Home Greek News Ξαφνικά η Siemens με τα self-test «θα σώσει την Ελλάδα»! – Ν.Μπακογιάννη: «Είχαν λαδώσει με 100 εκατ. ευρώ ΝΔ & ΠΑΣΟΚ»

Ξαφνικά η Siemens με τα self-test «θα σώσει την Ελλάδα»! – Ν.Μπακογιάννη: «Είχαν λαδώσει με 100 εκατ. ευρώ ΝΔ & ΠΑΣΟΚ»

by _
0 comment 151 views
Ξαφνικά η Siemens με τα self-test «θα σώσει την Ελλάδα»! – Ν.Μπακογιάννη: «Είχαν λαδώσει με 100 εκατ. ευρώ ΝΔ & ΠΑΣΟΚ»
Ξαφνικά η Siemens με τα self-test «θα σώσει την Ελλάδα»! – Ν.Μπακογιάννη: «Είχαν λαδώσει με 100 εκατ. ευρώ ΝΔ & ΠΑΣΟΚ»

Ξαφνικά η Siemens με τα self-test «θα σώσει την Ελλάδα»! – Ν.Μπακογιάννη: «Είχαν λαδώσει με 100 εκατ. ευρώ ΝΔ & ΠΑΣΟΚ»

Η μεγάλη επιστροφή της αμαρτωλής γερμανικής εταιρείας «στον τόπο του εγκλήματος»


Διαβάστε επίσης! >>  ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ “RAPID TEST” ΝΑ…ΦΡΙΞΕΤΕ….


Την προμήθεια 10 εκατ. self test για τον Covid-19 αποφάσισε η κυβέρνηση λίγο μετά την έναρξη παραγωγής τους από την γνωστή σε όλους για το τρομακτικό σκάνδαλο- και επί ελληνικού εδάφους- Siemens που είχε «λαδώσει» όλους τους πολιτικούς σε όλα τα επίπεδα των αποφάσεων σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να προωθήσει τα επιχειρηματικά της σχέδια.

Το ότι είχε προμηθεύσει ολόκληρη την ηλεκτρονική οικοσκευή των πολιτικών γραφείων του νυν πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη, είναι βέβαια πταίσμα μπροστά στα άλλα εγκλήματα που διέπραξε η γερμανική εταιρεία στην χώρα μας, αλλοτριώνοντας δεκάδες πολιτικούς, μόνο και μόνο για να δραπετεύσει στην ασφάλεια της ίδιας της Γερμανίας, ο πρώην διευθύνων σύμβουλός της Siemens στην Ελλάδα και φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη, Μιχάλης Χριστοφοράκος.

H ίδια η αδελφή του νυν πρωθυπουργού Ν.Μπακογιάννη το 2011, έχοντας αποχωρήσει από τη ΝΔ του Α.Σαμαρά παραδέχθηκε ότι «Τα δύο μεγάλα κόμματα αντί να συμφωνήσουν στο να υπάρξουν ουσιαστικές αποκαλύψεις για το πού πήγαν τα 100 εκατ. µίζες από τα µαύρα ταµεία της Siemens, ουσιαστικά λειτούργησαν ως επιτροπή συγκάλυψης». 

Τώρα ανακύπτουν κρίσιμα ερωτήματα περί στημένου διαγωνισμού, από την επιλογή της κυβέρνησης, να απευθύνει, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την «επείγουσα προμήθεια έως και 10 εκατομμυρίων ταχέων διαγνωστικών τεστ με τη διαδικασία self-testing», με διαδικασίες fast track, καταληκτική ημερομηνία προσφορών χθες τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 27 Μαρτίου και απαίτηση παράδοσης της ποσότητας εντός επτά ημερών, γεγονός που αφήνει ασφαλώς, ελάχιστες μεγάλες εταιρείες εντός διαγωνιστικής διαδικασίας.

Αν κανείς εξαιρέσει την αργία της Πέμπτης, τότε, οι ενδιαφερόμενοι έχουν δύο ημέρες στη διάθεσή τους για την υποβολή προτάσεων, ενώ, σημειώνεται ότι, η ημερομηνία αποσφράγισης των προσφορών είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή το πρωί! Ούτε η Siemens δεν θα προλάβαινε να καταθέσει προσφορά, αν δεν γνώριζε εκ των προτέρων τις προδιαγραφές!

Η προκήρυξη συμπληρώνεται από την «Απόφαση Ανάληψης Υποχρέωσης» που δημοσιεύτηκε επίσης μέσα στη νύχτα στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (Προμηθεύς), με την οποία ανακοινώνεται πως εγκρίνεται η δέσμευση πίστωσης ύψους 40.000.000 ευρώ για την πληρωμή των 10.000.000 τεστ, γεγονός που σημαίνει πως κάθε self test εκτιμάται στην τιμή των 4 ευρώ.

Αξίζει να δούμε τι έχει συμβεί στο παρελθόν με την συγκεκριμένη εταιρεία που η Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε το 2011 ότι «είχε λαδώσει με 100 εκατ. ευρώ τους πολιτικούς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», δημιουργώντας την εύλογη απορία «Ποιος κοροϊδεύει ποιον σε αυτή την χώρα;».

Τα ακόλουθα στοιχεία που παραθέτουμε περιέχονται στην δικογραφία για την υπόθεση της SIEMENS και πιθανόν να εξηγούν την σπουδή για τον διαγωνισμό των self test.

Βάσει των στοιχείων της δικογραφίας λοιπόν, τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη είχαν συνάντηση και τηλεφωνικές επαφές με τον πρώην ισχυρό άνδρα της SIEMENS 356 φορές εκ των οποίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε 30 συναντήσεις, 60 επαφές και η σύζυγος του Κυριάκου, Μητσοτάκη Μαρέβα Γκαμπόφσκι είχε δύο συναντήσεις και 30 τηλεφωνικές επαφές. 

Κοινωνικές επαφές; Αυτό θέλουμε να πιστεύουμε.

Πάντως το 2008 εμφανίστηκαν τιμολόγια και τραπεζικά έγγραφα από τα οποία προέκυπτε ότι είχαν παραγγελθεί για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, παραμονές εκλογών του 2007 (Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος) εξοπλισμός της Siemens αξίας περίπου 130.000 ευρώ, (τηλεφωνικά κέντρα, κλιματιστικά, μέχρι και καφετιέρες κ.λπ.).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίαζε το γεγονός ότι ενώ τα τιμολόγια της Siemens έπρεπε να είχαν πληρωθεί από τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ, καθώς ενώ ανέγραφαν ως χρόνο εξόφλησης το αργότερο 60 μέρες, εντούτοις ένα μέρος από τα χρήματα (περίπου 40.000 ευρώ) φαινόντουσαν να έχουν πληρωθεί πολύ αργότερα και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2008, ακριβώς τότε που η Δικαιοσύνη ξανάνοιξε την έρευνα για το σκάνδαλο της Siemens.

Όπως είχε προκύψει από τη σχετική έρευνα ένα ακόμη ποσόν 43.850 ευρώ, είχε πληρωθεί με τραπεζική επιταγή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008, αφού είχαν προηγηθεί τρεις μέρες πριν, την Πέμπτη 29 Μαϊου 2008 οι καταθέσεις που είχαν δώσει στον εισαγγελέα η Αικατερίνη Τσακάλου, βοηθός του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ελληνικής εταιρείας Μιχάλη Χριστοφοράκου και ο προϊστάμενος λογιστηρίου Κυριάκος Μικές, οι οποίοι είχαν κάνει λόγο για «δωρεές και χορηγίες της Siemens σε πολιτικά πρόσωπα» και ενώ είχε κάνει την εμφάνισή του ο εισαγγελέας την Παρασκευή 30 Μαϊου στα γραφεία της ελληνικής εταιρείας.

Συμπτώσεις, υποθέτουμε.

Υπάρχουν και άλλες συμπτώσεις: Το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη ή της συζύγου του Μαρέβας, όπως είχε προκύψει από τις σχετικές δικογραφίες είχε διαρκώς απαιτήσεις από τη Siemens για προσλήψεις ψηφοφόρων τους από την εταιρεία (να πούμε ότι είναι μία συνήθης πρακτική από τα ελληνικά πολιτικά γραφεία τέτοιου είδους αιτήσεις προς τις μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, για να είμαστε δίκαιοι).

Τον Μάιο του 2003 ο Μ. Χριστοφοράκος υποδέχτηκε τον Dr. Baumann (προέδρο του εποπτικού συμβουλίου της Siemens Α.G.) και στο γεύμα είχαν παρακαθίσει τρία μέλη της οικογένειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πατέρας του Κωνσταντίνος και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Συμπτώσεις, βέβαια.

Τώρα, ξαφνικά αποφασίστηκε η “λύση” των self-tests της Siemens.

Ο εξ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη Άκης Σκέρτσος ανακοίνωσε τη διενέργεια 10.000.000 δωρεάν self test το μήνα από τους πολίτες μόλις λίγες ημέρες αφότου η Siemens έλαβε άδεια κυκλοφορίας.

Σημειώνουμε την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία στις 5 Απριλίου αλλά αφού πρώτου οι μαθητές κάνουν το self test κάθε Δευτέρα της… Siemens.

Δεν υπήρχανε πριν self test ή απλά test για να κάνουν οι μαθητές και να ξεκινήσουν τα σχολεία; Υπήρχαν, αλλά προφανώς είναι πιο «γλυκό» το self test της Siemens για την κυβέρνηση.

Και εφόσον ήταν αναγκαία η χρήση τους στα πλαίσια ελέγχου της επιδημίας (περιμένουμε εξηγήσεις για το τι θα προσφέρουν) γιατί δεν είχε γίνει μέχρι τώρα η αγορά από εταιρείες που ήδη κυκλοφορούν παρόμοια test,  όπως για παράδειγμα η Abbott που κάνει μαζική πώληση ήδη από το περασμένο καλοκαίρι και θεωρούνται αξιόπιστα, ενώ και πλήθος άλλων εταιρειών θα μπορούσαν να τα διαθέσουν αλλά μόλις η γερμανική εταιρεία έλαβε άδεια ανακοινώθηκε η προμήθεια τέτοιου είδους σκευασμάτων;

Αλλά από το Μαξίμου (Σκέρτσος) διαβεβαιώνουν ότι «Αν τα αγοράσουμε θα βγούμε από το lockdown»!

Mακάρι! Αν ήταν το θέμα 40.000.000 ευρώ, έπρεπε να μας το πουν, να βάλει ο κάθε Έλληνας από τέσσερα ευρώ και να είχε τελειώσει η πανδημία. Αλλά ξεχάσαμε: Δεν τα είχε κυκλοφορήσει ακόμα η Siemens…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.pronews.gr/ygeia/973990_i-siemens-i-abbott-kai-i-anexigiti-kyvernitiki-aisiodoxia-oti-ta-self-tests-tha-mas

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr