Home ΔΙΕΘΝΗ «Βόμβα» Λαβρόφ: Οι Βρυξέλλες κατέστρεψαν τις σχέσεις Ε.Ε – Ρωσίας

«Βόμβα» Λαβρόφ: Οι Βρυξέλλες κατέστρεψαν τις σχέσεις Ε.Ε – Ρωσίας

by _
0 comment 140 views

«Βόμβα» Λαβρόφ: Οι Βρυξέλλες κατέστρεψαν τις σχέσεις Ε.Ε – Ρωσίας


Η Μόσχα δεν έχει σχέσεις με την ΕΕ ως οργανισμό. Καταστράφηκαν από τις Βρυξέλλες. Τη δήλωση “βόμβα” έκανε ο Ρώσος ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μετά το πέρας των συνομιλιών του μe τον Κινέζο ομόλογο του Γουάνγκ Γι.

“Εάν η Ευρώπη έσπασε αυτές τις σχέσεις, καταστρέφοντας απλώς όλους τους μηχανισμούς που είχαν δημιουργηθεί για πολλά χρόνια, και έχουμε μόνο εταίρους από μεμονωμένες ευρωπαϊκές χώρες που θέλουν να καθοδηγούνται από τα εθνικά τους συμφέροντα, πιθανώς αντικειμενικά αυτό οδηγεί στο γεγονός ότι οι σχέσεις μας με την Κίνα αναπτύσσεται ταχύτερα, σε αντίθεση από ό,τι απέμεινε από τις σχέσεις με τις ευρωπαϊκές χώρες. Τονίζω για άλλη μια φορά ότι δεν έχουμε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση ως οργανισμός.  Ολόκληρη η υποδομή αυτών των σχέσεων έχει καταστραφεί από τις μονομερείς αποφάσεις των  Βρυξελλών, “σημείωσε ο Λάβροφ.

Ο Ρώσος υπουργός τόνισε ακόμα πως “εάν και όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση, από την πλευρά της, θεωρεί σκόπιμο να εξαλείψει αυτήν την ανωμαλία στις επαφές της με τη Ρωσία”, η Μόσχα θα είναι έτοιμη να οικοδομήσει σχέσεις με βάση την ισότητα, επιδιώκοντας μια ισορροπία συμφερόντων.

Ρωσία και Κίνα μαζί κατά των απειλών εχθρικών χωρών

Η Ρωσία και η Κίνα θα κάνουν τα πάντα για να διασφαλίσουν τις οικονομικές και εμπορικές τους σχέσεις από απειλές που προέρχονται από εχθρικές χώρες. “Δεν μπορείτε να κάνετε επιχειρήσεις στον κόσμο με τελεσίγραφα, με κυρώσεις, αναγκάζοντας άλλες χώρες να προβούν σε κάποιου είδους συμπεριφοράς που αναμένεται από αυτές.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ συνεχίζοντας την ανάλυση του για την επόμενη ημέρα στις σχέσεις Ρωσίας-Κίνας, υποστήριξε, πως:  “επιστρέφοντας στις σχέσεις Ρωσίας-Κίνας, είμαι πεπεισμένος ότι θα κάνουμε τα πάντα για να τις διατηρήσουμε ασφαλείς. Και να μην εκτίθενται σε απειλές από κράτη που δεν είναι φιλικά προς τις χώρες μας, συμπεριλαμβανομένων των τρόπων διεξαγωγής εμπορικών συναλλαγών, αμοιβαίων διακανονισμών και οτιδήποτε άλλο αυτό μας κάνει πιο δυνατούς », πρόσθεσε ο Λάβροφ.

Τέλος για τρίτη φορά μέσα σε λίγες ημέρες επανέλαβε πως η Ρωσία στο σύνολο της σκοπεύει να απομακρυνθεί από την εξάρτηση από χρηματοπιστωτικά συστήματα που ελέγχονται από δυτικές χώρες.

“Αυτό το έργο συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Διεξάγεται σε διαφορετικές κατευθύνσεις, έχουμε το δικό μας σύστημα για τη μετάδοση των οικονομικών μηνυμάτων. Όπως καταλαβαίνω, οι αντίστοιχες χρηματοοικονομικές αρχές, τα χρηματοοικονομικά τμήματα, η Κεντρική Τράπεζα αναμένουν να το επεκτείνουν αυτό, ” αποκάλυψε ο  Ρώσος υπουργός.

––––––––

πηγή ertnews.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr