Μετά το «όχι» του Πούτιν, αυτόν στέλνουν οι Ρώσοι για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου – Και Rafale στον Αττικό ουρανό


Μετά το «όχι» του Πούτιν, αυτόν στέλνουν οι Ρώσοι για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου – Και Rafale στον Αττικό ουρανό


Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την στρατιωτική παρέλαση που θα έχει λιτό μεν επιβλητικό δε χαρακτήρα.

Πριν από αρκετές εβδομάδες, όπως σας είχαμε ενημερώσει (Δείτε ΕΔΩ), ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε ένα άνευ προηγουμένου ατόπημα της ελληνικής διπλωματίας, είπε «όχι» στην πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης για να παραστεί στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Αντ’αυτού, όπως φημολογείται τις τελευταίες ημέρες, ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας θα στείλει τον άνθρωπο που πριν από μερικούς μήνες αντικατέστησε τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο λόγος για τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούτιν.

Το πολυσυζητημένο προσκλητήριο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, συνοδευόμενο από την γυναίκα του, τον πρίγκιπα Κάρολο της Αγγλίας με την σύζυγό του Καμίλα, καθώς επίσης και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Άγνωστο παραμένει για την ώρα ποιο πρόσωπο θα εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ κατά τους εορτασμούς για τα 200 από την Ελληνική Επανάστασηπαρά το ότι τιμώμενες χώρες θα είναι η Μ. Βρετανία, η Γαλλία και η Ρωσία.

Ιδιαίτερα συμβολική θα είναι και η διέλευση την ώρα της παρέλασης των γαλλικών μαχητικών 5ης γενιάς Rafale που θα αποκτήσει σε λίγους μήνες η χώρα μας.

Θα πρέπει επίσης να θεωρείται δεδομένη η ξενάγηση των «υψηλών προσεκλημένων» στο εκσυγχρονισμένο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης στις 24 Μαρτίου, με αποκορύφωμα το δείπνο που θα παραχωρήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Προσκεκλημένοι στο επίσημο δείπνο θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και άλλοι Έλληνες πολιτικοί.

Δεν αποκλείονται ωστόσο αλλαγές της τελευταίες στιγμής στον σχεδιασμό της ελληνικής πλευράς, κυρίως λόγω της πανδημίας.

https://www.el.gr/ethnos/themata/meta-to-ochi-toy-poytin-ayton-stelnoy/?fbclid=IwAR3W7SSK7pI23bEHMKUaDK-TGQTGRAaI1Wm9g6lKzBQ4RFyOAmcL_HqLFVg