Ποια λίστα αναμονής; – Ο Άδωνις Γεωργιάδης χειρουργήθηκε κατά προτεραιότητα σε δημόσιο νοσοκομείο

Ποια λίστα αναμονής; – Ο Άδωνις Γεωργιάδης χειρουργήθηκε κατά προτεραιότητα σε δημόσιο νοσοκομείο

Ποια λίστα αναμονής; – Ο Άδωνις Γεωργιάδης χειρουργήθηκε κατά προτεραιότητα σε δημόσιο νοσοκομείο

Και οι «απλοί πολίτες» περιμένουν μήνες για να χειρουργηθούν…


Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, δημοσίευσε το βράδυ του Σαββάτου στο twitter πως «μετά από εβδομάδες ταλαιπωρίας με μεγάλο πόνο στο πόδι μου, την Πέμπτη έπαθα μια σοβαρή κρίση με αίσθηση μυϊκής αδυναμίας. Οι γιατροί εισηγήθηκαν εσπευσμένη χειρουργική επέμβαση άνευ αναβολής. Χειρουργήθηκα στο ΚΑΤ με απόλυτη επιτυχία», προσθέτοντας μάλιστα και το λακωνικό «Ευχαριστώ το προσωπικό του όλα πήγαν καλά».

Νωρίτερα το Σάββατο, την δυσαρέσκεια των καταστηματαρχών του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη θα ερχόταν να διασκεδάσει η πληροφορία πως η κυβέρνηση στέλνει τρεις υπουργούς στις τρεις πόλεις για να «σβήσουν» τις φωτιές της αναβολής του ανοίγματος, με το όνομα ωστόσο του υπουργού να απουσιάζει από τις «διαρροές», προκαλώντας έκπληξη.

​Τελικά, η αιτία της απουσίας του αρμόδιου υπουργού για την αγορά από την κυβερνητική διαχείριση ήταν κατά τον ίδιο το παραπάνω πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο υπουργός είχε εμφανιστεί στο δελτίο του ΣΚΑΪ μόλις το βράδυ της Παρασκευής, προχωρώντας σε δηλώσεις υποστηρικτικές για το άνοιγμα την ώρα που η έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής Λοιμωξιολόγων βρισκόταν σε εξέλιξη, ενώ πριν τη λήξη της σύσκεψης πρόλαβε και εμφανίστηκε και σε εκπομπή του BlueSky, κατά την οποία μάλιστα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε ένα «προσωπικό θέμα υγείας».

​Σημειώνεται ακόμα πως ο Άδ. Γεωργιάδης είχε εμφανιστεί το πρωί της Πέμπτης στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 στον Γιώργο Παπαδάκη, ενώ την προηγούμενη έκανε ένα «guest» πέρασμα από την εκπομπή των Οικονόμου-Αναστασοπούλου στο ΣΚΑΪ, όπου εμφανίστηκε για λίγα λεπτά όρθιος.

Αναφορικά με την επέμβαση που έκανε ο υπουργός, από τα όσα αναφέρει ο ίδιος στην ανάρτησή του τα οποία και αναπαράγουν αυτολεξεί τα συστημικά μέσα ενημέρωσης δεν έχει δώσει περαιτέρω πληροφορίες για τον ενδεχόμενο έκτακτο χαρακτήρα του χειρουργείου του.

​Πληροφορίες που έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, δεδομένης της δραματικής περιστολής χειρουργείων που λαμβάνει χώρα στα δημόσια νοσοκομεία όπως το ΚΑΤ εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας, αιτία για τεράστια αναμονή σε τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις που έχουν ανάγκη χιλιάδες πολίτες.Ενδεικτικά, σύμφωνα με τη λίστα χειρουργείων που δημοσιεύει το ΚΑΤ στον ηλεκτρονικό του ιστότοπο για τις τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις, ένας ασθενής που μπήκε στη λίστα αναμονής στις 5 Μαρτίου για χειρουργείο ολικής αρθροπλαστικής ισχίου πήρε ημερομηνία πιθανού χειρουργείου για τις 20 Αυγούστου.

​Ένας άλλος ασθενής, που μπήκε στη λίστα στις 22 Μαρτίου για χειρουργείο στο για ολική αρθροπλαστική γόνατος πήρε πιθανή ημερομηνία χειρουργείου για τις 14 Ιουνίου.Ομοίως, για εκτομή κήλης μεσοσπονδυλίου δίσκου ένας ασθενής θα βρίσκεται στη λίστα αναμονής για ενάμιση έως και πέντε μήνες, για ρήξη Αχιλλείου τένοντα θα περιμένει δύο με τρεις μήνες, ενώ μέσα στη λίστα υπάρχει πλήθος περιπτώσεων αφαίρεσης κακοηθών βλαβών με αναμονή που κινείται μεταξύ τριών και πέντε μηνών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/975802_poia-lista-anamonis-o-adonis-georgiadis-heiroyrgithike-kata