Home Greek News Υπό κατάρρευση η κυβέρνηση! – Με δημοσκοπήσεις-απάτη oι «χορηγοί» προσπαθούν να καθυστερήσουν την πτώση

Υπό κατάρρευση η κυβέρνηση! – Με δημοσκοπήσεις-απάτη oι «χορηγοί» προσπαθούν να καθυστερήσουν την πτώση

by _
0 comment 193 views

Υπό κατάρρευση η κυβέρνηση! – Με δημοσκοπήσεις-απάτη oι «χορηγοί» προσπαθούν να καθυστερήσουν την πτώση

Γιατί αν χρειαστεί οι ολιγάρχες θα «βαλσαμώσουν» τον πρωθυπουργό μέχρι το 2022


Τον γέλοντα στο πανελλήνιο προκάλεσαν δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες από μεγάλα ΜΜΕ και παρουσιάζουν τη ΝΔ να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με σχεδόν 15 μονάδες και να έχει ποσοστά κοντά στο 38%. 

Η αλήθεια δυστυχώς είναι πικρή για την κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς ώρα με την ώρα και όσο κρατάει το lockdown καταρρέει δημοκοπικά με πληροφορίες να αναφέρουν πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 25% με σαφή πτωτική τάση και την αντιδημοφιλία του πρωθυπουργού να σημειώνει ποσοστά ρεκόρ.  

​Ουσιαστικά πρόκειται για ένα δεύτερο 2011 όπως ακριβώς συνέβη με την κυβέρνηση Παπανδρέου με τα ποσοστά να εξανεμίζονται σε… πραγματικό χρόνο, αφού όπως και ο Γιώργος Παπανδρέου έτσι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαχειρίστηκε καταστροφικά μια κρίση και «ισοπέδωσε» οικονομικά τη χώρα για πολλές γενιές.

Το μόνο που τον κρατάει πλέον στην εξουσία είναι τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ (και η ψήφος των συνταξιούχων που τα παρακολουθούν), των οποίων οι ιδιοκτήτες-ολιγάρχες ουσιαστικά ελέγχουν πλήρως τον πρωθυπουργό.

​Είναι χαρακτηριστική η φράση ιστορικών στελεχών της ΝΔ που λένε ότι «κι ένας να γυρίσει, έχει πέσει». 

Οι λόγοι που οι κρατούν με νύχια και με δόντια πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι δύο:

α) Τα 32 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης τα οποία θα μοιραστούν σε ιδιώτες. Από το συνολικό πακέτο των 32 δισ. ευρώ το 70% των κονδυλίων θα συμβασιοποιηθεί έως και το 2022, το υπόλοιπο έως το τέλος του 2023.

β) Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει ούτε για πλάκα να αναλάβει και το έχει ξεκαθαρίσει σε μυστικές συζητήσεις που έχουν γίνει, καθώς δεν επιθυμεί να του «σκάσει» η βόμβα της οικονομικής καταστροφής στα χέρια.



Έτσι, αν χρειαστεί οι ολιγάρχες θα «βαλσαμώσουν» τον πρωθυπουργό μέχρι να μοιραστούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια και μετά θα του… ανακοινώσουν με ένα τηλεφώνημα τη λήξη της θητείας του και την ημερομηνία των εκλογών. Αυτό φυσικά μπορεί να επισπευστεί λόγω μεγάλης κοινωνικής αναταραχής, αφού είναι φανερό πως η κοινωνία βράζει.

Όσο για τις δημοσκοπήσεις των μεγάλων ΜΜΕ θα θέσουμε ένα πολύ απλό ερώτημα που ελπίζουμε να μας απαντήσει κάποιος «ειδικός». Τι μεσολάβησε και έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ 10 ποσοστιαίες μονάδες από τις εκλογές του 2019 και το 32%; Η υπόθεση Παπαγγελόπουλου; Η ανύπαρκτη βίλα του Τσίπρα;



Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ή μήπως η ακτινοβολία του Κυριάκου Μητσοτάκη τους πρώτους 20 μήνες της διακυβέρνησης του έφερε στη Νέα Δημοκρατία φιλοδεξιούς συριζαίους που δεν μπόρεσε να φέρει ακόμα και η συμφωνία των Πρεσπών;

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/971853_katarreoyn-ta-pososta-tis-kyvernisis-me-dimoskopiseis-apati-oi

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr