Τι είπες τώρα ρε Μ@Λ@Κ@;;; Κοροϊδία στα ύψη! Μητσοτάκης προς πολίτες: Να είστε υπεύθυνοι αλλιώς θα επανέλθουν οι περιορισμοί

Τι είπες τώρα ρε Μ@Λ@Κ@;;; Κοροϊδία στα ύψη! Μητσοτάκης προς πολίτες: Να είστε υπεύθυνοι αλλιώς θα επανέλθουν οι περιορισμοί

EL.gr: Κοροϊδία στα ύψη! Μητσοτάκης προς πολίτες: Να είστε υπεύθυνοι αλλιώς θα επανέλθουν οι περιορισμοί


Γιατί πότε πάρθηκαν πίσω;;;

Κατά την έναρξη της ομιλίας του στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής προχθές, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ένα ακόμη κρίσιμο δίμηνο κορωνοϊού. Την Παρασκευή έλαβε χώρα η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την πανδημία και την οικονομία.

Προσέθεσε πως με βάση τα διαθέσιμα εμβόλια, η Ελλάδα βρίσκεται στην 5η καλύτερη ευρωπαϊκή θέση ως προς το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, ενώ, επικαλούμενος και τα στοιχεία του ECDC, τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται λίγο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, όσον αφορά στα τεστ που διεξάγονται ανά χώρα.

«Η διαχείριση της πανδημίας είναι μαραθώνιος και όχι σπριντ» επέμεινε, εξηγώντας ότι η κριτική για τη διαχείριση δεν μπορεί να γίνεται με βάση «φωτογραφίες της στιγμής».

«Οι περιορισμοί που επιβάλλαμε τις τελευταίες έξι εβδομάδες ενέτειναν την κούραση του κόσμου και έφεραν την χαλάρωση», αναγνώρισε ο πρωθυπουργός, και αναφέρθηκε όχι μόνο στις σχεδόν 700 διαδηλώσεις, όπως ανέφερε, αλλά και στα πάρτι και άλλα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν και μαρτυρούν την… χαλάρωση των πολιτών, όπως την χαρακτηρίζουν.

 «Δεν μιλάμε για άνοιγμα, αλλά για αναπροσαρμογή δραστηριοτήτων» παρατήρησε για όσα αποφασίστηκαν, για να επισημάνει: «Περισσότερη ελευθερία σημαίνει και περισσότερη υπευθυνότητα. Τώρα, οι συνωστισμοί θα είναι αδικαιολόγητοι. Και με τον ίδιο τρόπο, με τον οποίο οι περιορισμοί μειώθηκαν, μπορεί να επανέλθουν».

Πηγή >> https://www.el.gr/ellada/kommata/koroidia-sta-ypsi-mitsotakis-pros-poli/?fbclid=IwAR25IGnY1wi342ougMye5HJ2ac8bOw-tQ0fHqVlFDH7SOfiTVlIhRvuLWNs