Home ΗΠΑ Εμβόλιο Johnson & Johnson: Καταστράφηκαν 15 εκατ. δόσεις από «ανθρώπινο λάθος»

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Καταστράφηκαν 15 εκατ. δόσεις από «ανθρώπινο λάθος»

by _
0 comment 211 views
Εμβόλιο Johnson & Johnson: Καταστράφηκαν 15 εκατ. δόσεις από «ανθρώπινο λάθος»
Εμβόλιο Johnson & Johnson: Καταστράφηκαν 15 εκατ. δόσεις από «ανθρώπινο λάθος»

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Καταστράφηκαν 15 εκατ. δόσεις από «ανθρώπινο λάθος»

Οι υπάλληλοι στο εργοστάσιο που παρασκευάζουν εμβόλια για τις J&J και AstraZeneca μπέρδεψαν κατά λάθος τα συστατικά…

The LiFO team

1.4.2021 | 09:20

Περίπου δεκαπέντε εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson καταστράφηκαν λόγω ανθρώπινου σφάλματος σε εργοστάσιο στη Βαλτιμόρη, κάτι που ενδέχεται να καθυστερήσει τον εφοδιασμό των ΗΠΑ, σύμφωνα με τους New York Times….

Πριν από μερικές εβδομάδες, υπάλληλοι σε αυτό το τεράστιο εργοστάσιο, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία Emergent BioSolutions, εταίρος της Johnson & Johnson, μπέρδεψαν τη δραστική ουσία που απαιτείται για την παραγωγή του προϊόντος, ανέφερε η εφημερίδα. 

Η Johnson & Johnson δεν επιβεβαίωσε τον αριθμό των 15 εκατομμυρίων κατεστραμμένων δόσεων, πάντως ανέφερε πως κατά τον επιτόπιο έλεγχο ποιότητας «εντοπίστηκε παρτίδα φαρμακευτικής ουσίας που δεν ανταποκρινόταν στα κριτήρια ποιότητας της Emergent BioSolutions».

Το εργοστάσιο «δεν έχει ακόμη λάβει άδεια να κατασκευάζει τη δραστική ουσία του εμβολίου μας για τον νέο κορωνοϊό», πρόσθεσε. Η συγκεκριμένη ποσότητα «ουδέποτε έφτασε […] στο τέλος της παραγωγικής διαδικασίας μας, δεν συσκευάστηκε», σημείωσε η εταιρεία στο Γαλλικό Πρακτορείο. 

Ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA) ενημερώθηκε και αποφασίστηκε να σταθούν «επιπλέον ειδικοί» επιτόπου για να επιβλέπουν τη διαδικασία παραγωγής, πάντα σύμφωνα με την Johnson & Johnson. 

«Σε συντονισμό με το αμερικανικό υπουργείο Υγείας, τα μέτρα που λάβαμε θα μας επιτρέψουν να παραδώσουμε με κάθε ασφάλεια 24 εκατ. δόσεις τον Απρίλιο», διαβεβαίωσε η εταιρία.

Οι New York Times διευκρίνισαν ότι δεν επηρεάστηκαν οι δόσεις του εμβολίου που παραδίδονται το τρέχον διάστημα στις ΗΠΑ, καθώς έχουν κατασκευαστεί στην Ολλανδία. Όμως μελλοντικές παραδόσεις αναμένεται να προέλθουν από αυτό το εργοστάσιο στη Βαλτιμόρη, όπου η χορήγηση άδειας για την παραγωγή του εμβολίου καθυστερεί, σύμφωνα με της εφημερίδα.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson για τον κορωνοϊό χορηγείται σε μία δόση- με άλλα λόγια, 15 εκατομμύρια δόσεις αρκούσαν για να ανοσοποιηθούν 15 εκατομμύρια άνθρωποι.

Οι ΗΠΑ λογαριάζουν σε αυτό το εμβόλιο για να επιταχύνουν την εκστρατεία ανοσοποίησης. Έχουν παραγγείλει 100 εκατομμύρια δόσεις του προϊόντος, στο οποίο δόθηκε άδεια επείγουσας χρήσης τον Ιανουάριο – μετά τις άδειες που δόθηκαν στα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και Moderna.

Κάπου 20 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson διανεμήθηκαν ήδη τον Μάρτιο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την εταιρεία, ποσότητα που ανταποκρίνεται στους στόχους που είχαν τεθεί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε στις αρχές Μαρτίου ότι θέλει να διπλασιαστεί η ποσότητα των δόσεων του εμβολίου αυτού που θα αγοράσουν οι ΗΠΑ, δηλαδή να προστεθούν άλλα 100 εκατομμύρια στα 100 εκατομμύρια για τα οποία έχει υπογραφτεί ήδη σύμβαση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr