Τους «χορεύει στο ταψί» ο Μένιος: Προσφεύγει στο ΣτΕ γιατί κινδυνεύει από την… 17Ν – Θέλει πάλι την φρουρά

Τους «χορεύει στο ταψί» ο Μένιος: Προσφεύγει στο ΣτΕ γιατί κινδυνεύει από την… 17Ν – Θέλει πάλι την φρουρά

Τους «χορεύει στο ταψί» ο Μένιος: Προσφεύγει στο ΣτΕ γιατί κινδυνεύει από την… 17Ν – Θέλει πάλι την φρουρά

Τι ζητάει ο Μένιος Φουρθιώτης από το ΣτΕ


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Μένιος Φουρθιώτης ζητώντας να ακυρωθεί ως «αντισυνταγματική» και «παράνομη»  η απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκε η φρούρησή του από αστυνομικούς!

 

Τα νέα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που είχαν αποφασιστεί για τη φύλαξη του προσφεύγοντα, και τα οποία η ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ είχε επιχειρήσει να τα κρατήσει κρυφά διαψεύδοντάς τα παράλληλα(!)  επρόκειτο να επανεξεταστούν την 19η Ιουνίου 2021. Ωστόσο, στις 31 Μαρτίου με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ άλλαξαν τα δεδομένα.

Δείτε τι ζητάει στο αίτημα του προς το ΣτΕ ο Μένιος Φουρθιώτης

Ειδικότερα, ο 36χρόνος μέσω του δικηγόρου του και Καθηγητή Πανεπιστημίου Πάνου Λαζαράτου, κατέθεσε στο ΣτΕ αίτηση και ζητάει να ακυρωθεί η από 31.3.2021 πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας που του είχαν διατεθεί, με αποτέλεσμα , όπως υποστηρίζει, να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ζωή του.

1) Τρεις αστυνομικοί και μια συνοδευτική υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα με αστυνομικό σε καθημερινή και 24ώρη βάση και

2) Αυστηρή επιτήρηση όλο το 24ώρο, όλων των χώρων εργασίας του, δηλαδή, Ρ/Σ Party F.M. 104, εφημερίδα «Αποκαλυπτικά», Τ/Σ EPSILON T.V. και Stoudio Alfa- EPSILON T.V., με περιπολίες της Αστυνομίας και της Ασφάλειας.
Τα μέτρα ασφαλείας αυξήθηκαν κατά τους ισχυρισμούς του, καθώς υπήρχε πληθώρα επιθέσεων τόσο προσωπικών όσο και στην κατοικία του, καθώς και στους χώρους εργασίας του. Ακόμη, επισημαίνει ότι υπήρξε έκρηξη βόμβας στο χώρο εργασίας του, εμπρηστική-δολοφονική επίθεση στο σπίτι του και βομβιστική επίθεση στον Τ/Σ EPSILON T.V.

 

Στην αίτηση ακύρωσης, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι η τελευταία πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. (προσβαλλόμενη) είναι αντισυνταγματική και παράνομη. Και αυτό, γιατί δεν τηρήθηκε το γράμμα της διάταξης του άρθρου 20 του Συντάγματος, αφού δεν κλήθηκε σε ακρόαση πριν την έκδοση της προσβαλλόμενης πράξης με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

Ακόμη, ισχυρίζεται ότι η επίμαχη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. πάσχει από έλλειψη αιτιολογίας, καθώς δεν αναφέρει σε ποίους κανόνες και αρχές βασίστηκε η έκδοσή της, που να δικαιολογούν την δραστική μείωση της προστασίας του Μένιου Φουρθιώτης.Την ίδια ώρα η κυβέρνηση «στριμωγμένη» από το Φουρθιώτης-gate αναφέρει ότι θα προσφύγει στον οικονομικό Εισαγγελέα  «ζητώντας», όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές « την πλήρη διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης Μένιου Φουρθιώτη».

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στο Μαξίμου: «Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη», αλλά η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις καθώς το θέμα εκτός από την ποινική έχει και την πολιτική πτυχή του.

Αυτό τόσο για την αστυνομική προστασία την οποία διέψευδε όσο και για τα όσα κατήγγειλε  ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης αναφορικά με τις απειλές και τα «μπραβιλίκια» του Φουρθιώτη στο υπουργείο Εργασία για επιδόματα των 60 και 60 χιλιάδων ευρώ που απαιτούσε ο παρουσιαστής.Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μη χάσετε απόψε στις 21:00 στο ALERT TV αλλά και στο κανάλι του pronews.gr στο  youtube την εκπομπή PRONEWS στην οποία αναλύονται και φωτίζονται άγνωστες πτυχές του Φουρθιώτης-gate.

Πηγή >> https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/976442_o-mfoyrthiotis-prosefyge-sto-ste-gia-na-epanelthei-i