Home Greek News «ΩΡΑΙΑ» κι η ΚΟΡΟΪΔΕΙΑ και του Τζο! – Μπάιντεν σε Μητσοτάκη: «Εάν χρειαστείς κάτι, να με πάρεις τηλέφωνο»

«ΩΡΑΙΑ» κι η ΚΟΡΟΪΔΕΙΑ και του Τζο! – Μπάιντεν σε Μητσοτάκη: «Εάν χρειαστείς κάτι, να με πάρεις τηλέφωνο»

by _
0 comment 131 views
«ΩΡΑΙΑ» κι η ΚΟΡΟΪΔΕΙΑ κι του Τζο! – Μπάιντεν σε Μητσοτάκη: «Εάν χρειαστείς κάτι, να με πάρεις τηλέφωνο»
«ΩΡΑΙΑ» κι η ΚΟΡΟΪΔΕΙΑ κι του Τζο! – Μπάιντεν σε Μητσοτάκη: «Εάν χρειαστείς κάτι, να με πάρεις τηλέφωνο»

Μπάιντεν σε Μητσοτάκη: «Εάν χρειαστείς κάτι, να με πάρεις τηλέφωνο»


Τζο Μπάιντεν και Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία με αφορμή την 25η Μαρτίου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, ο διάλογος των δύο ανδρών ανέδειξε το άριστο κλίμα στις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο με ανοικτά τα θέματα των ελληνοτουρκικών διαφορών και την πρόσφατη κρίση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, λόγω των προκλήσεων της Άγκυρας. 

«Εάν χρειαστείς κάτι, να με πάρεις τηλέφωνο. Είμαι εδώ για να βοηθήσω», φέρεται να είπε ο Τζο Μπάιντεν στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναρωτήθηκε πότε θα πάει ο Έλληνας πρωθυπουργός στην Ουάσιγκτον, για να λάβει την εξής απάντηση: «Όποτε με καλέσεις». 

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο μέσα στο 2021, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας. 

Κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, η οποία έλαβε χώρα μετά την τηλεδιάσκεψη των 27 της ΕΕ στην οποία συμμετείχε ο Αμερικανός πρόεδρος, έγινε αξιολόγηση της στάσης που τηρεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Επιπλέον, ο Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε κατηγορηματικά αρνητικός σε λύση δύο κρατών στην Κύπρο.

Τέλος, κατά τις πληροφορίες της Καθημερινής της Κυριακής, συζητήθηκε και ο παράγοντας «Κίνα».

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr