O Αμερικανός πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Βen Hodges, δήλωσε ότι η Ρωσία σκοπεύει να αποκόψει τη χώρα εντελώς από τη Μαύρη Θάλασσα με προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων μέχρι την Οδησσό.

Ο στρατηγός ε.α. πιστεύει ότι το Κρεμλίνο έχει ως στρατηγικό στόχο την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας και να συνεχίσει να πιέζει τον Ουκρανό πρόεδρο Zelensky να παίρνει αποφάσεις που είναι καλές για τη Ρωσία.

Είπε πως ο μακροπρόθεσμος στόχος της Ρωσία είναι εντελώς να απομονώσει την Ουκρανία από τη Μαύρη Θάλασσα.

«Θέλουν να φτάσουν στην Οδησσό, αποκλείοντας την Ουκρανία από την Μαύρη Θάλασσα καταλαμβάνοντας την Μαριούπολη και την Berdyansk. Αυτός είναι ο μακρινός στόχος”.

Την ίδια στιγμή ο Αμερικανός στρατηγός είπε πως οι ΗΠΑ θέλουν να συνεχίσουν να δείχνουν στη Ρωσία ότι οι στόχοι της είναι μη αποδεκτοί και ότι «η ουκρανική ανεξαρτησία μαζί με τις προσωρινώς κατεχόμενες περιοχές της Κριμαίας και του Ντόνμπας, πρέπει να αποκατασταθούν».

Ο Hodges είπε ότι η επιστροφή των περιοχών της Ουκρανίας δεν θα γίνει μέσα σε μια νύχτα αλλά θα πάρει πολύ καιρό και οι ΗΠΑ θα είναι επίμονες και υπομονετικές.

Την συνέντευξη ο Αμερικανός στρατηγός την έδωσε στο ουκρανικό UNIAN.

 

 

Ο Ουκρανός Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ruslan Khomchak είπε ότι η Ρωσία αυξάνει τα στρατεύματά της κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Η διοίκηση των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη έθεσε τα στρατεύματα σε πλήρη ετοιμότητα λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης στο Donbass και των ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας αναφέρει πως η Ρωσική Ομοσπονδία ετοιμάζεται να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία.

Το σχέδιο της Ρωσίας για επανένωση όλων των ρωσικών πληθυσμών
Η Ρωσία εάν ξεκινήσει νέα σύγκρουση στην Ουκρανία, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ άλλη επιλογή από το να φτάσει στην Οδησσό και στην Υπερδνειστερία.

Έτσι κι αλλιώς θα υποστεί κυρώσεις οπότε δεν αλλάζει κάτι πάνω σε αυτό.
Αν δεν προελάσει μέχρι την Υπερδνειστερία για να ενοποιήσει όλα τα εδάφη που περιέχουν περίπου 20 με 25 εκατομμύρια εθνικά Ρώσους, τότε τους παραδίδει στην Δύση και θα υποστεί την παρουσία ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στα σύνορά της.

Είναι δηλαδή θέμα επιβίωσης.
Αν προελάσει όχι μόνο θα ενοποιήσει ρωσικούς πληθυσμούς που θα της αποδώσουν επιπλέον ισχύ σε έκταση και δημογραφική αναζωογόνηση, αλλά ταυτόχρονα θα έχει διώξει μια εχθρική πλέον για αυτήν χώρα από την Μαύρη Θάλασσα την οποία θα ελέγχει τουλάχιστον κατά το ήμισυ.

Ταυτόχρονα θα έχει αποκτήσει εγγύτητα με τις βάσεις του ΝΑΤΟ σε Ρουμανία και Βουλγαρία τις οποίες θα έχει σε απόσταση βολής.
Επίσης, αν δεν επιτεθεί τότε καταδικάζει να δεχτούν μελλοντική επίθεση εκτός του Ντόμπας, η ίδια η Κριμαία και η Υπερδνειστερία.
Είναι στρατηγικό το ζήτημα το οποίο συνάδει με την επιβίωση της Ρωσίας. Εκτίμησή μας είναι ότι αυτό που βλέπει ο στρατηγός Hodges είναι και το μόνο που μπορεί να κάνει η Μόσχα.

Φυσικά αυτό θα σημάνει την οικονομική της αποκοπή από την Δύση και να το πούμε αλλιώς ούτε Ρώσος τουρίστας δεν θα επιτρέπεται πλέον να ταξιδεύει, αλλά αυτό το τίμημα μπορεί να αντιμετωπιστεί ακολουθώντας κοινή στρατηγική με την Κίνα προς δημιουργία ενός δικού τους συστήματος συναλλαγών και διαβίωσης.