Home ΔΙΕΘΝΗ Ρωσικό Ναυτικό: «Ξέρουμε πολύ καλά που βρίσκεται το υποβρύχιό μας – Το ΝΑΤΟ δεν θα καταφέρει να το εντοπίσει»

Ρωσικό Ναυτικό: «Ξέρουμε πολύ καλά που βρίσκεται το υποβρύχιό μας – Το ΝΑΤΟ δεν θα καταφέρει να το εντοπίσει»

by _
0 comment 114 views

Ρωσικό Ναυτικό: «Ξέρουμε πολύ καλά που βρίσκεται το υποβρύχιό μας – Το ΝΑΤΟ δεν θα καταφέρει να το εντοπίσει»


Κορυφώνεται και άλλο η ένταση ΝΑΤΟ και Ρωσίας μετά τις ψυχροπολεμικές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν  ο οποίος κατηγόρησε τον Πούτιν αποκαλώντας τον «δολοφόνο χωρίς ψυχή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε επαφή ΝΑΤΟ και Ρωσίας στο πλαίσιο του διαρκούς διαλόγου των δύο μερών έχει παύση, ενώ η ένταση κτυπά «κόκκινο» και τις θάλασσες.

Όπως έγινε γνωστό από τον αρχηγό του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας αντιναύαρχο  Igor Osipov  έξι υποβρύχια  Improved Kilo project 636.3 απέπλευσαν από τη βάση στο Νοβοροσίσκ στη Μαύρη Θάλασσα και κατευθύνονται προς άγνωστη κατεύθυνση.

Την ίδια ώρα το ΝΑΤΟ αναζητά ένα ακόμη  υποβρύχιο το B-237 “Rostov-on-Don” το οποίο μπήκε στη Μεσόγειο στις 5 Μαρτίου προκειμένου να κατευθυνθεί προς την Συρία, με τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ να πραγματοποιούν αλλεπάλληλες προσπάθειες να το εντοπίσουν. Το υποβρύχιο χάθηκε για ακόμη μια φορά από τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ όταν έπλεε ανοικτά του Λιβάνου. 

Σύμφωνα με το RIA Novosti το υποβρύχιο βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το αρχηγείο του ρωσικού Ναυτικού και πλέει σε περιοχή της ανατολικής Μεσογείου αλλά όππως δήλωσε πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας «το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να το βρει».

«Οι ανθυποβρυχιακές δυνάμεις του ΝΑΤΟ προσπαθούν εδώ και μια εβδομάδα να εντοπίσουν το υποβρύχιο Rostov-on-Don. Όλες οι απόπειρες έχουν αποτύχει. Το αρχηγείο όμως του Ναυτικού δεν έχει χάσει επαφή με το υποβρύχιο. Οπότε εάν αυτό ήταν σε περίοδο σύγκρουσης μονάδες επιφανείας του ΝΑΤΟ θα ήταν στο στόχαστρο του υποβρυχίου. Και αυτό τους ενοχλεί», ανέφερε η πηγή.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/971761_rosiko-naytiko-xeroyme-poly-kala-poy-vrisketai-ypovryhio-mas

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr