Μετά το μποϋκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα η Σαουδική Αραβία έκλεισε τουρκικά σχολεία


File photo: Ο πρίγκηπας της Σαουδικής Αραβίας Μοχαμάντ μπιν Σαλμάν. State Department photo by Ron Przysucha

Μετά το μποϋκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα η Σαουδική Αραβία έκλεισε τουρκικά σχολεία

18/03/2021


H Σαουδική Αραβία, η οποία διατηρεί ένα ανεπίσημο μποϋκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα από το 2019, έκλεισε και πέντε τουρκικά σχολεία στη Μέκκα και την Μεδίνα, έγραψε η τουρκική εφημερίδα Sözcü την Τρίτη.

Aπό την πλευρά της η εφημερίδα Cumhuriyet επικαλούμενη το υπουργείο Εσωτρικών της Τουρκίας γράφει ότι έκλεισαν οκτώ σχολεία.

Παρά τις προσπάθειες των τουρκικών αρχών, η Σαουδική Αραβία έκλεισε τα σχολεία στο τέλος του 2020, ανέφερε η Sözcü επικαλούμενη τον Αχμέτ Εμρ Μπιλγίλι, ανώτερο αξιωματούχο του υπουργείου Παιδείας της Τουρκίας.

«Εργαζόμαστε για να ανοίξουμε ξανά τα σχολεία», πρόσθεσε ο Μπιλκίλι.

Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και του Ριάντ παραμένουν τεταμένες αφότου ξέσπασε πολιτική κρίση μεταξύ των δύο χωρών για τη δολοφονία του αντιφρονούντα Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζασμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη το 2018, με αποτέλεσμα οι Σαουδαραβικές  επιχειρηματικές ενώσεις, όπως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Ριάντ, να ζητήσουν μποϊκοτάζ στα τουρκική προϊόντα.

Τον περασμένο Οκτώβριο, μετά από δήλωση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που κατηγόρησε ορισμένες χώρες του Κόλπου ότι ασκούν αποσταθεροποιητικές πολιτικές στην περιοχή, οι Σαουδαραβικές αρχές κάλεσαν τους πολίτες να μποϊκοτάρουν όλα τα τουρκικά προϊόντα, είτε πρόκειται για εισαγωγές, για επενδύσεις ή ακόμη και για τον τουρισμό προς Τουρκία.

Με πληροφορίες από Ahval/Sözcü

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

https://hellasjournal.com/2021/03/meta-to-boikotaz-sta-tourkika-proionta-i-saoudiki-aravia-eklise-tourkika-scholia/?fbclid=IwAR1CeJRvtL4UJrRL_kII_Lta3eoTb7jjhFFqinxw3ToYLif7mJmx6szxJoI#.YFNef6vc0p8.facebook


GUTE-URLS

Wordpress is loading infos from hellasjournal

Please wait for API server guteurls.de to collect data from
hellasjournal.com/2021/03/meta-t...