31 περιστατικά θρομβώσεων στη Γερμανία, τα 9 εξ αυτών θανατηφόρα – Που αναστέλλονται οι εμβολιασμοί με AstraZeneca


31 περιστατικά θρομβώσεων στη Γερμανία, τα 9 εξ αυτών θανατηφόρα – Που αναστέλλονται οι εμβολιασμοί με AstraZeneca


Ίσως το πιο σοκαριστικό έχει να κάνει με την ηλικία των ασθενών που δεν ξεπερνά τα 63 έτη!

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γερμανία σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η κυβέρνηση του Βερολίνου ανέστειλε πριν από λίγο την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19 για γυναίκες κάτω των 60 ετών, μετά την διαπίστωση 31 περιστατικών θρομβώσεων.

Τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου είχαν προηγουμένως αναστείλει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Βερολίνου και άλλα νοσοκομεία στην Γερμανία.

Eιδικότερα, το ίδιο το Ινστιτούτο Πάουλ Έρλιχ της Γερμανίας παραδέχθηκε σήμερα σε ανακοίνωσή του πως έχουν καταγραφεί συνολικά 31 περιστατικά θρομβώσεων σε άτομα που έκαναν το εμβόλιο της AstraΖeneca.

Από αυτά τα 9 ήταν θανατηφόρα και τα υπόλοιπα αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως!

Εκείνο που εμπνέει ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία είναι το σχετικά νεαρό της ηλικίας όλων όσων εμφάνισαν θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό!

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ των περιστατικών συμπεριλαμβάνονται δύο άνδρες, ηλικίας 36 έως 57, ενώ όλα τα υπόλοιπα ήταν γυναίκες 20 με 63 ετών.

Οι ιθύνοντες του γερμανικού Ινστιτούτου ωστόσο κάνουν λόγο για «σπάνιες περιπτώσεις θρομβώσεων», λήγοντας το θέμα εκεί!

Θυμίζουμε πως στην εισήγησή τους, οι επιστήμονες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) είχαν αναφέρει τα εξής για το συγκεκριμένο εμβόλιο:

«Τα οφέλη για την προστασία των πολιτών από κορωνοϊό με τους σχετικούς κινδύνους θανάτου και νοσηλείας υπερτερούν των πιθανών κινδύνων».

https://www.el.gr/nea-taxh/atzenta-2030/31-peristatika-thromvoseon-sti-germania/?fbclid=IwAR2nlHGkCCl3VeUtvM467IpQaf5Di1ePHxtrIc2ngXAQEjYshYRGYl86GlE