Φωτιά στην Καλαμαριά: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των ενοίκων της πολυκατοικίας – «Θα καιγόμασταν ζωντανοί»


Φωτιά στην Καλαμαριά: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των ενοίκων της πολυκατοικίας – «Θα καιγόμασταν ζωντανοί»

27/03/2021, 15:04


Δείτε φωτογραφίες που αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής από την φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στην πυλωτή

Μεγάλες είναι οι ζημιές από τη φωτιά που ξέσπασε σε οχήματα και δίκυκλα στην πυλωτή πολυκατοικίας στην οδό Καλλιπόλεως στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, με όλα τα στοιχεία να «δείχνουν» εμπρηστική επίθεση. Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το voria.gr

μπορεί κανείς να δει το μέγεθος της καταστροφής της φωτιάς, που έκανε τους ενοίκους της πολυκατοικίας να φοβηθούν για τη ζωή τους.

Σύμφωνα με μαρτυρία ένοικου περίπου στις 3 το πρωί τους χτύπησαν οι γείτονες το κουδούνι, τρομοκρατημένοι από τους πυκους καπνούς που είχαν τυλίξει το κτήριο. Η κυρία Αλεξία περιγράφει τις μαρτυρικές στιγμές μέχρι να κατέβουν στο δρόμο, μέσα στους καπνούς και τις φλόγες μαζί με τους υπόλοιπους ενοίκους. Όπως αναφέρει άτομα μεγαλύτερης ηλικίας δεν πρόλαβαν να κατέβουν, αλλά ευτυχώς δεν συνέβησαν τα χειρότερα. «Θα καιγομασταν ζωντανοί» δηλώνει τρομοκρατημένη.

Η Όλγα συγκλονισμένη περιγράφει την κόλαση που έζησε. Σύμφωνα με την ίδια αρχικά ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος και στη συνέχεια άκουσαν έναν ήχο σαν της βροχής. Όταν άνοιξε το παράθυρο να δει τι έχει συμβεί την τύλιξε ένας μαύρος καπνός που κόντεψε να την πνίξει. Κατέβηκε ανάστατη, βλέποντας την πύρινη λαίλαπα να κατακαίει αυτοκίνητα και μηχανάκια.

Σύμφωνα με το τοπικό site, στην οίκοδομη διαμένει άνδρας που εργάζεται στην Ελληνική Αστυνομία και το αυτοκίνητο του και η μηχανή του ήταν από αυτά που βρέθηκαν στο στόχαστρο των εμπρηστών.

Η πρώτη εστία της φωτιάς εκδηλώθηκε στα τέσσερα οχήματα από την αριστερή πλευρά της πυλωτής και η δεύτερη από τη δεξιά όπου υπήρχαν σταθμευμένα δίκυκλα.

Οι κάτοικοι για να βγουν από την είσοδο στο πεζοδρόμιο περνούσαν μέσα απο μια πύρινη κόλαση. Από τις φλόγες που έζωσαν το κτίριο των έξι ορόφων, κάηκαν μέχρι και τα ρούχα που κάποιοι είχαν απλώσει. Ήταν τόση η ένταση της πυρκαγιάς που έλιωσαν μέχρι και πόρτες και φωτιστικά στους διαδρόμους της οικοδομής. Από τις φλόγες ολοσχερώς καταστράφηκε το δίκτυο φυσικού αερίου.kal_4
kal_5

Εργαζόμενοι της εταιρείας αερίου που έσπευσαν στο σημείο αναφέρουν στη Voria.gr ότι πρώτη φορά συναντούν μια τόσο μεγάλη καταστροφή. Στο σημείο έχουν σπεύσει και εκτιμητές από τις ασφαλιστικές εταιρείες όπου ήταν ασφαλισμένα τα αυτοκίνητα.

kalamaria_1kalamaria_2

https://www.protothema.gr/greece/article/1108780/fotia-stin-kalamaria-suglonizoun-oi-marturies-ton-enoikon-tis-polukatoikias-tha-kaigomastan-zodanoi/