Home ΔΙΕΘΝΗ Το ΝΑΤΟ κάνει πίσω μετά το τελεσίγραφο της Ρωσίας και αδειάζει την Ουκρανία: «Δεν είστε καν υποψήφιο μέλος!»

Το ΝΑΤΟ κάνει πίσω μετά το τελεσίγραφο της Ρωσίας και αδειάζει την Ουκρανία: «Δεν είστε καν υποψήφιο μέλος!»

by _
0 comment 174 views
Το ΝΑΤΟ κάνει πίσω μετά το τελεσίγραφο της Ρωσίας και αδειάζει την Ουκρανία: «Δεν είστε καν υποψήφιο μέλος!»
Το ΝΑΤΟ κάνει πίσω μετά το τελεσίγραφο της Ρωσίας και αδειάζει την Ουκρανία: «Δεν είστε καν υποψήφιο μέλος!»

Το ΝΑΤΟ κάνει πίσω μετά το τελεσίγραφο της Ρωσίας και αδειάζει την Ουκρανία: «Δεν είστε καν υποψήφιο μέλος!»

Παραπέμπει στις αποφάσεις της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008, όπου η συμμαχία είχε αναφερθεί απλά σε μία προοπτική αποδοχής της Ουκρανίας, αλλά είχε απορρίψει το αίτημα να λάβει η χώρα «status» υποψηφίου μέλους.


Με μεγάλη «επιφύλαξη» ανταποκρίθηκε το NATO στο αίτημα του Ουκρανού Προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι για επιτάχυνση της ενταξιακής διαδικασίας για τη χώρα του, μετάτο χθεσινό “φρένο” που έβαλαν οι ΗΠΑ στο ουκρανικό αίτημα.

Για την αποδοχή νέων μελών η Συμμαχία ακολουθεί «μία πολιτική ανοικτών θυρών» και μένει στις αποφάσεις του 2008 για μία πιθανή είσοδο της Ουκρανίας, ανέφερε εκπρόσωπος του NATO την Τρίτη. Συγχρόνως, η συμμαχία περιμένει από το Κίεβο περαιτέρω μεταρρυθμίσεις.

Εν όψει των αυξανόμενων εντάσεων με τη Ρωσία, ο Ζελένσκι είχε ζητήσει από το NATO την Τρίτη, ένα πλάνο δράσης για την πλήρη ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία. Τα πλάνα δράσης είναι σε επεξεργασία και για κράτη που ξεκίνησαν να διαπραγματεύονται την ένταξή τους αργότερα από την Ουκρανία, ακόμη και αν δεν έχει προαποφασιστεί η ένταξη αυτή. Ο Ζελένσκι ήλπιζε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «ένα πραγματικό σινιάλο προς τη Ρωσία» στην αντιπαράθεση για την Ανατολική Ουκρανία.

Το NATO δεν ανταποκρίθηκε με σαφήνεια σε αυτό το αίτημα. «Η Ουκρανία είναι ένας αξιόλογος και μακροχρόνιος εταίρος του NATO», δήλωσε ο εκπρόσωπος του NATO στο ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP. Στις αποφάσεις της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, το 2008, στις οποίες παρέπεμψε ο συγκεκριμένος αξιωματούχος, η συμμαχία είχε αναφερθεί απλά σε μία προοπτική αποδοχής της Ουκρανίας, αλλά είχε απορρίψει το αίτημα να λάβει η χώρα «status» υποψηφίου μέλους.

Η συμμαχία θα περίμενε, ότι η Ουκρανία «θα συγκεντρωθεί σε περαιτέρω εσωτερικές μεταρρυθμίσεις, στην ισχυροποίηση των δημοκρατικών θεσμών, του κράτους δικαίου και της αμυντικής της ικανότητας, ώστε να εκπληρώσει τις προδιαγραφές μίας χώρας-μέλους της συμμαχίας», ανέφερε ο εκπρόσωπος.



«Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία, συνδράμοντάς την στην ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεών της, αλλά και των ευρυτέρων μεταρρυθμίσεων που θα βοηθήσουν τη χώρα να προχωρήσει με τις ευρωατλαντικές φιλοδοξίες της».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεδομένων και των δύο τελεσιγράφων της Μόσχας έναντι της Ουκρανίας, γίνεται σαφές ότι το ΝΑΤΟ δεν προτίθεται προς ώρας να έρθει σε πλήρη ρήξη με τη Ρωσία, η οποία τις τελευταίες ημέρες έδειξε τα δόντια της.

Πηγή >> https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/976625_nato-kanei-piso-meta-telesigrafo-tis-rosias-kai-adeiazei-tin

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr