ενημέρωσης, όπως στον Ρ/Σ «ΠΛΑΝΕΤ», σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, στην εφημερίδα «Εξουσία», στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και επί πολλά χρόνια στον τηλεοπτικό σταθμό «ANTENNA».



Από το 2017 εργαζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR», ως αστυνομικός συντάκτης στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», καθώς, επίσης, είχε δημιουργήσει και τη δική του ειδησεογραφική ιστοσελίδα, το www.bloko.gr, με θέματα σχετικά με το αστυνομικό ρεπορτάζ.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν από τους πιο έμπειρους αστυνομικούς συντάκτες στο χώρο και υπηρετούσε τη δημοσιογραφία με ήθος και ακεραιότητα για περισσότερα από 25 χρόνια. Η άποψή του ήταν πάντοτε ψύχραιμη και έχαιρε της εκτίμησης των συναδέλφων του.

Η είδηση της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του έχει αναστατώσει όχι μόνο τη δημοσιογραφική οικογένεια αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ενώ κοινό και έντονο είναι το αίτημα να βρεθούν το γρηγορότερο οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στο μονάκριβο παιδί του και παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με τη διαλεύκανση του στυγνού αυτού εγκλήματος με αγωνία».

Ο Καραϊβάζ «μιλά» και δείχνει το δρόμο στους συναδέλφους του: «Μη φοβηθείτε και μη σταματάτε. Να γίνετε πολλοί»! Το μήνυμα-σοκ της οικογένειας!

Μπορεί να συγκλονίστηκε ο δημοσιογραφικός και πολιτικός κόσμος εντός αλλά και εκτός Ελλάδος από την άγρια δολοφονία του μέρα μεσημέρι έξω από το σπίτι του, όμως, ο πόνος είναι μεγαλύτερος για την οικογένεια και τους πιο δικούς του ανθρώπους.

Ο καλός φίλος του Γιώργου Καραϊβάζ και συνεργάτης του στην ιστοσελίδα Bloko.gr, Μανώλης Ασαριώτης μετέφερε συγκινημένος στον αέρα της εκπομπής του ΑΝΤ1 «Πρωινοί τύποι» το μήνυμα της οικογένειας του αδικοχαμένου δημοσιογράφου. Ένα μήνυμα συγκλονιστικό που δίνει την απόκοσμη αίσθηση σαν να «μιλά» ο δημοσιογράφος και να δείχνει στους συναδέλφους του μια κατεύθυνση για το τι πρέπει να κάνουν μετά τη δολοφονία του:

“Αυτό που μου ζητήθηκε από την οικογένεια να μεταφέρω είναι ότι θα ήθελαν οι δικοί του άνθρωποι η εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ να μην γίνει αφορμή οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι να φοβηθούν και να σταματήσουν το ερευνητικό τους έργο, αλλά αντίθετα να γίνουν περισσότεροι αυτοί που θα προσπαθούν και θα αναζητούν την αλήθεια και την πραγματικότητα. Αυτό θα ήταν μεγάλη ικανοποίηση για την οικογένεια του Γιώργου και τους αδελφικούς φίλους του, που ακόμα είμαστε σε σοκ”…

Ας δούμε όμως τώρα μερικά αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του Γιώργου Καραιβάζ

Αποκάλυψη Γιώργος Καραϊβάζ: Όταν ο δημοσιογράφος ανέλυε το χάρτη της ελληνικής μαφίας

Ο Γιώργος Καραιβάζ δεν είχε διστάσει στο παρελθόν να αναλύσει τον χάρτη της «Ελληνικής μαφίας» σε μία από τις τηλεοπτικές του παρουσίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:

https://www.dailymotion.com/video/x80j460



 

Τι αποκάλυπτε ο Γιώργος Καραϊβάζ για το κύκλωμα διαφθοράς, τον Λιγνάδη και Μαφία:

Η έκρηξη οργής του Γιώργου Καραϊβάζ για το κύκλωμα διαφθοράς και τον τρόπο που προσπαθούσαν να τον εμπλέξουν. Να σημειωθεί ότι ο δολοφονημένος δημοσιογράφος είχε κάνει και δύο τρανταχτές αποκαλύψεις πρόσφατα, μία για την υπόθεση Λιγνάδη, όπου δεν είχε γίνει έφοδος και έλεγχος στο σπίτι και τα ηλεκτρονικά μέσα που χρησιμοποιούσε ο προφυλακισμένος σήμερα σκηνοθέτης, αλλά έχει αποκαλύψει και το σκάνδαλο με την φύλαξη του παρουσιαστή που σήμερα παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης

Το mega culpa του κ. Ρουμπάτη, η καταγγελία που θάφτηκε το 2018, η συγκάλυψη της και … η αποκάλυψη η δική μας…

Στις 5 Μαΐου του 2018, γράφαμε για το mega coulpa του τότε διοικητή της ΕΥΠ κ. Γιάννη Ρουμπάτη, αναφορικά με την πρόσκληση διευθυντικών στελεχών εφημερίδων για να εξιστορήσει μια σε βάρος του υπό εξύφανση σχεδίου σπίλωσης και φαλκίδευσης της προσωπικής του υπόστασης. 

Και τότε θέσαμε κάτι απλό στη λογική και στην ερμηνεία βασικό ερώτημα, για τον εξ’ απορρήτων εθνικό σύμβουλο του τότε πρωθυπουργού, καθώς κι εθνικού ωτακουστή μας. Δεν γνωρίζαμε πάντως, ότι σε αυτό που χαρακτηρίσαμε ως προσωπικού χαρακτήρα ζητήματα αντιπαράθεσης, υπήρχε και αυτό της σεξουαλικής κακοποίησης. Γνωρίζουμε ωστόσο πως για τον φορέα της καταγγελίας είχε προηγηθεί οργανωμένο σχέδιο εμφάνισης του ως ατόμου ανεξέλεγκτα τυχοδιωκτικού που εμπορεύεται τα πάντα για την ατομική ανέλιξη. Ουδέν κατά τα φαινόμενα ψευδέστερο αυτού.

Εκείνη η καταγγελία που εξετάστηκε από την ασφάλεια, τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, με παράθεση στοιχείων, φωτογραφιών, απειλητικών κι εκβιαστικών μηνυμάτων, θάφτηκε. Και το ερώτημα είναι γιατί; Κάποιοι πολίτες είναι πιο πολίτες, ή μήπως ο κ. Ρουμπάτης ως εκ της θέσης του, είχε πολλά να προσάψει σε γούνες και γουνάκια πολλών από τον ελεγκτικό μηχανισμό του κράτους και το συστημικό πολιτικό σχηματισμό του; Κι αυτό το γνωρίζουν καλύτερα από εμάς πληθώρα αξιωματικών που είδαν τη σταδιοδρομία τους να κόβεται στα δύο, μέσα από αυθεντικές ή μη απομαγνηματοφωνημένες συνομιλίες τους. 

Κάπως έτσι μπήκαμε κι εμείς στο κάδρο των υπόπτων συμμετοχής σε κύκλωμα διαφθοράς της αστυνομίας. Γιατί η κριτική ενοχλεί και όταν υπάρχει φωνή εκτός πεδίου ελέγχου, πρέπει αν μη τί άλλο να φιμώνεται. Κι αν πάλι δεν φιμώνεται, να διώκεται και ν’ αποπειράται ο διασυρμός της. Αποτελεί τη μέγιστη τιμή μας σε όλη τη διαδρομή μας στη δημοσιογραφία, που μπόρεσε να επιδαψιλεύσει κάποιος και όλοι όσοι θ’ ακολουθήσουν. 



Διαβάστε τί γράφαμε το Μάιο του 2018:  

Ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης διαθέτει τη φήμη του αριστοτέχνη στα επικοινωνιακά ζητήματα και άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή του από τον Ανδρέα Παπανδρέου για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου την περίοδο 1987- 1988, ενώ από το 1981 ήδη, την κυβερνητική  αφετηρία του ΠΑΣΟΚ, υπήρξε ειδικός σύμβουλος του Ανδρέα σε θέματα των διεθνών ΜΜΕ.

Πως όμως ένας τόσο μεγάλος αρτίστας στα επικοινωνιακά υπέπεσε σε τόσο mega coulpa; Γιατί η συνάθροιση στην Κατεχάκη δημοσιογράφων πρώτης γραμμής και η εξομολόγηση περί υπονόμευσης του ίδιου και της ΕΥΠ, προδίδει σύγχυση και απώλεια ψυχραιμίας.

Κι αυτό γιατί όταν καταγγέλλει σχέδιο υπονόμευσης ή αποσταθεροποίησης αποκαλύπτοντας μάλιστα συγκεκριμένες διευθύνσεις και κατευθύνσεις, το πρώτο που όφειλε να ξεκαθαρίσει είναι, όχι την προέλευση της όποιας ασύμμετρης εναντίον του ίδιου ή της υπηρεσίας που διευθύνει απειλής, αλλά το γιατί αυτή η απειλή και όλα όσα κατά τον ίδιο επίκειται να δημοσιευθούν, αποτελούν μυθεύματα και σπέκουλα.

Δεν μπαίνουμε στην ουσία των αυτο-καταγγελιών και ειδικά στο σκέλος που αφορά σε προσωπικού χαρακτήρα ζητήματα. Είναι έξω από κάθε ορισμό και αυτοκαθορισμό της δεοντολογικής και αξιακής προσέγγισης μας σε θέματα αυτού του είδους. Όταν όμως καταγγέλλεις, η πρώτη χρεοφειλή είναι η απόδειξη πως πρόκειται για απροκάλυπτη σπέκουλα συνοδευόμενη με υπόδειξη στο που βρίσκεται το κάρφος και που η φενάκη της υπόθεσης και όχι εκφράσεις μέσα από το έρκος των οδόντων που συνιστούν γενικόλογες αοριστίες ως πρόπλασμα ενός κατασκοπευτικού θρίλερ.

Το αποτέλεσμα του αθυρματικού λόγου είναι το σαμποτάρισμα, η υπονόμευση και η φαλκίδευση του είδους που σπεύδεις υποθετικά να προασπίσεις. 

Γνωρίζει η ΚΥΠ τους δολοφόνους των Παπαχρήστου- Μάλαμα; “Όχι ρε φίλε…”

Οταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αγκάλιασε τον διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη. Φωτογραφία αρχείου



“Όχι ρε φίλε…”. Οι τελευταίες λέξεις του Σπύρου Παπαχρήστου πεσμένος αιμόφυρτος και ψυχοραγώντας, στο κατώφλι της ταβέρνας στην Παιανία.Και μπορεί να ήταν η “αγαπημένη” του φράση ως εκδήλωση απέναντι σε κάθε είδους ανακήψαντος συναισθήματος, εξακολουθεί ωστόσο να προκαλεί απορίες. Τη λες την ώρα του θανάτου σου; 

Απορία δεύτερη. Έστειλε ο Καραγιάννης, στον οποίο αποδίδονται άνω της δεκάδας οργανωμένες παγίδες θανάτου με καλάσνικοφ και βαριά πιστόλια, πληρωμένο δολοφόνο με … 22άρι;  

Για τον Δημήτρη Μάλαμα, τα έχουμε ήδη γράψει. Αλλαγή σκυτάλης στο σύστημα, αστυνομικοί συνοδοί που τον άφησαν ακάλυπτο και “απαλλοτριωμένα” κινητά. Σε ποιον άραγε κατέληξαν τα 3 τηλέφωνα του τα οποία πήραν οι αστυνομικοί; Πώς και γιατί ενώ αποχωρούσε από το σύστημα, η ΚΥΠ τον “βρώμισε” κατά τη συντεχνιακή διάλεκτο, καθιστώντας τον στόχο για τις κάννες της μαφίας; Μήπως με χαρακτήρα “αδιαβάθμητα” στην ίδια την ΚΥΠ; Και φυσικά δεν μιλάμε για το όλον της ΚΥΠ. Κύριοι Ρουμπάτη, Δενέκο και Λιούκα, έχετε την παραμικρή γνώση;

Πώς είναι δυνατό ν’ “αποσυρθούν” οι δύο βασικοί ερευνώμενοι χωρίς ν’ αντληφθείτε το παραμικρό; Ποιος εάν όχι συγκεκριμένα συμφέροντα βόλευε η θανάτωση των δύο κεντρικών προσώπων της στενής παρακολούθησης σας;  

Πάμε τώρα στην άλλη πτυχή. Υποτίθεται, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα τους, πως η ΚΥΠ είχε υπό ασφυκτικό έλεγχο, ηλεκτρονικό και με φυσική παρακολούθηση, Παπαχρήστο και Μάλαμα. Παρακάμπτουμε το γεγονός πως ειδικά ο Παπαχρήστος μέχρι ώρας θανάτου, είχε συστηματικές συναντήσεις με κορυφαίους πολιτικούς, εκκλησιαστικούς κοκ.



 

Στη διάρκεια των φυσικών παρακολούθησεων τους, δεν αντιλήφθηκαν κάποια ύποπτη κίνηση γύρω από αυτούς; Την ώρα του θανάτου τους, δεν είδαν τους βαλτούς δολοφόνους; Ποια πληροφοριακά δελτία συνέταξαν; Κύριοι Ρουμπάτη, Δενέκο και Λιούκα, έχετε την παραμικρή γνώση;

Κύριοι Ρουμπάτη, Δενέκο και Λιούκα, είδατε ποτέ τον Παπαχρήστο; Σας φωτογράφισαν μαζί του μαζί με στελέχη της ΕΛΑΣ τις ώρες που κατανέματε τα οφίτσια και “διαφθείρατε” τους ,η συνεργαζόμενους;

Κύριοι Ρουμπάτη, Δενέκο και Λιούκα, πόσοι κατά καιρούς υπουργοί δημόσιας τάξης και δικαιοσύνης ήταν ομοτράπεζοι σας με αμφιτρύονα τον Παπαχρήστο; Υπάρχουν φωτογραφίες; 

Θέτουμε κάποια ερωτήματα, από τα οποία φυσικά δεν αναμένουμε απαντήσεις προις ημάς. Το δεδομένο όμως είναι πως θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις στη δικαιοσύνη -στην οποία ειρρήσθω εν παρόδω υπήρχε που υπήρχε κλονισμός εμπιστοσύνης πόσο μάλλον τώρα- αλλά έστω κι έτσι, θα έχει ενδιαφέρον ν’ ακούσουμε τις απαντήσεις τους.



 

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για λογικές απορίες, στις οποίες απαιτούνται λογικές εξηγήσεις.

ΥΓ: Κατανοούμε πως με όλα όσα γράφουμε, απλώς … επιβαρύνουμε τη θέση μας. Ούτως ή άλλως και προφανώς γι αυτό μπήκαμε στη λίστα τους. Δεν θα αποχωρήσουμε οικειοθελώς με κανενός είδους συμβιβασμό ή υποστολή.

του Γιώργου Καραϊβάζ

Δείτε την συγκλονιστική ανάρτηση του Γ. Καραιβάζ στην ιστοσελίδα του, bloko.gr:

Η εμπλοκή μου στο κύκλωμα διαφθοράς της ΕΛΑΣ – Άει στο διάολο κρετίνοι

«Ως δημοσιογράφος, ως πολίτης και ως οντότητα, έχω μάθει να λογοδοτώ (συγνώμη για τον ενικό αναφοράς αλλά είναι αμιγώς προσωπική υπόθεση) στη συνείδηση μου και στον αναγνώστη που μου εμπιστεύεται την ενημέρωση του.



Πάνω σ’ αυτό το τρισυπόστατο της υπόστασης οφείλω πρώτα και κύρια στον εαυτό μου, ν’ απολογηθώ και να ομολογήσω, αλλά και να αιτιολογήσω την ποιότητα του τίτλου, όπως επίσης και να ζητήσω συγνώμη από τον αναγνώστη για το κουραστικό μακροσκελές του πράγματος, αλλά και πάλι περιλαμβάνει συνοπτικά όλα όσα θα ήθελα να γράψω.

Ας ξεκινήσουμε με μια παλιά υπόθεση. Η ασφάλεια και συγκεκριμένα το οργανωμένο έγκλημα, παραπέμπει τον Δημήτρη Καπέ ,με κατηγορίες περί σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Μάρτυρας υπεράσπισης του είμαι κι εγώ. Σε ερώτηση εισαγγελέα στην προδικασία, “πως εσείς δεχτήκατε να γίνεται μάρτυρας υπεράσπισης του”, η απάντηση μου ήταν η εξής: “Ως πολίτης πρώτα και κύρια και ως πολίτης με αυξημένες γνώσεις συνεπώς και υποχρεώσεις στο όνομα της δικαιοσύνης και στην απόδοση της, αρνούμαι να δεχτώ πως η αστυνομία αφενός σκευωρεί, αφετέρου αποπειράται να εξαπατήσει την ίδια τη Δικαιοσύνη”

Κάπως έτσι κινήθηκαν και οι ερωταποκρίσεις και στο δικαστήριο. Ανοίγουμε αναγκαστική παρένθεση για να πούμε πως η δημοσιογραφική σχέση με τον Δημήτρη Καπέ ανάγεται στο 1996 κι έκτοτε συνοδεύεται με σχέσεις ειλικρίνειας. Πολύ περισσότερης ειλικρίνειας απ’ ότι με επιφανείς αξιωματικούς. Το σε τί συνίστατο η απάτη της ασφάλειας έχει εξηγηθεί σε παλιότερα άρθρα μου και αν χρειαστεί θα επανέλθω.

Στο δικαστήριο, όταν τέθηκε διαθλαστικά το ίδιο ερώτημα, η απάντηση μου σχετίστηκε με την αναγωγή στη συνείδηση. Μεταξύ άλλων είχα πει ότι, “προσωπικά μπορεί να θεωρώ τον κ. Καπέ υπαίτιο διάπραξης ποικίλων όσων εγκλημάτων. Ακόμα και δολοφονιών. Δεν έχει καμία σημασία όμως το τί θεωρώ ή το τί πιστεύω εγώ, αλλά ποια στοιχεία έχει η αστυνομία και πως με αυτά μπορεί να αποδειχτεί ενώπιον σας η ενοχή. Και απ’ όσα γνωρίζω, κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί εφικτό. Επίσης, αν έγραφα αυτά που θεωρούσα ως δεδομένα, σήμερα δεν θα ήταν κατηγορούμενος ο κ. Καπές, αλλά εγώ στη θέση του κι εκείνος ως κατήγορος μου για συκοφαντία”. Επαναλαμβάνω όμως σε μορφή ρητορικού ερωτήματος, “θα διατηρήσω ήσυχη τη συνείδηση μου όταν γνωρίζω με γεγονότα και αποδείξεις ότι υπάρχει αστυνομική σκευωρία κι εγώ να σιωπώ;”.



Ποιος δημοσιογράφος θα πήγαινε να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης και δεν θα έβαζε την ουρά κάτω από τα σκέλια και μάλιστα κόντρα στην ασφάλεια, εάν είχε την οποιαδήποτε παράνομη συναλλαγή μ’ ένα κακοποιό; Αντίθετα, στο όνομα της συνείδησης μου, δημοσιοποίησα πληροφορίες που σχηματοποιούν, όχι κάποια καρτούν, αλλά ολόκληρο άτλαντα από μίκυ μάους αλλά και αυθεντικά πρόσωπα με επικοινωνίες, συναλλαγές κοκ με τον Παπαχρήστου (το τελευταίο ούτε γνώριζα, ούτε επικοινώνησα έστω και μία φορά μαζί του) και δευτερογενώς με Μάλαμα, καθιστώντας με -κατά τη συνείδηση μου- στόχο των επαγγελματιών της δολοπλοκίας. Το μόνο από σειρά δημοσιογράφων με τους οποίους οι δύο μακαρίτες είχαν στενή σχέση. Αλλά και προφανώς υπήρξα κάρφος -ο μόνος ίσως- που δεν αναπαρήγαγα αμάσητα τα αφηγήματα τους και έγραφα για τις σχέσεις της ανομίας με τη κατ’ επίφαση νομιμότητα.

Υπουργοί, κυβερνητικοί, επιχειρηματίες, απόστρατοι κι εν ενεργεία αξιωματικοί, δικαστικοί, επιχειρηματίες, εκκλησιαστική κοκ. Βρώμικο χρήμα, δολοφονίας, εκβιασμοί, μαφία. Αυτά δεν τα άκουσαν ποτέ η κ. και οι συνεργάτες πρώην αξιωματικού της ΕΛΑΣ που άκουγαν τις κασέτες και μοίραζαν κοριούς μέσα από την ΚΥΠ για να παγιδευτούν αυτοκίνητα, οι οδηγοί των οποίων βρίσκονταν αργότερα δολοφονημένοι; Δεν άκουσε ποτέ η κ. αστυνόμος συνομιλίες του Παπαχρήστου με το αφεντικό της και τ’ αφεντικά του;

Μέσα στη συνείδηση μου βρίσκονται και αυτά. Και όσοι νόμιζαν ότι με την εμπλοκή μου στην υπόθεση θα με φοβίσουν, ώστε να σταματήσω να γράφω για όλο αυτό το συνονθύλευμα της διαπλοκής, πλανώνται οικτρά. Μπορεί να να με ισοπεδώσετε ψυχολογικά, επαγγελματικά ακόμη και βιολογικά, αλλά δεν θα σας επιτρέψω να λιώσετε τη φωνή μου. Εξ’ ου και το αει στο διάολο κρετίνοι.

Ένα από τα πράγματα που δεν αντέχω και με πλήττουν θανάσιμα, είναι η “αποκάλυψη” της προμήθειας 1.000 ευρώ τον Απρίλιο του 2016 από το Δημήτρη Μάλαμα. Έναν Δημήτρη Μάλαμα που φέρεται να σκόρπιζε τα χιλιάρικα ένθεν κακείθεν, αλλά δεν υπάρχει καμία άλλη συνομιλία με τη γραμματέα του για την διανομή του μαύρου χρήματος σε κάποιο άλλο πρόσωπο. Έδωσε εντολή για παράνομη συναλλαγή στη γραμματέα του μέσω συμβατής γραμμής, μόνο για εμένα και μόνο για μία φορά. Τον καιρό που γνώριζε πως τον άκουγε και η κουτσή Μαρία και την περίοδο που κι εμείς γνωρίζαμε πως μας άκουγε η ΚΥΠ. Αλλά όπως είχα πει, “δεν έχω κάτι να κρύψουμε, οπότε καλή ακρόαση στα παλικάρια”. Τον Απρίλιο του 2016, ο Δημήτρης Μάλαμας είχε στραφεί όπως είπαμε στις νόμιμες επιχειρήσεις, δημιουργώντας το επιχειρηματικό καταπίστευμα για το τρία παιδιά του που πλέον θα έμπαιναν στο στίβο της ζωής.



Τότε ήταν που μου ζήτησε να επικοινήσω με το εμπορικό τμήμα του ΑΝΤ1 για να διαφημιστεί ως χορηγός σε πρωινή εκπομπή του καναλιού, ενώ παράλληλα συζητήσαμε την προοπτική ν’ αναλάβω την εμπορική επικοινωνία της επιχείρησης του. Δεν θυμάμαι εάν ή όχι συγκαταλέχθηκε ως χορηγός εκπομπής λόγω κόστους. Αυτό που θυμάμαι είναι πως η δική μας συζήτηση περί μελλοντικής συνεργασίας χάλασε και η προκαταβολή επιστράφηκε ως αχρεωστήτως καταβληθείσα.

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν.»

ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ!…

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr